TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis
Teraz jest 21 maja 2019, o 23:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Orginalne radio
PostNapisane: 5 kwi 2019, o 18:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2019, o 13:12
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 d
Witam,miałem wcześniej problemy z radiem.Oddalem do serwisu i powiedzieli że wymienia na nowe.Przed oddaniem zrobiłem zdjecie ID radia i po wymianie ID się nie zmieniło.Czy możliwe jest to,że mnie oszukano i radio jest to samo?Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 09:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 460
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Poproś o dokument wykonanej usługi, pokaż zdjęcia, ciekawe co odpiszą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 09:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2019, o 13:12
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 d
Napisałem już.Twierdzą,że radio jest nowe.Ja jednak mam pewne wątpliwości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 20:15 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 659
Pochwały: 50
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Jakie radio, jakie ID? Masz nawigację? Jeżeli tak to może odczytałeś ID modułu nawigacji a ten nie musiał być wymieniony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 21:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2019, o 13:12
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 d
Radio to 59006.Tak mam nawigację.ID urządzenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 22:35 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 659
Pochwały: 50
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Jeżeli mówisz o ID wyglądającym tak jak tu:
Obrazek
to nie jest to numer radia tylko modułu nawigacji (extension box)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 22:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2019, o 13:12
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 d
Tak,dokładnie o tym piszę.Dzięki.
W starym radiu miałem opcję DAB a w tym już nie,nie wiesz czy to tylko opcja oprogramowania czy po prostu radio nie obsługuje DAB?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 23:29 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 659
Pochwały: 50
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Może dostałeś nowe radio bez tunera DAB?

"If your vehicle is equipped with a digital
audio broadcast system, “DAB*” appears
and can be selected.
*: DAB radio requires a DAB tuner."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 kwi 2019, o 23:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 mar 2019, o 13:12
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 d
Bardzo możliwe,że jest bez dabu bo mam specjalny adapter do dabu więc pewnie zainstalowali radio bez opcji Dabu.Dodam,że nie mieszkam w Pl i w kraju w którym jestem przechodzą z FM na DAB+ gdzie we wcześniejszym był sam DAB i stąd ten adapter.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: auto.com.pl | motostat.pl | Polska Jazda