TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 21 lis 2017, o 04:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 paź 2017, o 22:38 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2017, o 12:29
Posty: 43
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE
Panowie jak w temacie.Na dniach radio nie reaguje na próbę wyłączenia poprzez przyckisk power.Czym to moze byc spowodowane?Jakies pomysły?

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

_________________
Kiedyś:
Honda Civic VI - D15Z6 VTEC - 114km - 1998r.
Honda Civic VII - D14Z6 - 90km - 2004r.
Obecnie:
Toyota Avensis T25 kombi - 1ZZ-FE - 129km - 2008r.
Yamaha - FZ6N - 98km - 2008r.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2017, o 08:21 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2017, o 12:29
Posty: 43
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE
EDIT:
Nie znalazłem opcji edycji postu.
Dodatkowo zauważyłem, że przy wyłączeniu nawiewów za pomocą przycisku "off" wyświetlacz jest nadal podświetlony oraz nie znika ikonka ze wskazaniem kierunku nadmuchów. Znikają tylko wskazówki mocy nawiewu oraz temperatury.
Miałem ostatnio auto podłączane do komputera i diagnoza uszkodzonej cewki, którą wymieniłem. Ale raczej nie mogło to mieć wpływu na uszkodzenia jak powyżej?
Może jest jakaś opcja resetu radia czy może pomoże odpięcie klem na jakiś czas?Czytałem, że to resetuje komputer. Jak nie to powrót do elektryka samochodowego a to już stanowczo za często jak na 7 dni użytkowania auta:)

_________________
Kiedyś:
Honda Civic VI - D15Z6 VTEC - 114km - 1998r.
Honda Civic VII - D14Z6 - 90km - 2004r.
Obecnie:
Toyota Avensis T25 kombi - 1ZZ-FE - 129km - 2008r.
Yamaha - FZ6N - 98km - 2008r.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2017, o 09:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sty 2017, o 21:17
Posty: 145
Lokalizacja: Podkarpacie/ DE
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 2ZR-FAE
Wszystko działa jak powinno. Załączam zdjęcie jak to u mnie wygląda po wyłączeniu nawiewów przyciskiem "OFF"


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2017, o 09:27 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 6 sty 2015, o 21:56
Posty: 532
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Co do klimy, tak jak kolega wyżej napisał - normalne działanie, co do radia, sprawdź na początek samą gałkę, czy nie jest uszkodzona, po prostu ją zdejmij i sprawdź, czy da się wyłączyć


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2017, o 09:36 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2017, o 12:29
Posty: 43
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE
nettwork - może w T27 jest inaczej niż w T25. Kurde dałbym sobie rękę uciąć, że gasło wszystko po naciśnięciu "off" włącznie z oświetleniem tego wyświetlacza.
maniek32 - jesteś pewien, że klima normalnie się zachowuje po wyłączeniu?Masz tak samo w T25?
Co do gałki radia to normalnie ją podważyć i ściągnąć?Sama gałka może się zepsuć?Moim zdaniem wciskanie jej działa jak najbardziej prawidłowo, delikatny skok i tyle.
Ok sprawdzę po południu...

EDIT:
Rzeczywiście - znalazłem nawet filmik na którym na przekręconym kluczyku widnieje logo kierunku nawiewu, tylko mam wrażenie, że u niego podświetlanie włącza się po naciśnięciu w typ przypadku "auto". U mnie podświetlanie jest nawet po naciśnięciu "off"
https://www.youtube.com/watch?v=btVwP7TtwZM

_________________
Kiedyś:
Honda Civic VI - D15Z6 VTEC - 114km - 1998r.
Honda Civic VII - D14Z6 - 90km - 2004r.
Obecnie:
Toyota Avensis T25 kombi - 1ZZ-FE - 129km - 2008r.
Yamaha - FZ6N - 98km - 2008r.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2017, o 21:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 sie 2017, o 08:43
Posty: 10
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D-4D
jeżeli jest tak jak u mnie to pociągnij lekko gałkę aż usłyszysz puknięcie i wtedy będzie to działało normalnie

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2017, o 22:50 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2017, o 12:29
Posty: 43
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1ZZ-FE
wojci jak mogę Ci wysłać browarka?????:)działa!!!:)

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

_________________
Kiedyś:
Honda Civic VI - D15Z6 VTEC - 114km - 1998r.
Honda Civic VII - D14Z6 - 90km - 2004r.
Obecnie:
Toyota Avensis T25 kombi - 1ZZ-FE - 129km - 2008r.
Yamaha - FZ6N - 98km - 2008r.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2017, o 00:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 sie 2017, o 08:43
Posty: 10
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D-4D
obędzie się ;)
też miałem przerażenie w oczach jak nie mogłem nagle radia wyłączyć :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda