TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 gru 2017, o 12:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sie 2016, o 14:55 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 mar 2016, o 01:35
Posty: 19
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.p diesel d4d T4
widziałem to pierwsze radio, tylko to jest ogólnie jedno dinowe radio ( chodzi mi o box za wyświetlaczem )
[url]
http://www.ebay.co.uk/itm/Avensis-Radio ... SwARZXlGas[/url]

Natomiast sprzedawca nie ma żadnych komentarzy, ani nie słyszałem nic o tym radiu, ktoś coś wie ?

Widzieliście jak to wygląda w aucie ? bo jednak to jest czysty wyświetlacz bez pokręteł, to drugie co podesłałeś jest za jasne do mojej deski ;P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 20:53 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1098
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 114
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
Kolega jozekpunktak posiada napisz do niego :-)

viewtopic.php?f=64&t=21179&start=30

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 15:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 21:57
Posty: 7
Lokalizacja: Zawiercie
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
Gdy podłączyłem mojego Joying-a pod fabryczna instalację antenową podczas skanowania nie wyszukuje mi żadnej stacji. Nawet ustawiając stację ręcznie, jakość jest słabiutka. Na fabrycznym radiu TNS 700 nie miałem żadnych problemów a tu lipa. Chyba, że są jakieś ustawienia radia, ale nie wiem gdzie.
@kierownik czy radio podłączyłeś pod fabryczną instalację antenową czy masz inną antenę?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 17:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Pod fabryczną.

A podłączyłeś zasilanie od anteny? Chyba niebieski kabelek z tego co pamiętam.

Tutaj pin A3 to ten który musi być podłączony. Możliwe że będziesz musiał lutować.
Obrazek

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2016, o 15:24 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 21:57
Posty: 7
Lokalizacja: Zawiercie
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
@kierownik,
dzięki za podpowiedź, niestety nie zdążyłem tego zrobić, gdyż dzisiaj ucegliłem radyjko :-( . Chciałem zrootować i niby się udało, ale gdy instalowałem apke Lucky Patcher sprzęt się zrestartował i wisi na logo. Nie działa reset (ten otworek na samym dole ), ciągle wisi na logo. Odpięcie od zasilania i ponowne podłączenie nie pomogło. Nie wiem czy da się wykonać w jakiś sposób "Twardy reset". Może ktoś ma jakiś pomysł. Model radia to JY-UL135. :help: :help: :help:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2016, o 18:07 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Ojoj, to dałeś czadu. Ja swojego nie rootowałem ani nawet nie próbowałem bo w zasadzie nie widzę takiej potrzeby.
Można wiedzieć po co chciałeś to zrobić?

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2016, o 22:16 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 mar 2011, o 12:44
Posty: 16
Lokalizacja: wa-wa
Marka: Toyota
Model: avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 TD
Marcin_P1 napisał(a):
@kierownik,
dzięki za podpowiedź, niestety nie zdążyłem tego zrobić, gdyż dzisiaj ucegliłem radyjko :-( . Chciałem zrootować i niby się udało, ale gdy instalowałem apke Lucky Patcher sprzęt się zrestartował i wisi na logo. Nie działa reset (ten otworek na samym dole ), ciągle wisi na logo. Odpięcie od zasilania i ponowne podłączenie nie pomogło. Nie wiem czy da się wykonać w jakiś sposób "Twardy reset". Może ktoś ma jakiś pomysł. Model radia to JY-UL135. :help: :help: :help:



Czym rootowałeś? Masz gdzieś ROM?

Po cegle idzie go ruszyć poprzez wgranie na nowo ROMu przez fastboot.
Musisz sprawdzić, czy urządzenie wykrywa kompa przez fastboot.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 11:48 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 21:57
Posty: 7
Lokalizacja: Zawiercie
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D
No właśnie po co rootowałem? ???
Bo z przyzwyczajenia rootuję wszystko co ma system android.
Na szczęście sytuacja opanowana :brewki: . Poprzez recovery wgrałem nowego androida. Plik z systemem podesłał mi gość z Joying-a. Bardzo dobry kontakt. Odpisali mi na wszystkie zapytania.

Zasilanie anteny również podpięte i teraz faktycznie jest wszystko OK. ( jeszcze raz dzięki za podpowiedź @kierownik ). Sterowanie z kierownicy też podłączone. Pozostaje sprawa ramki do radyjka. Teraz użytkuję oryginalną po fabrycznym TNS700, bo niestety już drugą ramkę odesłałem do sprzedawcy . Zamówiłem teraz na aliexpress, no ale jak wiadomo to trochę trwa.
Ogólnie jakość muzy jest dużo lepsza niż na oryginale. Pliki video przy przewijaniu do przodu i tyłu trochę wisiały na oryginalnej apce, ale użyłem MX Player-a i śmigają bez problemu nawet duże pliki .mkv . Polecam wymianę oryginalnego radyjka. Mnie natchnął do tego @kierownik i nie żałuję. :ok:

A teraz uciekam umyć moją Toykę na weekend.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 21:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Marcin_P1 napisał(a):
No właśnie po co rootowałem? ???
Bo z przyzwyczajenia rootuję wszystko co ma system android.
Na szczęście sytuacja opanowana :brewki: . Poprzez recovery wgrałem nowego androida. Plik z systemem podesłał mi gość z Joying-a. Bardzo dobry kontakt. Odpisali mi na wszystkie zapytania.

Zasilanie anteny również podpięte i teraz faktycznie jest wszystko OK. ( jeszcze raz dzięki za podpowiedź @kierownik ). Sterowanie z kierownicy też podłączone. Pozostaje sprawa ramki do radyjka. Teraz użytkuję oryginalną po fabrycznym TNS700, bo niestety już drugą ramkę odesłałem do sprzedawcy . Zamówiłem teraz na aliexpress, no ale jak wiadomo to trochę trwa.
Ogólnie jakość muzy jest dużo lepsza niż na oryginale. Pliki video przy przewijaniu do przodu i tyłu trochę wisiały na oryginalnej apce, ale użyłem MX Player-a i śmigają bez problemu nawet duże pliki .mkv . Polecam wymianę oryginalnego radyjka. Mnie natchnął do tego @kierownik i nie żałuję. :ok:

A teraz uciekam umyć moją Toykę na weekend.

Pozdrawiam


Super! Dobrze, że opanowałeś temat.
Powodzenia z ramką, bo wiem, że wygląd też się liczy.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 01:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 20 maja 2011, o 13:05
Posty: 84
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 D4D
Hej
To takiego Eonona polecacie do T25 Przed FL? Czy jest może coś bardziej wartego uwagi/tańszego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 16:10 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Kierowniku i jak się to radyjko po tych kilku miesiącach sprawuje :p ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 23:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Absolutnie bez zmian (odpukać).
A co najważniejsze nadal tak samo cieszy.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 wrz 2016, o 08:20 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Przekonałeś mnie, zamawiam :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 wrz 2016, o 10:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
Przekonałeś mnie, zamawiam :P

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2016, o 19:15 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Radyjko dotarło :D
ale będę musiał popracować nad ramką. Wygląda nieciekawie :/

Obrazek

Kierowniku masz jeszcze namiar na swoją ramkę ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2016, o 21:11 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2015, o 22:01
Posty: 79
Marka: Toyota
Model: Avensis T3X
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2007
Silnik: 1ZZFE
Zrób tak jak ja - kup folię i oklej ramkę - wystarczy okleić front i boki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2016, o 22:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Nie mam. Sprawdzałem eBay ale ten sprzedawca chwilowo nie ma żadnych aukcji.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2016, o 07:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
Radyjko dotarło :D
ale będę musiał popracować nad ramką. Wygląda nieciekawie :/

Obrazek

Kierowniku masz jeszcze namiar na swoją ramkę ?


Tak się przyglądam i rzeczywiście, jakaś fajna okleina i ta ramka nie jest wcale zła.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2016, o 08:21 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
cyberda napisał(a):
Zrób tak jak ja - kup folię i oklej ramkę - wystarczy okleić front i boki.


Tak też zrobiłem na samym początku

Obrazek

tylko ze nie trafiłem z kolorem okleiny, ale to bym po prostu okleił całość razem z klimą.

problem jest tylko taki ze ta ramka składa się z dwóch ramek tak spasowanych ze jak okleiłem tą zewnętrzną to ta środkowa już nie chciała wejść. Będę musiał coś z tym pokombinować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2016, o 23:06 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2015, o 22:01
Posty: 79
Marka: Toyota
Model: Avensis T3X
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2007
Silnik: 1ZZFE
To nie zaginaj folii do środka tylko ją ładnie obetnij - tak samo będziesz musiał postąpić z panelem klimy (wszystko ładnie podocinać i zostawić okleinę tylko na froncie i bokach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2016, o 07:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Proszę bardzo panowie, tutaj ramka taka jaką ja kupiłem. W opisie jest napisane, że jeżeli twoje radio ma wymiary 178x100, należy przed zakupem skontaktować się ze sprzedawcą w celu potwierdzenia wymiarów. Oni wtedy upewnią się, że mają odpowiednią ramkę na stanie i jeżeli tak, to można zamawiać.

http://www.aliexpress.com/item/Car-Fasc ... 1caff242fd

http://www.aliexpress.com/item/Double-D ... 1caff242fd

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2016, o 18:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 mar 2016, o 17:16
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 Benzyna 1AZ
Dziekuje za info o ramkach Ja tez bede Nowym użytkownikiem takiego radia :D, Wszyscy maja takie radio Mam i Ja :)
Myślicie ze ramka z radia od Toyotki z wyświetlaczem podluznym w radio różni sie cos od tego radia z tym wiekszym wyswietlaczem? rozchodzi mi sie o wymiary?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2016, o 20:54 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2015, o 22:01
Posty: 79
Marka: Toyota
Model: Avensis T3X
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2007
Silnik: 1ZZFE
A nie prościej od razu kupić radio z podłużnym wyświetlaczem niż kombinować ze zmniejszaniem ramki ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2016, o 22:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 mar 2016, o 17:16
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 Benzyna 1AZ
cyberda napisał(a):
A nie prościej od razu kupić radio z podłużnym wyświetlaczem niż kombinować ze zmniejszaniem ramki ?


Kolego ja mam stare radio w moje Toyce takie z podlużnym wyświetlaczem, a w wersjach poliftowych jest ten wyświetlacz większy i zastanawiam sie czy ramki beda sie jakos różnic wielkością jeśli bede chciał zamontowac Aeona takiego jak koledzy z forum :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 wrz 2016, o 15:59 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 wrz 2016, o 17:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?


Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 13:54 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
kierownik napisał(a):
golum777 napisał(a):
Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?


Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!



Zamontowałem, ale z zabawą to nie miało za dużo wspólnego.

Niestety po zamontowaniu ta ramka już tak fajnie jak wcześniej nie wygląda mimo lepszej okleiny, trochę ją wypchnęło do przodu.

Obrazek


Radio ma jakieś opory przy odbieraniu stacji, tzn znajduje je ale szybko gubi i jadąc z miasta do miasta jest problem z sygnałem ale to chyba nie podłączyłem zasilania anteny. Zmyliła mnie kostka iso która miała podciągnięte zasilanie ale nie wiedziałem ze w radiu jest oddzielny przewód od tego.

Jakość mojego głosu przy rozmowach jest fatalna tak jak bym był w pokoju obok. Podłączyłem co prawda ten mikrofon jaki był w zestawie ale i tak domyślnie działa ten wbudowany w radio. Trzeba to jakoś w radiu przestawić ??

A największe jaja były jak podłączałem sterowanie z kierownicy. Jak na próbę włożyłem kable do fabrycznej wtyczki to radio nie chciało się włączyć. Jak wypiąłem te kable to radio zaczęło się odpalać. Podłączyłem te kable przy włączonym radiu do wtyczki to sterowanie działało, zaprogramowałem wszystko i było ok ale przestały ragować fizyczne przyciski w radiu. Stwierdziłem, dobra działa jakoś przeżyje bez tych fizycznych przycisków i pewnie to jest kwestia ustawienia gdzieś w opcjach, polutowałem wszystko odpalam radio i dupa nie włącz się, wypiąłem mase i radio się odpala. Myślałem ze się zastrzelę tą lutownicą.
Nie wiem w czym jest problem.

Narazie jeżdżę bez sterowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 10:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
kierownik napisał(a):
golum777 napisał(a):
Będę się brał za montaż tego radyjka jutro, powiedzcie mi czy muszę się jeszcze w coś zaopatrzyć czy to jest raczej P&P ?


Jeżeli masz przejściówkę na ISO to w zasadzie oprócz lutowania kabli od sterowania z kierownicy i przyciemniania ekranu jest to P&P. Upewnij się też, że jest podłączone zasilanie anteny.

Miłej zabawy!



Zamontowałem, ale z zabawą to nie miało za dużo wspólnego.

Niestety po zamontowaniu ta ramka już tak fajnie jak wcześniej nie wygląda mimo lepszej okleiny, trochę ją wypchnęło do przodu.

Obrazek


Radio ma jakieś opory przy odbieraniu stacji, tzn znajduje je ale szybko gubi i jadąc z miasta do miasta jest problem z sygnałem ale to chyba nie podłączyłem zasilania anteny. Zmyliła mnie kostka iso która miała podciągnięte zasilanie ale nie wiedziałem ze w radiu jest oddzielny przewód od tego.

Jakość mojego głosu przy rozmowach jest fatalna tak jak bym był w pokoju obok. Podłączyłem co prawda ten mikrofon jaki był w zestawie ale i tak domyślnie działa ten wbudowany w radio. Trzeba to jakoś w radiu przestawić ??

A największe jaja były jak podłączałem sterowanie z kierownicy. Jak na próbę włożyłem kable do fabrycznej wtyczki to radio nie chciało się włączyć. Jak wypiąłem te kable to radio zaczęło się odpalać. Podłączyłem te kable przy włączonym radiu do wtyczki to sterowanie działało, zaprogramowałem wszystko i było ok ale przestały ragować fizyczne przyciski w radiu. Stwierdziłem, dobra działa jakoś przeżyje bez tych fizycznych przycisków i pewnie to jest kwestia ustawienia gdzieś w opcjach, polutowałem wszystko odpalam radio i dupa nie włącz się, wypiąłem mase i radio się odpala. Myślałem ze się zastrzelę tą lutownicą.
Nie wiem w czym jest problem.

Narazie jeżdżę bez sterowania.


Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 13:33 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 63
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
A nie masz możne fotki tego podłączenia ?? bardzo by to ułatwiło sprawę :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 15:23 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 11:42
Posty: 377
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 22
Marka: Toyota
Model: AVENSIS T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4 VVTi
a fabryczne jeszcze masz?

_________________
Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu...


Obrazek
>>>> MOJA AVA <<<<
Avensis 2.0 D4 VVTi/liftback/Prestige/2004


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda