TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 paź 2017, o 04:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 16:49 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
jeszcze mam a co ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 17:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
A nie masz możne fotki tego podłączenia ?? bardzo by to ułatwiło sprawę :P

Hehe na pewno by ułatwiło ale nie mam.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 20:18 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
kierownik napisał(a):
Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!


w czwartek będę miał trochę czasu to pobawię się tym jeszcze. Ale powiadasz ze masa w fabrycznym okablowaniu jest różowa ? tutaj mogę mieć błąd.

A do rozmów używasz tego zintegrowanego z radiem mikrofonu czy tego co był w zestawie na kablu ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 21:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
golum777 napisał(a):
kierownik napisał(a):
Na pewno nie podłączyłeś zasilania anteny, dlatego masz problem z sygnałem.
Jeżeli chodzi o mikrofon zewnętrzny to nie wiem w czym może być problem, mój działa od początku jak należy.

Ze sterowaniem z kierownicy też nie miałem żadnych problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że radio ma 3 kabelki od sterowania GND, KEY1 i KEY2. Z kierownicy też wychodzą 3 kable i wszystkie 3 należy połączyć z tymi trzema od radia. Nie próbuj mostować kabli, czyli 2 kable wychodzące z kierownicy podłączone do KEY1 tylko. Upewnij się że masa jest podłączona do GND (różowy kabelek).

Po za tym wyglada fajnie!


w czwartek będę miał trochę czasu to pobawię się tym jeszcze. Ale powiadasz ze masa w fabrycznym okablowaniu jest różowa ? tutaj mogę mieć błąd.

A do rozmów używasz tego zintegrowanego z radiem mikrofonu czy tego co był w zestawie na kablu ??


Pin nr 6 to masa, czyli nie różowy a żółty z czerwonym paskiem :glupek: :glupek: :glupek:
Pin 7 i 8 to key1 i key2.

A do rozmów używam zewnętrznego, który był z radiem i jeszcze nikt nie narzekał na jakość ani na głośność.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 21:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Jak do weekendu nie dasz rady uporać się z tym to w sobotę, o ile pogoda dopisze, rozbiorę auto i porobię fotki.
Chociaż szczerze mówiąc mam nadzieję, że poradzisz sobie bez tego :swirek: :swirek: :swirek:

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2016, o 19:07 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Zabrałem się wczoraj jeszcze raz za to sterowanie. Udało mi się podłączyć wszystko ale jak już działają przyciski w kierownicy tak przestały działać w radiu.

Tak to mam podłączone. Do żółto czerwonego podłączyłem masę -nie ma tego na fotce.

Obrazek

Zewnętrzny mikrofon dalej nie działa. Podłączyłem tez zwykle słuchawki z mikrofonem i tez ich nie wykrywa.

A powiedz mi udało zmienić Ci się logo androida na toyoty ??



Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 wrz 2016, o 21:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Wygląda na dobrze podłączone, na pewno nie ma gdzieś jakiegoś zwarcia?

Logo Toyoty też ustawiłem bez problemu.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2016, o 08:01 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Znalazłem w opcjach zmianę logo i po ustawieniu radio chciało się restartować, wyłączyło się piknelo i już się nie włącza :/

Dobra jakoś je zresetowałem trzymając reset i power przez kilka sekund, sam reset nic nie dawał.

Zaczynam się zastanawiac czy te wszystkie jaja jakiś się dzieją nie są spowodowane przez androida.
Zawsze miałem problemy z Androidem :P



Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2016, o 10:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Hehe raczej nie wina androida.
Kontaktowałeś się ze sprzedawcą?
Może wadliwe radio.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2016, o 12:38 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Chyba będę musiał do nich napisać, chociaż jeszcze trochę sam z tym powalczę.
A co do androida to średnio raz dziennie wywala mi komunikat że aplikacja launcher została zatrzymana.
Ja po prostu mam pecha to sprzętu z androidem :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2016, o 22:11 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2016, o 21:28
Posty: 134
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D4D
Pytanie mam następujące, sorka że trochę nie w temacie bo nie android, ale czy ktoś to z was testował ??
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-r ... 10085.html
Kilka dni polatałem z tego typu sprzętem i sie mnie spodobało, samo auto to gówno, ale osprzęt spoko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2016, o 23:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2016, o 21:28
Posty: 134
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D4D
Nikt nie podpowie mi czy to będzie działać w miarę normalnie ??
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2016, o 13:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Na temat radia nic Ci nie powiem ale nie kupuj tej ramki z linku bo nie pasuje :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2016, o 21:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2016, o 21:28
Posty: 134
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D4D
Ale chyba jak do T25 to nawet jeśli na fotce jest nie ta no to posiada pasującą, mi raczej chodzi czy Windows działa czy nie wiesza, slajduje itp. Niby na filmikach YT nawet to płynnie chodzi.
Hmmmm jeszcze wyjdzie na to że w tym gronie będę pionierem z tym urządzeniem :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2016, o 14:09 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2016, o 20:30
Posty: 35
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D
też szukam jakiegoś fajnego radia do T25 i nic nie mogę normalnego namierzyć


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2016, o 19:50 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 17:19
Posty: 59
Lokalizacja: K-K
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2
Ja bylem dzisiaj w lokalnym sklepie z car audio i tam własnie polecali mi radyjko z tej firmy.
a co do ramki to na fotce jest ramka do t25 i "teoretycznie" ona pasuje ale po zamontowaniu wszystko odstaje. Jest poprostu do dupy wykonana.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2017, o 20:52 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 gru 2014, o 00:28
Posty: 48
Pochwały: 1
Marka: AVENSIS
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8
Czołem!

Stacja zamontowana w styczniu 2016 - do dzisiaj działa bez zarzutu.

Dobra jakość audio ale co najważniejsze bardzo dobrze radzi sobie w połączeniu z internetem - pod radio podpięty jest modem 3G schowany w schowku. Bardzo dobrze łapie GPS - aplikacje takie jak: Yanosik, NaviExpert, Mapy Google, radio internetowe działają bez zarzutu. Gdyby zabrakło w jakimś miejscu sieci na stałe zainstalowana jest nawigacja IGO. Dobra wizualizacja - na przywitanie logo Toyoty, możliwość wyboru podświetlenia, opcja ustawienia jasności obrazu na dzień i noc, możliwość ustawienia priorytetów w komunikatach ww. aplikacji przy grającym audio - tzn. nie gryzie się, bardzo delikatnie wycisza podając komunikat na 4 cztery lub 2 głośniki (do wyboru). Bluetooth - idealny, pięknie zbiera głos i tak samo oddaje. Do stacji podpiąłem kamerę cofania w ramce rejestracyjnej - bardzo dobrze zbiera obraz ze skalą odległości.

- Stacja oparta jest na androidzie 4.2. Ma możliwość podłączenia DVB-T (cyfrowa telewizja naziemna). Żeby nie było tak słodko to straciłem sterowanie z kierownicy, stacja w prawdzie ma taką opcję (wnioskuje po interfejsie i opcji) ale nie miałem już czasu na dalsze grzebanie.

Co do estetyki - no cóż, sam rzeźbiłem, dupy nie urywa ale bez obrazy dla kogokolwiek - 2DIN w T25 choćbyś nie wiem jak cudował nigdy nie będzie super wyglądał. Dla mnie liczy się funkcjonalność.

Pozdrawiam
Hunter.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sty 2017, o 01:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 sty 2017, o 13:09
Posty: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 2.0 diesel
cyberda napisał(a):
Do T27 na pewno podejdzie bo na Ebay są ramki, a jak by co są dostępne tablety samochodowe na androidzie - nie mają CD ale za to mają pełne HD i są o połowę mniejsze na głębokość - fajna sprawa ale nieco droższa.


Trochę odświeżam, ale mógłbyś bardziej przybliżyć temat? Jakieś konkretne modele? Szukałem po aliexpresie, ale nie znalazłem nic na pełnym HD, a na tym bardzo mi zależy. No i brak CD nie jest dla mnie żadnym problemem - to już przeżytek ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2017, o 13:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Jak się ma zestaw głośnomówiący w takim radiu do zestawu oryginalnego montowanego w toyocie ?
Mam taki zamontowany i zastanawiam się czy da się zostawić ten toyotowski czy na takim radiu lepiej się będzie to obsługiwało. Wybieranie numerów itp.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2017, o 23:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 cze 2012, o 09:57
Posty: 5
Lokalizacja: Kraków
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
U mnie ta wtyczka od sterowania z kierownicy ma tylko 3 kable i to jeszcze w innych kolorach i nie wiem jak to podłączyć. Pomoże ktoś? Avensis z 2004 i radio Eonon GA2154

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2017, o 18:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
patryklubi9auta napisał(a):
U mnie ta wtyczka od sterowania z kierownicy ma tylko 3 kable i to jeszcze w innych kolorach i nie wiem jak to podłączyć. Pomoże ktoś? Avensis z 2004 i radio Eonon GA2154

Obrazek


Biało-czerwony go GND, Zielony to Key1, Żółty to Key2

Po podłączeniu programujesz przyciski w ustawieniach radia.

Powodzenia.


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2017, o 19:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 cze 2012, o 09:57
Posty: 5
Lokalizacja: Kraków
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Dzięki, jutro się z tym pobawię i zaprezentuje dzieło :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2017, o 15:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 sty 2017, o 00:33
Posty: 7
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: t25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1,8 vvti
Witam Panowie!

Założyłem do swojej Avensiski radio 2 din. Chińskie radio kupione w Polsce, ramka kupiona u chińczyków. Wzorowałem się na kolegach z początku postu. Oklejony panel klimy i ramka folią szczotkowane grafitowe aluminium. Wszystko działa łącznie ze starowaniem z kierownicy, denerwuje mnie tylko fakt, że przy odpalaniu auta radio załącza się jakby 2 razy. Tzn, przekręcam zapłon radio się włącza, odpalam silnik i radio się wyłącza i włącza ponownie, tak jakby podczas odpalania spadało napięcie i restartowało radio. Czy u Was działa tak samo, czy ja mam coś źle podłączone. Dodam, że zastosowałem przejściówkę ISO, lutowałem tylko illumination, sterowanie kamery cofania i sterowanie kierownicy.


Autor postu otrzymał pochwałę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2017, o 19:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
U mnie było to samo ale radio nie resetowalo się całkowicie tylko przygasał ekran a po chwili radio bootowało się dalej. Czas uruchomienia w zasadzie się nie zmieniał. Zrób test, zmierz ile czasu uruchamia się jak tylko włączysz zapłon. Później zmierz drugi raz ile uruchamia się z przerwą na uruchomienie silnika, zobaczysz że różnica będzie nieznaczna.

A radio prezentuje się bardzo ładnie u ciebie. Gratuluję i życzę zadowolenia. Ja byłem że swojego bardzo zadowolony. Piszę, że byłem bo auto sprzedałem i teraz jeżdżę T27. W prawdzie mam fabrycznie wbudowaną navi i Bluetooth itd ale myślę o zmianie na androida jednak. Tamto co miałem to była bajka i tęsknię bardzo za tym radiem.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2017, o 20:04 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 426
Pochwały: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
piwosz84 napisał(a):
...odpalam silnik i radio się wyłącza i włącza ponownie,...


Sprawdź do jakiej wartości spada napięcie na akumulatorze przy pracy rozrusznika. Naładuj akumulator i zobacz czy jest różnica.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2017, o 21:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 sty 2017, o 00:33
Posty: 7
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: t25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1,8 vvti
Dzięki kierowniku za pochwałę :) Cieszę się że się podoba bo dużo pracy mnie to kosztowało :) Faktycznie po odpaleniu silnika uruchomia się ponownie prawie w takim samym czasie jak po załączeniu zapłonu. Muszę jeszcze sprawdzić akumulator tak jak pisał LemonR. A może Toyota ma tak, że przy odpalaniu odcina prąd urządzeniom peryferyjnym żeby było więcej mocy na rozruch?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2017, o 22:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 22:10
Posty: 201
Lokalizacja: POZNAŃ
Pochwały: 15
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: 1ZZ-FE
Piwosz84 co to za folia?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2017, o 09:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 sty 2017, o 00:33
Posty: 7
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: t25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1,8 vvti
Szczotkowane aluminium kolor grafit 3d


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2017, o 11:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 sty 2017, o 00:33
Posty: 7
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: t25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1,8 vvti
Panowie jeszcze jedno mnie zastanawia. Odbiór radia, często szumi, nie gubi zasięgi ale pojawiają się szumy... Zasilanie anteny niby podłączone było w kostce ISO i w kostce do radia, więc odbyło się bez lutowania. Już sam nie wiem, w oryginalnym radiu wszystko grało jak ta lala...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2017, o 14:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 271
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 17
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
piwosz84 napisał(a):
Panowie jeszcze jedno mnie zastanawia. Odbiór radia, często szumi, nie gubi zasięgi ale pojawiają się szumy... Zasilanie anteny niby podłączone było w kostce ISO i w kostce do radia, więc odbyło się bez lutowania. Już sam nie wiem, w oryginalnym radiu wszystko grało jak ta lala...


Sprawdź czy na pewno jest to zasilanie podłączone i kabelki idą tak jak powinny. Innego problemu jak brak zasilania anteny nie widzę.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda