TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 18 lis 2018, o 15:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sie 2018, o 15:13 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Troszkę się zakręciłem z tym montażem kamerki cofania - przeczytałem w necie o tych "bezprzewodowych" - zapłaciłem 90 zł, ale jak pojechałem do kumpla, aby to zamontował (nie mam aż tak dużej wiedzy, a nie chcę kombinować) to rozjasnił mi, że wcale nie jest to wszystko takie bezprzewodowe.

Pociągnąłem normlanie jak Bóg przykazał - kabel przez całe auto i śmiga elegancko. Radyjko póki co bez żadnych problemów.
Zamontowany też router wifi hueawei i bez zastrzeżeń ;-)

Jakbyście mieli jakieś pytania ws. radia, chętnie pomogę.

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2018, o 00:37 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
Co dałeś za router ? Trzyma sygnał poza miastem ? Dawałeś dodatkową antenę ? U kogo i w jakiej ofercie kupujesz GB ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2018, o 08:31 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Hej,
kupiłem router Bezprzewodowy Router Wi-Fi Huawei E5573c - wsadzasz do niego kartę sim - ja wsadziłem z PLAY. Komórkę też mam play, ale niestety nie jestem z niego zadowolony - miela zasięg poza miastem. Jeden z kolegów ma orange i nie ma sobie równych.
W play mam "pakiet elastyczny" za 10 zł 10 gb, po rozpoczęciu kolejnych 10 gb doliczają Ci kolejne 10 zł do rachunku.
Orange ma bardzo podobną ofertę na bardzo podobnych warunkach.

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 wrz 2018, o 23:54 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 5 gru 2007, o 16:56
Posty: 76
Lokalizacja: polnoc kraju
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
I u mnie wylądowało wyżej wymienione radio. Wysyłka z Niemiec w 36h u mnie. Kamera też taka jak wyżej, zakupiona wcześniej w Chinach.
Wszystko działa jak należy. Dzięki za rady.ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2018, o 20:42 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
A kamerkę jaką dałeś bo nie wygląda na ta z podświetleniem tablicy ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2018, o 20:46 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 5 gru 2007, o 16:56
Posty: 76
Lokalizacja: polnoc kraju
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
plucikp napisał(a):
A kamerkę jaką dałeś bo nie wygląda na ta z podświetleniem tablicy ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
To właśnie ta z oświetlenie tablicy. Jutro mogę zrobić więcej zdjęć.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2018, o 14:22 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Panowie doszedł ktoś z Was czy da się na tym radio na Youtube dać czarne tło? Bo białe mega mocno bije :(

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2018, o 14:24 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 5 gru 2007, o 16:56
Posty: 76
Lokalizacja: polnoc kraju
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
pemko11 napisał(a):
Panowie doszedł ktoś z Was czy da się na tym radio na Youtube dać czarne tło? Bo białe mega mocno bije :(
Chyba się nie da, dopóki YouTube sam tego nie wprowadzi na androidzie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2018, o 16:22 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
Na JT już było ale się wycofali (nie wiadomo czemu). Alternatywa to inne Player np Floating Player.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2018, o 23:48 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 5 gru 2007, o 16:56
Posty: 76
Lokalizacja: polnoc kraju
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
Więcej zdjęć mojej kameryObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2018, o 16:36 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
[quote="pemko11"]Panowie doszedł ktoś z Was czy da się na tym radio na Youtube dać czarne tło? Bo białe mega mocno bije :([/quote

Dzisiaj po aktualizacji YT (na telefonie) aplikacja zapytała mnie czy chcę wypróbować czarny motyw. Oczywiście o pracy w tle można zapomnieć...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 17:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Jestem obecnie na wakacjach, ale jak wrócę po niedzieli to od razu dam znać. Obecnie moja Tosia stoi na parkingu w Katowicach.

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 wrz 2018, o 19:55 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 5 gru 2007, o 16:56
Posty: 76
Lokalizacja: polnoc kraju
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
Czy do tego radia można podłączyć dwie kamery?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 wrz 2018, o 20:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
Tyle tam żółtych wtyczek że chce się wierzyć że tak. Czyżby chodziło koledze po głowie żeby podłączyć kamerę na przód i rejestrować ?
Ja myślałem o tym czy kamerę z tyłu można być nagrywać przez cały czas np. rozdzielając sygnał na dwa wejścia video - jedyne standardowe dla kamery cofania i drugie do innego wejscia video z którego jakiś program zbierałby sygnał i zapisywał w pętli.

Patrząc na opis który wysłałeś wcześniej chyba jest nadzieja 4, 5 i 6 to kable dla AUX żółty, biały i czerwony. Jest dla nich znaczek YT czyli domyślam się że można podłączyć tam zewnętrzny player i odebrać od niego zarówno video jak i audio. Pytanie tylko jak radio czai że podajemy sygnał z zewnętrznego playera i co się uruchamia za app ? Może trzeba coś ręcznie odpalić...


Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 19:26 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 sty 2018, o 16:58
Posty: 32
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8
elpiotrek napisał(a):
Czy do tego radia można podłączyć dwie kamery?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Witam.Jeżeli koledze chodzi o możliwość podłączenia dwóch kamer "cofania" tej z przodu i z tyłu to jest chyba taka możliwość ale z tego co wyczytałem gdzieś na aukcji radia na alli należy dokupić jakiś oddzielny "rozdzielacz". Jak znajdę na jakieś aukcji to podeślę linka.
A teraz z innej beczki. Aktualizował ktoś już MCU w radiu? Bo na filmikach na YT robią to albo przez kartę pamięci albo przez pendriva. Ale ja z angielskiego to jestem kiepski i nie wiem dokładnie co i jak. Czy czysty update wrzucić na kartę pamięci i już czy trzeba do folderu z konkretną nazwą? Jeżeli chodzi o update androida do np 8.1 to nie ma mam na myśli oficjalnego do naszych radyjek. MCU ponoć najnowsze dostałem od sprzedawcy w wersji MTCE_MX_V2.92.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 wrz 2018, o 11:57 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 11 maja 2018, o 20:11
Posty: 56
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AZ-FSE
Chińczyk odpisał - jest możliwość kup to:
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 60b3Q9EWjA

Szczegóły na zdjęciach i w filmiku.
Działa naprawdę super poza tym że cały czas świecą się ledy na kamerze cofania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2018, o 15:41 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 sty 2018, o 16:58
Posty: 32
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8
Witam.Ostatecznie udało się mi zaktualizować MCU w radiu do wersji v2.92
Dla chętnych aktualizacji udostępniam link z własną instrukcją,plikiem i fotką o jakie radio chodzi.
https://drive.google.com/open?id=1wLhV2 ... 35eXkVx8Yz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2018, o 21:08 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 12:50
Posty: 44
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 Lift
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVTi
arkadii19 napisał(a):
Witam.Ostatecznie udało się mi zaktualizować MCU w radiu do wersji v2.92
Dla chętnych aktualizacji udostępniam link z własną instrukcją,plikiem i fotką o jakie radio chodzi.
https://drive.google.com/open?id=1wLhV2 ... 35eXkVx8Yz


A co dała nowego ta aktualizacja MCU ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2018, o 10:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 sty 2018, o 16:58
Posty: 32
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8
Jakiś mega dużych zauważalnych zmian i nowych opcji nie widzę ale przykładowo gdy kończyłem rozmowę naciskając czerwoną słuchawkę na panelu w radiu zawsze miałem taki ' trzask' teraz tego już nie ma. Przeglądając forum XDA na temat MCU itp ludzie mają właśnie problemy z połączeniem bluetooth itp. Suma sumaru napewno gorzej nie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2018, o 10:28 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 12:50
Posty: 44
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 Lift
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVTi
arkadii19 napisał(a):
Jakiś mega dużych zauważalnych zmian i nowych opcji nie widzę ale przykładowo gdy kończyłem rozmowę naciskając czerwoną słuchawkę na panelu w radiu zawsze miałem taki ' trzask' teraz tego już nie ma. Przeglądając forum XDA na temat MCU itp ludzie mają właśnie problemy z połączeniem bluetooth itp. Suma sumaru napewno gorzej nie jest.


A to ja nie zauważyłem problemów z BT :) Na razie odpuszczę aktualizację.

Za to napiszę, że kamera cofania mi zaparowała i została taka niewielka mgiełka :) Zamówiłem taką samą, dam jej drugą szansę bo dla mnie nieźle wygląda (prawie jej nie widać).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2018, o 22:49 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Ja muszę się pochwalić, że u mnie radio śmiga bardzo ok. Kamerka cofania hula. Pisałem, że kupiłem modem, dzisiaj go zamontowałem na stałe pod zasilanie zapalniczki - pociągnąłem nowe gniazdo i schowałem dyskretnie pod plastikiem. Rano po włączeniu zapłonu - w 3 sekundy startuje radio, a jakieś 10-15 sekund później mam już info, że radio połączylo się z routerem Wifi.

Nie zacina się radio - może ze dwa razy udało mi się go zamulić, ale przesadziłem z ilością rzeczy w tle. Wtedy szybki "kill" i radio żyje. Nareszcie pojawiła się wersja ciemna Youtube. Podróżuje sporo w nocy - teraz to jest idealnie. Mam tylko pytanie, czy da się wylączyć na stałe tryb samochodowy? Mam na tym ekranie te podstawowe rzeczy i musze za każym radem klikać zwykły tryb zeby mieć całe menu z wszystkimi apkami.

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2018, o 05:57 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 12:50
Posty: 44
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 Lift
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVTi
pemko11 napisał(a):
Ja muszę się pochwalić, że u mnie radio śmiga bardzo ok. Kamerka cofania hula. Pisałem, że kupiłem modem, dzisiaj go zamontowałem na stałe pod zasilanie zapalniczki - pociągnąłem nowe gniazdo i schowałem dyskretnie pod plastikiem. Rano po włączeniu zapłonu - w 3 sekundy startuje radio, a jakieś 10-15 sekund później mam już info, że radio połączylo się z routerem Wifi.

Nie zacina się radio - może ze dwa razy udało mi się go zamulić, ale przesadziłem z ilością rzeczy w tle. Wtedy szybki "kill" i radio żyje. Nareszcie pojawiła się wersja ciemna Youtube. Podróżuje sporo w nocy - teraz to jest idealnie. Mam tylko pytanie, czy da się wylączyć na stałe tryb samochodowy? Mam na tym ekranie te podstawowe rzeczy i musze za każym radem klikać zwykły tryb zeby mieć całe menu z wszystkimi apkami.
A napisz proszę jak wyłączasz tryb samochodowy radia ? Czy wtedy masz tryb tabletu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2018, o 22:16 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2018, o 20:03
Posty: 30
Lokalizacja: Jasło, Podkarpacie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 benzyna
Tak, wtedy mam tryb tabletu - bo w tym samochodowym weszystko jest takie "proste"

_________________
Chcesz sprzedać samochód? Odwiedź mój serwis Ogłoszenia Jasło ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2018, o 22:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 12:50
Posty: 44
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 Lift
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVTi
pemko11 napisał(a):
Tak, wtedy mam tryb tabletu - bo w tym samochodowym weszystko jest takie "proste"
No ale jak go wyłączasz - tryb samochodowy ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2018, o 08:56 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 278
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
plucikp napisał(a):
Tyle tam żółtych wtyczek że chce się wierzyć że tak. Czyżby chodziło koledze po głowie żeby podłączyć kamerę na przód i rejestrować ?
Ja myślałem o tym czy kamerę z tyłu można być nagrywać przez cały czas np. rozdzielając sygnał na dwa wejścia video - jedyne standardowe dla kamery cofania i drugie do innego wejscia video z którego jakiś program zbierałby sygnał i zapisywał w pętli.

Patrząc na opis który wysłałeś wcześniej chyba jest nadzieja 4, 5 i 6 to kable dla AUX żółty, biały i czerwony. Jest dla nich znaczek YT czyli domyślam się że można podłączyć tam zewnętrzny player i odebrać od niego zarówno video jak i audio. Pytanie tylko jak radio czai że podajemy sygnał z zewnętrznego playera i co się uruchamia za app ? Może trzeba coś ręcznie odpalić...


Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


No i bardzo fajnie. Takie radio odmładza ten piękny samochód o kilka dobrych lat. Ja ze swoim radiem jeździłem też dość długo i absolutnie nic nie zamulało, nigdy. Byłem super zadowolony. Może z 1 raz musiałem wciskać przycisk reset w panelu bo zawiesiło się na logo startowym. Ale na tak długi okres użytkowania to można mu to było wybaczyć.

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 21:39 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 6 lut 2011, o 12:41
Posty: 749
Lokalizacja: krakow !!!!!!
Pochwały: 48
Marka: opel
Model: signum
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8
Co oznacza, że radio ma: " wbudowane sterowanie w kierownicy (tylko rezystancyjne, nie obsługuje cyfrowych magistrali CAN-BUS "

_________________
color]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda