TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 cze 2017, o 21:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2007, o 22:05 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 07:39
Posty: 1
Lokalizacja: Niemcy
witam,
xcarlink jest urzadzeniem ktore podlaczamy do radia zamiast cd zmieniarki, odczytuje nam mp3 z USB Styku albo z twardego dysku 2,5. Nie pokazuje tytoulow piosenek (szkoda) ale jest obslugowane przez kierownice(jak normalna zmieniarka) jedynie przez twardy dysk sa letkie zaklucenia przez USB styk jest bez zaklucen. Mozna zalorzyc 9 folderow czyli na usb stku albo twardym dysku (CD01, CD02.....) i tak sa pokazane na panelu od radia plus numer piosenki.
Jak sa jakies pytania to chetnie odpisze, ja to kupilem przez eBay w Chinach z przesylkom kosztowalo nie cale 100euro.

link:http://cgi.ebay.co.uk/MP3-player-for-TOYOTA-Lexus-Camry-Rezi-Corolla-Avensis_W0QQitemZ280182234789QQihZ018QQcategoryZ3293QQtcZphotoQQcmdZViewItem

_________________
Toyota Avensis D-Cat Executive`06 + xcar-link


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2008, o 01:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 paź 2007, o 23:37
Posty: 14
Lokalizacja: Gdańsk
Mam radio w53804 , zakupiłem xcarlink
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?p ... =11&page=1
czyli MP3 jako zmieniarka CD .
Po wyjęiu radio okazało sie że w gnieźdzoe gdzie ma byc podłączona zmieniarka ( Obrazek 2+3 na dole 7 pinów) jest juz wtyczka (dwa przewody) . Po wyjęciu tej wtyczki , nie działa CD i radio, po podpięciu zmieniarki MP3 nadal nic nie działa ? Czy ktoś podłączał zmieniarkę lub xcarlink do tego radio ? Czy ta wtyczka ma tam być podpięta czy ktoś juz kiedyś coś podpinał u mnie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2008, o 08:27 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 12:01
Posty: 56
Lokalizacja: Wrocław
http://emide.pl/ , GG 667259 koleś ma nick Myjk porozmawiaj z nim powinien wiedzieć jak to podłączyć.

_________________
DON'T DENY IT, YOU'RE A RICER


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2008, o 12:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 maja 2008, o 08:16
Posty: 1
Lokalizacja: KRAKÓW
Witaj to moj pierwszy post. Mam pytanie jestes zadowolony z tego playera mp3 o ktorym piszesz???

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lip 2009, o 10:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
slink napisał(a):
Mam radio w53804 , zakupiłem xcarlink
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?p ... =11&page=1
czyli MP3 jako zmieniarka CD .
Po wyjęiu radio okazało sie że w gnieźdzoe gdzie ma byc podłączona zmieniarka ( Obrazek 2+3 na dole 7 pinów) jest juz wtyczka (dwa przewody) . Po wyjęciu tej wtyczki , nie działa CD i radio, po podpięciu zmieniarki MP3 nadal nic nie działa ? Czy ktoś podłączał zmieniarkę lub xcarlink do tego radio ? Czy ta wtyczka ma tam być podpięta czy ktoś juz kiedyś coś podpinał u mnie ?


Przepraszam ze odgrzewam stary temat ale sprawa chyba nie była wyjaśniona. Pytanie jest takie czy ten Xcarlink działa z w53804 czy nie? Pisano o instalacjach z kaseciakami ale z cd nie znalazłem takiego info.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2009, o 15:35 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
jeśli działa z kaseciakiem to i z cd będzie działało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2009, o 10:16 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2009, o 22:22
Posty: 52
Lokalizacja: Stolica Karkonoszy
Witam!
Ja również zrobiłem sobie prezent w postaci emulatora zmieniarki do odtwarzania mp3.
Urządzenie o nazwie BLUEBIRD nabyłem w TME, cena na tym samym poziomie.

Co do podłączenia zaś - prawdopodobnie należałoby zakupić jeszcze rozgałęźnik kabla zmieniarki (to moje prywatne zdanie), natomiast ja poszedłem po najmniejszej linii oporu i połączyłem przewody Rx i Tx "na krótko" do portu (wtyku) zmieniarki.

Urządzonko działa rewelacyjnie, ma pamięć ostatniego utworu, obsługa z pilota na kierownicy ...
Telefon podłączony do tego odtwarzacza przez kabel z mikrofonem (SE) działa jak zestaw głośnomówiący - w przypadku odtwarzania z niego mp3

A skrzyneczkę zamontowałem pod popielniczką


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek Dziękuję za piwa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2009, o 11:19 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2008, o 19:42
Posty: 797
Lokalizacja: Zgorzelec
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D
Jak z jakością? Zakładając, że mp3 mają większe birate niż 128... Duża różnica niż CD?

_________________
Ave T22 by wilk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2009, o 19:18 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2009, o 22:22
Posty: 52
Lokalizacja: Stolica Karkonoszy
Jakość ... Nie wiem co napisać, ja nie odczuwam żadnych różnic w stosunku do CD, wiem jednak, że zaraz znajdą się tacy którym to się nie spodoba.
Moim zdaniem - jest dobrze.

_________________
Obrazek Dziękuję za piwa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2009, o 14:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
Mam ważne pytanie, którym przyciskiem na radiu aktywujesz zmieniarkę. Mam podobny sprzęt tylko nie mogę z niego dźwięku wydusić.

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2009, o 14:40 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
przycisk CD, raz naciskasz gra płyta (jeśli masz dół z CD a nie kaseciaka), a drugie naciśnięcie to mp3


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2009, o 15:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
dzięki, o to chodziło, wygląda na to że urządzanie jest trefne

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2009, o 13:48 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
a nie musiałeś robić rozgałęziacza do tego? Może pozamieniałeś między sobą te dwa kable od przesyłania danych? możesz spróbować je zamienić między sobą urządzenie się od tego nie popsuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2009, o 21:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
robiłem rozgałęziać ale bardzo prosty. Raczej nie ma możliwości abym się pomylił bo by sterowanie nie działało. Urządzenie dostaje prąd ale nie jest wykrywane przez odtwarzacz. Jestem w kontakcie z sprzedającym i zobaczymy jak się sprawy potoczą.

[ Dodano: 2009-10-19, 10:48 ]
Urządzenia bez interfejsu sd są niekompatybilne z T22

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2009, o 10:28 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2008, o 19:42
Posty: 797
Lokalizacja: Zgorzelec
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D
Właśnie przeglądam oferty z tymi urządzeniami i... ceny kosmos... 419 zł :glupek: :bojesie: :wow: A były po 299 zł... Ryż zdrożał ??? ;)

_________________
Ave T22 by wilk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2009, o 01:07 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
wilk napisał(a):
Właśnie przeglądam oferty z tymi urządzeniami i... ceny kosmos... 419 zł :glupek: :bojesie: :wow: A były po 299 zł... Ryż zdrożał ??? ;)


polecam zajrzeć tu: http://www.tme.eu/pl/katalog/?id_produc ... r%3D425%26

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2010, o 11:31 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 kwi 2009, o 13:35
Posty: 5
Lokalizacja: WM
Marka: TOYOTA
Model: T22 FL
Rocznik: 2001
Silnik: D4D
Powoli przymierzam się jednak do urozmaicenia słuchania muzyki w samochodzie nie tylko z radia.
Czy ktos ma doświadczenie z urządzeniem podanym wyżej?
Jak zapisuje sie pliki, jakie wejścia są, do ilu Gb obsługuje kartę SD a ile na Flash USB czy sa problemy z odtwarzaniem, z wyborem poszczególnych utworów. Ogólnie kazda informacja przyda się aby póxniej oszczędzić sobie rozczarowania, że zupełnie inaczej sobie wyobrażałem działanie.
Mam radio oryginalne z kaseciakiem z dodatkowym wyjściem w schowku na zmieniarkę CD (5+7). /T22 FL 2001/.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2010, o 20:36 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2009, o 22:22
Posty: 52
Lokalizacja: Stolica Karkonoszy
Mam Bluebirda - tego na fotce powyżej.
Używam jako nośników USB - kilku różnych, wszystkie działają bez problemu. Działą również telefon SE podłączony kablem. Pamiętać trzeba jedynie o nazwie folderów - CD01, CD02 itd

Nie testowałem kart pamięci - może ktoś napisze w tym temacie.

_________________
Obrazek Dziękuję za piwa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2010, o 08:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
Ja używam kart SD i nie ma problemu. Nic nie wystaje z urządzenia.

Pamiętać należy, żeby kupować tylko karty SD, nie SDHC.

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2010, o 22:27 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2010, o 14:54
Posty: 21
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna 3ZZ-FE
Witam
Jako że audio w mojej dopiero co zakupione Ave jest dla mnie na razie na etapie rozpoznania chciałbym sie dowiedzieć co to za złącza na zdjęciach:

1. Tutaj jest puste i nie wiem do czego służy, co tam się podpina
Foto

2. Tu odpiąłem kostkę do której dochodzą tylko dwa przewody. To chyba zasilanie radia :glupek: bo po odpięciu nie daje znaku życia.
FOto

czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie podłączyć takiego xcarlink-a ? Podobno czasami w schowku jest wyjście na zmieniarką ale nic nie znalazłem :-(
Dodam, że radio w mojej avensisce to kaseciak Pioneer KEH-M1006ZT

Z góry dzięki za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 09:11 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
kolego wątek o xcarlinku i jego podłączeniu jest już.
Z tego co zrozumiałem masz zamiast oryginalnego radia pod wyświetlaczem włożone jakieś inne i do tego chcesz podpiąć xcarlinka?
Zrób kolego zdjęcie przodu swojego radia. Coś mi się wydaje że masz coś podmienione skoro masz jakiegoś kaseciaka. Podejrzewam że do radia nie podłączysz xcarlinka, on jest dedykowany do poliftowych grajków.
Ta pierwsza kostka to do nawigacji, ta na drugim zdjęciu to rzeczywiście to chyba do zmieniarki, ale tak zrobiłeś że ciężko odgadnąć.
Na początek proponuję Ci przywitać się i przejrzeć tematy o caraudio aby zorientować się jak wygląda oryginalne radio.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 09:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 25 cze 2010, o 13:20
Posty: 40
Lokalizacja: Wlkp
Zobacz sam tu masz manual serwisowy
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=Pioneer%20&megnev2=KEH-M1006ZT&kategoria=&kat2=schematics
To jest radio z Toyoty ale chyba jakiejś innej

_________________
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 10:34 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2010, o 14:54
Posty: 21
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna 3ZZ-FE
bobikos napisał(a):
kolego wątek o xcarlinku i jego podłączeniu jest już.


Tak, ale szczerze mówiąc oprócz info że działa i jaka jakość to niewiele więcej wiadomości.

Cytuj:
Z tego co zrozumiałem masz zamiast oryginalnego radia pod wyświetlaczem włożone jakieś inne i do tego chcesz podpiąć xcarlinka?


Radio mam jak najbardziej oryginalne, auto z 2001 po lifcie z polskiego salonu. Były dwie wersje kaseciaka (tak stoi w oryginalnej toyotowskiej książeczce obsługi. Ja mam takiego->
Foto

Cytuj:
Na początek proponuję Ci przywitać się i przejrzeć tematy o caraudio aby zorientować się jak wygląda oryginalne radio.

tak też zrobiłem :)
Dzięki, chociaż jedna kostka znalazła wyjaśnienie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 10:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2010, o 14:54
Posty: 21
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna 3ZZ-FE
berti111 napisał(a):
Zobacz sam tu masz manual serwisowy
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=Pioneer%20&megnev2=KEH-M1006ZT&kategoria=&kat2=schematics
To jest radio z Toyoty ale chyba jakiejś innej


Mam cały ten schemat serwisowy i to jest właśnie TO radio. Chodzi o złącze pierwsze z lewej na schemacie.
A to zdjęcie wtyczki którą wypiąłem z niego. Po wypięciu nie działa radio więc podejrzewam że to zasilanie ale pewny nie jestem.
Sam już nie wiem czy to radio ma osobne złącze zmieniarki czy trzeba przerabiać jakieś wtyczki? :( W instrukcji stoi że można podłączyć zmieniarkę ale jak nie mam pojęcia, bardziej jestem jednak zorientowany w mechanice niż w elektryce i audio.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 11:34 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 25 cze 2010, o 13:20
Posty: 40
Lokalizacja: Wlkp
Wg schematu wyjścia są na:
zasilanie + podlączenie wyświetlacza
głośniki
zmieniarkę

_________________
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 12:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2010, o 14:54
Posty: 21
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna 3ZZ-FE
berti111 napisał(a):
Wg schematu wyjścia są na:
zasilanie + podlączenie wyświetlacza
głośniki
zmieniarkę


ha, czyli jednak jest nadzieja :)) Dzięki serdeczne. Czyli patrząc jeszcze raz na złącze: Foto
numer 1- zmieniarka?
numer 2- głośniki przednie i zasilanie + wyświetlacz?
numer 3- głośniki tylne?

Wtyczka ma przewody na pinie oznaczonym TX+ i TX- (jeśli dobrze pamiętam i coś mi się nie pokręciło). Tylko dlaczego jak ją odłączyłem to radio również przestało grać? Nie bardzo rozumiem powiązania taki ze mnie elektryk ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 13:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 21 cze 2007, o 12:27
Posty: 963
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
Przewodami tx+ i tx- radio (dół) komunikuje się z wyświetlaczem, gdy rozłączysz nie ma komunikacji i działa wtedy jedynie komputer pokładowy.
Żeby wszystko dobrze działało musisz podłączyć xcarlinka i równolegle piny tx+ i tx- z odpiętej wtyczki. Możesz to zrobić profesjonalniej czyli kupić odpowiednią wtyczkę (pisałem w tamtym wątku że pasuje od chyba suzuki) podłączyć pod przewody tx- i tx+ idące do xcarlinka i spiąć dorobioną wtyczkę z tą odpiętą. Możesz też zrobić taką partyzantkę i bez wtyczki to połączyć - bez problemu da się. Ogólnie rzecz mówiąc musisz zrobić rozgałęziacz dla przewodów tx+ i tx-.

Jeśli chodzi o radio to troszkę mnie zmyliłeś oznaczeniem, mało kto ma wypasioną wersję kaseciaka na pilota...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 14:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2010, o 14:54
Posty: 21
Lokalizacja: Gdańsk
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna 3ZZ-FE
bobikos napisał(a):
...
Jeśli chodzi o radio to troszkę mnie zmyliłeś oznaczeniem, mało kto ma wypasioną wersję kaseciaka na pilota...

:) Też mi się podoba ale szczerze nie widzę specjalnie zastosowania jako kierowca. Może pasażerowi się przyda.
Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie sprawy z podłączeniem. Duże piwo dla Ciebie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lut 2011, o 11:28 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 lut 2011, o 00:13
Posty: 34
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 1CD-FTV
Którą werske xcarlink'a mam kupić aby dało się go podłączyc do radia W53804. Na allegro nie brakuje xcarlink'ów, ale nie ma wersji dedykowanej pod W53804.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2011, o 11:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 maja 2009, o 09:54
Posty: 380
Lokalizacja: POZnan*/Komorniki
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZ-FE
szukaj tu: http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1
"z dużym złączem" lub "5+7" ta wersja pasuje do W53804. Nie kupuj jednak urządzeń bez czytnika SD.

_________________
usługi informatyczne, monitoring, strony www


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda