TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 cze 2017, o 00:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lut 2015, o 22:37 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2013, o 22:52
Posty: 51
Lokalizacja: Przyrów
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T25 kombi
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D-4D 110kW
podaj fotki ja to zrobiłeś..?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2015, o 12:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Kurde, nie mam zdjęć z samego procesu montażu, ale pokażę gdzie dałem gniazdo aux i jak to wygląda.

Tutaj jest "zmieniarka" którą kupiłem: http://www.ebay.co.uk/itm/321413747535? ... EBIDX%3AIT

Wtyczkę Jack odciąłem i kabel przylutowałem do gniazda Jack. Samą centralkę umieściłem pod panelem klimy, tam jest taki jakby pałąk do którego to przymocowałem. Samo lutowanie to łopatologia. W zasadzie proces montażu wszystkiego od a do z to łopatologia. Poradzi sobie z tym kompletny amator. Byle nie na szybko!

Tutaj są fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Od siebie dodam, że od bardzo dawna brakowało mi mojej ave gniazda aux. Ale do teraz nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo mi go brakowało. Jako że mam w telefonie internet bez limitu danych, podłączam go sobie w autku i do dyspozycji mam kilka tysięcy stacji radiowych z całego świata, bez reklam itp itd. Nie wspominam już o muzyce z youtube. Jestem po prostu bardzo z tego rozwiązania zadowolony. A co najważniejsze, nie musiałem wymieniać radia dzięki czemu wnętrze zachowało swój oryginalny wygląd z czego również bardzo się cieszę.


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2015, o 19:35 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2013, o 22:52
Posty: 51
Lokalizacja: Przyrów
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T25 kombi
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D-4D 110kW
... jednak lepiej kupić od BoB77 emulator i mieć możliwość wpięcia w USB lub karty.
Taki adapter kosztuje ok 30funtów - Allegro za 197 zł(http://allegro.pl/adapter-aux-toyota-i5058401005.html)
Za 200 zl mamy więcej możliwości.
Ale pomysł fajny +++++++


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2015, o 19:41 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 6 maja 2007, o 12:03
Posty: 1059
Lokalizacja: Wrocław
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL SW
Rocznik: 2001
Silnik: D-4D
USB/SD ma dodatkowo te zaletę że sterujemy z poziomu radia lub kierownicy

_________________
Obrazek

MP3 USB SD AUX w fabrycznym radiu
ZMIENIARKI MP3 / Bluetooth


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2015, o 21:26 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 05:46
Posty: 239
Lokalizacja: Manchester
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 V-Matic CVT
Oczywiście USB/SD ma kilka zalet ale mi osobiście akurat na nich nie zależało. Jedyne czego chciałem to gniazdo AUX. Minusem modułu z gniazdem SD/USB jest to, że cała centralka musi być gdzieś w dostępnym miejscu, czyli na widoku. Nawet jak umieścimy ją w schowku, po otwarciu ona tam będzie. Może trochę to pedantyczne z mojej strony ale bardzo mocno chciałem tego uniknąć. Proste, subtelne rozwiązanie, które zastosowałem u siebie w pełni mnie satysfakcjonuje i każdemu komu nie zależy na sd/usb takowe polecam. W zasadzie cały pomysł z tymi modułami, które wpina się w gniazdo zmieniarki jest genialny. Bardzo nie chciałem wymieniać fabrycznego radia, aby nie zmieniać oryginalnego wyglądu wnętrza, ale myślałem, że nie będę miał wyboru. Jak najbardziej polecam i te z usb/sd i te bez!

_________________
"Panie władzo ma pan rację. Niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość.
Zdaję sobie sprawę z tego,że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo...ale jechałem szybko,gdyż.... lubię zapierdalać..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2015, o 21:31 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 6 maja 2007, o 12:03
Posty: 1059
Lokalizacja: Wrocław
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL SW
Rocznik: 2001
Silnik: D-4D
W pełni się zgadzam. Rozwiązanie powinno być dopasowane do indywidualnych potrzeb.

A ukrycie zmieniarki to pryszcz. Jest naprawdę bardzo malutka.

_________________
Obrazek

MP3 USB SD AUX w fabrycznym radiu
ZMIENIARKI MP3 / Bluetooth


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2015, o 14:28 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 11:04
Posty: 14
Lokalizacja: 100lica
Marka: Toyka
Model: Ave
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D-4-D
Czy jest jakas zmieniarka cyfrowa która będzie banglać z radiem po lifcie 2006? Symbol radia to chyba 588xx a na aukcjach jest napisane że z tymi modelami np. Yatour nie działa. Może ktoś sprawdził i jednak okazało się że "zmieniarka" będzię działać w tych modelach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2015, o 18:36 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2012, o 12:38
Posty: 542
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0VVTiD4 1azfse
Jedras to nie jest zmieniarka ale już coś. Sprawdź czy ilość pinów się zgadza z twoim radiem http://www.aliexpress.com/item/Earphone ... eb201560_1


Ja mam za to pytanie czy ktoś już ma w aucie "audio wifi". Wystarczy mieć jacka 3,5
Od jakiegoś czasu się do tego przymierzam i najtaniej wychodzi coś takiego:
http://www.aliexpress.com/item/Wireless ... 45960.html
Tylko proszę nie mylcie tego z transmiterami FM czy BT bo to zupełnie inna jakość.
Jak kogoś zainteresowałem to można poczytać więcej pod takimi hasłami:
airMusic, AirPlay, Soundmate, Chromecast Audio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2015, o 21:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lut 2013, o 19:50
Posty: 215
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVT-i 1ZZ-FE
jedras napisał(a):
Czy jest jakas zmieniarka cyfrowa która będzie banglać z radiem po lifcie 2006? Symbol radia to chyba 588xx a na aukcjach jest napisane że z tymi modelami np. Yatour nie działa. Może ktoś sprawdził i jednak okazało się że "zmieniarka" będzię działać w tych modelach?
U mnie Yatour działa z W58830.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2015, o 23:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 11:04
Posty: 14
Lokalizacja: 100lica
Marka: Toyka
Model: Ave
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D-4-D
ja mam dokladnie model 58831 6+6
Chyba zostaje tylko xcarlink za grube złotówki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2015, o 20:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lut 2013, o 19:50
Posty: 215
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVT-i 1ZZ-FE
Tutaj w wątku"Kierownik" pokazał zmieniarkę z tym modelem radia, co Ty masz, więc chyba można i tańsze rozwiązania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 gru 2015, o 22:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2009, o 02:16
Posty: 460
Lokalizacja: z Gór
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 1.8
Rocznik: 2015
Silnik: 2ZR
Kupiłem coś, co nazywa się Belkin TuneCast, z automatycznym wyszukiwaniem najlepszej częstotliwości.
Jak na razie działa bez problemu z moim telefonem, i jestem bardzo zadowolony.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Avensis nr.3 - Business Edition 1.8 V-matic 2015
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2016, o 21:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 paź 2015, o 16:03
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2.0 Diesel
Nie masz po tym jakichs wiekszych problemow z dzwiekiem? Sa jakies przerwy? Przycinanie sie, trzaski? Jak ze sluchaniem na fulla glosnosci?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2016, o 23:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 mar 2009, o 22:57
Posty: 16
Lokalizacja: Rosanów
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1,8 benzyna
Ja zamontowałem moduł Bluetooth i system działa jako zestaw głośnomówiący i transmiter muzyki z telefonu, przenosi też yanosika. Jakość muzyki w stosunku do transmiterów FM o niebo lepsza.

_________________
tomekles


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2016, o 10:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 14:05
Posty: 11
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2D4D
Panowie, mam problem.

Do W53904 zamontowałem zmieniarkę USB+jack, taką:
Obrazek

Niestety podpięcie jej spowodowało, że radio nie wyłącza się po zgaszeniu auta i pozostaje włączone, razem z komputerem pokładowym. Gdy wyłącze je ręcznie, to już nie włączają się automatycznie po odpaleniu.

Sam adapter działa tylko do pierwszego wyłączenia radia - potem już nie działa.

Macie jakieś pomysły jak to poprawić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2016, o 10:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lut 2013, o 19:50
Posty: 215
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVT-i 1ZZ-FE
Masz objawy jakby we wtyku były zamienione miejscami plus z akumulatora z plusem po stacyjce.
Ale to dziwne, bo wygląda, że zasilanie tej zmieniarki idzie z radia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2016, o 11:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 14:05
Posty: 11
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2D4D
Tak to trochę wygląda, jakby się ACC ze stałym plusem spięło. No bo komputer za wiele chyba nie ma wspólnego z radiem, poza przewodami zasilającymi i ACC właśnie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2016, o 12:21 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lut 2013, o 19:50
Posty: 215
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 VVT-i 1ZZ-FE
A jednak wychodzą oba sygnały.
We wtyczce do zmieniarki zamień miejscami piny od BATT i ACC.
Poniżej widok złącza 6+6 w radiu i opis jego wyprowadzeń.
Obrazek

W przejściówce do zestawu głośnomówiącego Parrota miałem dokładnie taką samą sytuację, że miejscami były zamienione te właśnie kable.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2016, o 21:24 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2009, o 14:28
Posty: 706
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: Whajt Bijacz
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D+TTE Box
5 zł podstawowa wiedza na temat elektroniki i macie u siebie taki zestaw

Gacek napisał(a):
Jako ze temat kabli ostatnio nie jest mi obcy

Postanowiłem wstawić gniazdo mini jack w radiu yarisa żeby sluchac muzyczki z mp3 czy telefonu

Musiałem dostać się do procesora dzwieku żeby znalejsc prawy i lewy kanał głośników żeby było łatwiej i niczego nie spalic wyciąłem po prostu okienko w obudowie aby na wlaczonym radiu moc poszukać odpowiednich pinów

Obrazek

Kabelki odpowiednio zabezpieczone przed przypadkowym wyrwaniem. Nóżki procesora zaklejona tasma na wszelki wypadek

Obrazek


I na koniec ulokowanie gniazdka w panelu radia. Niestety to było jedyne miejsce w yarisie gdzie mogłem je ulokować

Obrazek


Efekt jest taki po właczeniu radia np. na fale 88,8 radio szumi po podłączeniu np. mp3 sygnał zł mp3 jest nakładany na sygnał radia w efekcie słyszymy nasz ulubiony utwór :) a szumienie jest dopiero słyszalne przy bardzo głośnym odsłuchu.

Avka tez dostała podobne rozwiązanie tyle ze tam wykorzystałem kable idące ze zmieniarki i przełącznik aby mieć możliwość wyboru czy chce słychać utworów ze zmieniarki czy mp3.

_________________
;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 mar 2016, o 00:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 paź 2012, o 12:53
Posty: 8
Lokalizacja: Skoczów
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 Pb 1ZZ-FE
Napisz jak się podłączyć w Avce. Mam pod fotelem napęd CD od nawigacji. Czy znajdę tam potrzebne przewody?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2016, o 15:12 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2016, o 20:44
Posty: 49
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Hej. Jaki polecacie transmiter, żeby miał najmniej strat? Coś sprawdzonego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2016, o 14:45 
Offline
Spamer
Spamer

Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 22:57
Posty: 3049
Lokalizacja: gdzieś niedaleko
Pochwały: 123
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: mułowaty
memento napisał(a):
Hej. Jaki polecacie transmiter, żeby miał najmniej strat? Coś sprawdzonego?

Jak w tym temacie sprawdza się chiński chińczyk za maksymalnie kilkanaście dolarów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2016, o 19:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 176
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Ja wyprowadziłem kabelek bezpośrednio z CD i mam gniazdo AUX


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 08:45 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 06:07
Posty: 6
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: d4d 2.0 126k
Dzień dobry, jestem tu nowy. Brakuje mi funkcji AUX-in w T25, zrobionej jakoś prosto, bez wydawania góry pieniędzy na emulatory zmieniarek, więc zacząłem drążyć i tak:

Jeżeli ktoś ma radio W53900 lub podobne, czyli CD + MAGNETOFON bez MP3 to wygląda na to, że AUX można łatwiej wyprowadzić.
Schemat radia znalzałem tu: http://service.minjja.lt/files?id=2937111
Na przykład można się podłączyć pod CN631 i mieć AUX gdy jest włączony magnetofon:
PIN 8: LEWY KANAŁ
PIN 11: PRAWY KANAŁ
PIN 15: MASA

Jeżeli ktoś ma W58830 i podobne, czyli brak MAGNETOFONU, za to jest CD + MP3 + WMA, no to już nie tak prosto.
Schemat tu: http://service.minjja.lt/files?id=2938600

Generalnie główny procesor ma nawet wejścia oznaczone AUX, CD, TAPE, NAV, PHONE_IN ale one są u mnie zwarte do masy.
Do CD nie można się tak po prostu podpiąć, bo moduł CD wykorzystuje wejscie procesora SPDIF_IN1, (a nie wejscie CD) - sygnał jest podawany cyfrowo.

Jedną z możliwości jest podpiącie się pod główny procesor, pod wyjścia z DAC:
PIN 44: DAC_FL
PIN 43: DAC_FR
PIN 39: DAC_RL
PIN 38: DAC_RR
Masę można wziąć np. z PINÓW 51, 52,53.

Tylko teraz, jeśli AUX ma po prostu kanał LEWY i PRAWY to czy można LEWY dać do DAC_FL + DAC_RL na raz, i analogicznie kanał prawy?

Mam wrażenie, że powinno grać niezależnie które wejście będzie wybrane: CD, RADIO, bo piny te bezpośrednio idą przez bufor do końcówki mocy.
Mute też powinno działać, bo to jest funkcja samej końcówki mocy.

Inne rozwiązanie to uruchomić wejście audio ze zmieniarki. Na pewno trzeba jakiś sygnał podać na wejście CN702, piny 9 i 10 aby radio zaczęło akceptować analogowy sygnał ze zmieniarki.

Kolejne inne rozwiązanie to podpiąć się cyfrowo pod SPDIF.

Jak tylko zabiorę się wymontowanie radia z samochodu to przystąpię to praktycznych testów. No chyba, że ktoś ma akurat radio do pożyczenia i nie boi się go stracić w wyniku niepowodzenia testów.

Może jakiś elektronik by się wypowiedział?


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 09:07 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6856
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 803
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
michaszek napisał(a):
Generalnie główny procesor ma nawet wejścia oznaczone AUX, CD, TAPE, NAV, PHONE_IN ale one są u mnie zwarte do masy.
Do CD nie można się tak po prostu podpiąć, bo moduł CD wykorzystuje wejscie procesora SPDIF_IN1, (a nie wejscie CD) - sygnał jest podawany cyfrowo.

Jedną z możliwości jest podpiącie się pod główny procesor, pod wyjścia z DAC:
PIN 44: DAC_FL
PIN 43: DAC_FR
PIN 39: DAC_RL
PIN 38: DAC_RR
Masę można wziąć np. z PINÓW 51, 52,53.

Tylko teraz, jeśli AUX ma po prostu kanał LEWY i PRAWY to czy można LEWY dać do DAC_FL + DAC_RL na raz, i analogicznie kanał prawy?

Mam wrażenie, że powinno grać niezależnie które wejście będzie wybrane: CD, RADIO, bo piny te bezpośrednio idą przez bufor do końcówki mocy.

Jeżeli zewrzesz, to raczej stracisz regulację przód-tył dla wszystkich źródeł.
I nie mamy pewności czy wyjścia DAC_FL i DAC_RL są względem tej samej masy zasilania, czy np. mają sztuczne masy o różnych potencjałach.
Na pewno przed experymentami trzeba znaleźć dokumentację od tego konkretnego układu DAC i potwierdzić że wyjścia są względem masy zasilania radia, a nie jakiegoś innego potencjału.

Może da się aktywować zwarte do masy wejścia AUX lub NAV. Odetnij masę z wejścia i podłącz źródło audio, ale przez separującą pojemność i jakąś rezystancję ochronną.
Jeżeli to zadziała, to pozostaje kwestia dorobienia przycisku przełączającego radio na Twoje wejście AUX.

Szukaj używanego radia za grosze i udanych experymentów :ok:

Albo kup Xiaomi Roidmi za 10$ i jedziesz bezprzewodowo z telefonu do radia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 12:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 06:07
Posty: 6
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: d4d 2.0 126k
Na przykład konkretnie będę próbował tutaj się podłączyć, pewnie tylko głośniki przednie FL, FR:

Diagram:
https://goo.gl/photos/j9h4AwSFrev8EBEg9

Płyta główna z miejscami podłączenia:
https://goo.gl/photos/V4rSxfppbKn2YcPr8

I zbliżenie:
https://goo.gl/photos/2dotTJhREx7Z3hs99


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 12:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 176
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Ja w T25 mam radio W53900 i kable do wyjścia AUX przylutowałem na płycie głównej napędu CD
Wygląda to tak

Obrazek

Jedyna uwaga, w przypadku korzystania z telefonu, trzeba dopasować oporność kabla doprowadzającego aby telefon wykrywał jako podłączenie słuchawek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 13:09 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 06:07
Posty: 6
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: d4d 2.0 126k
Wojteksw napisał(a):
Ja w T25 mam radio W53900 i kable do wyjścia AUX przylutowałem na płycie głównej napędu CD
Wygląda to tak

Obrazek

Jedyna uwaga, w przypadku korzystania z telefonu, trzeba dopasować oporność kabla doprowadzającego aby telefon wykrywał jako podłączenie słuchawek.


Tak, to jest rozwiązanie pokazane tutaj:
http://my-21.ru/audio-vxod-aux-v-shtatn ... imi-rukami
Dobre właśnie dla radia W53900.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2016, o 14:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 176
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Zgadza się, ja tylko u siebie dałem dla prawego kanału kolor czerwony a dla lewego biały. Ale to mało istotne, wystarczy pamiętać aby do gniazda doprowadzić tak samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda