TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis
Teraz jest 24 lip 2019, o 08:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sie 2014, o 17:39 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 10 wrz 2010, o 18:21
Posty: 34
Lokalizacja: Gdynia
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 benzyna
Witam,
jak w temacie mam pytanie odnośnie radia 2 din, Mam upatrzone radyjko, które bym kupił tylko nie wiem czy bedzie one dobre wraz z ramka. Jak ktoś mógłby mi doradzić będę wdzięczny ;)

Radio
http://allegro.pl/gms-6315-radio-2din-n ... 41673.html

Ramka 1

http://allegro.pl/ramka-radiowa-zestaw- ... 45388.html

Ramka 2

http://allegro.pl/ramka-radiowa-zlacze- ... 03312.html

Co do radia kolega ma tą radio z tej firmy od roku i mu działa, dlatego taki wybór. Czekam na wasze opinie ;)

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2014, o 18:05 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2013, o 18:42
Posty: 4902
Lokalizacja: NGO
Pochwały: 285
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 wagon
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D (1AD)
Nie szkoda Ci pieniędzy na jakiegoś chińczyka ???

_________________
Mazurski Wagon


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2014, o 19:53 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 10 wrz 2010, o 18:21
Posty: 34
Lokalizacja: Gdynia
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 benzyna
Kolega ma i mowi ze ok. Czyli uwazasz ze moze hm nie dzialac poprawnie dlatego bo chinski. A co o ramek dobre sa nawet do markowych radyjek?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2014, o 21:53 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 143
Marka: Volkswagen
Model: Tiguan II
Nadwozie: inne
Rocznik: 2018
Silnik: 2.0 TDI
Jeśli chodzi o GMS to kiedyś była plotka że produkują je w tej samej fabryce co Kenwooda( jak dobrze pamiętam) ale nie wiem ile jest w tym prawdy.

Co do innych producentów ja od siebie polece Pioneera - posiadam co prawda wersje bez Navi ale to ze wzgledu na dwa ważne czynniki.
1. Rzadko korzystam
2. Położenie radia jest w tak kiepskim miejscu że za bardzo trzeba oderwać wzrok od trasy.

Co do ramek to żadna z tych nie bedzie idealnie pasować - trzeba w nich troche porzeźbić. Nie pasuja na górze od lewej strony i listwa ozdobna odstaje, a dodatkowo na dole przy panelu klimy rogi(zaogrąglenia) wystaja.

Najlepszym rozwiązaniem jest ramka od Navi ori Toyoty plus maskownica od Hiluxa. Sam mam takie rozwiazanie i tu pasuje wszystko i wygląda jak z fabryki -> zerknij w temat o mojej Avce :-)

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:08 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2014, o 18:50
Posty: 626
Lokalizacja: WLKP
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8 benzyna
Też się właśnie zastanawiam nad wymianą fabrycznego radia w T25. Myślałem o navi ale tak jak pisze kabum - radio jest w takim miejscu że to byłoby b. niewygodne. Obecny mój typ to

http://www.alpine.com.pl/p/Products/cd- ... cde-w235bt
lub
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/12 ... /page.html

To pierwsze dużo ładniejsze tylko droższe o parę stówek. Oba mają BT i współpracują z iPodami.

_________________
Live & let die
Drakon z WLKP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2014, o 18:05 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 143
Marka: Volkswagen
Model: Tiguan II
Nadwozie: inne
Rocznik: 2018
Silnik: 2.0 TDI
A nie lepiej jakieś radyjko z ekranem? Dodatkowo masz mozliwosc podlaczenia kamery cofania :-) no i Dvd?
Mam u siebie Pionka Avh 2400bt i jestem zadowolony. Kiedys szukalem podobnych rozwiazac jak Ty podales ale jest ich bardzo malo a cena niewiele nizsza od jakiegos z Ekranem Pionka

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sie 2014, o 21:59 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2014, o 18:50
Posty: 626
Lokalizacja: WLKP
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8 benzyna
Mam czujniki i nie czuję ciśnienia na kamerę. A filmów nie będę oglądać, zresztą zawsze pod ręką tablet :-) Ale kto wie, jak skołuję większy budżet to może, może...

_________________
Live & let die
Drakon z WLKP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 00:34 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2013, o 09:44
Posty: 49
Lokalizacja: Lublin
Marka: Opel
Model: Astra 1 (F)
Rocznik: 1995
Silnik: C14SE
To i ja podłączę się z pytaniem.
Czy może koś mi powiedzieć (może ktoś z Was tak ma), czy da radę podpiąć fabryczne czujniki parkowania pod takie radio (2DIN)?
Chodzi mi o ro, czy istnieje możliwość żeby na ekranie radia wyświetlała się odległość do przeszkody (np. w postaci kresek etc.).

Jak zapewne wiecie, ja jeszcze T25 nie mam, ale szukając ostatnio zacząłem się zastanawiać czy wybrać wersje z fabrycznymi czujnikami parkowania (+ zainwestować w radio 2DIN i kamerę cofania).
Czy może lepiej kupić auto bez czujników i od razu zamontować jedno i drugie (czyli czujniki + radio 2DIn + kamera)?.

_________________
W tym miejscu będzie spalanie mojej AVE (jak już kupie mój wymarzony egzemplarz)
A tymczasem średnie spalanie mojej Astry wynosi: Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 14:35 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 08:38
Posty: 1822
Lokalizacja: Olsztyn/Rochdale
Pochwały: 147
Marka: Lexus
Model: IS 250 F Sport
Rocznik: 2012
Silnik: 4GRFSE
Nigdy w zyciu nie slyszalem zeby dało sie jakiekolwiek czujniki podpiac pod ekran radia 2din. Do czujnikow jest oddzielny ekranik.
Ja bym kupil auto bez czujnikow i dał radio z kamerą.

_________________
Części Avensis T22, Avensis T25 - priv


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 15:03 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 3 sie 2014, o 10:27
Posty: 74
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis t25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FZE
qoozy napisał(a):
To i ja podłączę się z pytaniem.
Czy może koś mi powiedzieć (może ktoś z Was tak ma), czy da radę podpiąć fabryczne czujniki parkowania pod takie radio (2DIN)?
Chodzi mi o ro, czy istnieje możliwość żeby na ekranie radia wyświetlała się odległość do przeszkody (np. w postaci kresek etc.).

Jak zapewne wiecie, ja jeszcze T25 nie mam, ale szukając ostatnio zacząłem się zastanawiać czy wybrać wersje z fabrycznymi czujnikami parkowania (+ zainwestować w radio 2DIN i kamerę cofania).
Czy może lepiej kupić auto bez czujników i od razu zamontować jedno i drugie (czyli czujniki + radio 2DIn + kamera)?.

Po co czujniki cofania do kamery??? w jakim celu???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 15:16 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2014, o 18:50
Posty: 626
Lokalizacja: WLKP
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8 benzyna
Mak napisał(a):
Po co czujniki cofania do kamery??? w jakim celu???

Może jak radio głośno gra to nie słychać pikania i potrzebny backup w postaci kamery (pod warunkiem że czujniki nie mają swojego wyświetlacza jak u mnie), hehe :jezyk:

_________________
Live & let die
Drakon z WLKP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 18:38 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2014, o 18:50
Posty: 626
Lokalizacja: WLKP
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8 benzyna
Radia się nigdy nie ścisza (a po jakimś czasie nawet na ściszonym nie słychać już czujników) :-D

_________________
Live & let die
Drakon z WLKP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2014, o 11:07 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2013, o 09:44
Posty: 49
Lokalizacja: Lublin
Marka: Opel
Model: Astra 1 (F)
Rocznik: 1995
Silnik: C14SE
Mak napisał(a):
Po co czujniki cofania do kamery??? w jakim celu???


Myślę (bo nie mam jak sprawdzić - nie posiadam auta z takimi "bajerami jak czujniki parkowania lub kamera), że w nocy (lub gdy jest zabrudzona) kamerka nie wszystko "zobaczy", i wtedy właśnie przydają się czujniki (i na odwrót czasem czujniki nie "wyłapują" wszystkiego).
Inaczej po co Toyota oferowała by np. w T27 Prestige (lub Aurisie TS w wersji Dynamic i Prestige) zestaw czujniki + kamera, skoro mogli by "dawać" samą kamerę?

Skoro nie ma takiej możliwości, to (może moje pytanie będzie głupie i w sumie do innego wątku, ale już przy okazji zapytam), gdzie (w sensie na czym) wyświetla się "zasięg" fabrycznych czujników (na ekranie fabrycznego radia czy na ekranie regulacji klimatyzacji/nawiewów, a może pomiędzy zegarami)?

_________________
W tym miejscu będzie spalanie mojej AVE (jak już kupie mój wymarzony egzemplarz)
A tymczasem średnie spalanie mojej Astry wynosi: Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2014, o 11:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2014, o 18:50
Posty: 626
Lokalizacja: WLKP
Pochwały: 21
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2016
Silnik: 1.8 benzyna
qoozy napisał(a):

Skoro nie ma takiej możliwości, to (może moje pytanie będzie głupie i w sumie do innego wątku, ale już przy okazji zapytam), gdzie (w sensie na czym) wyświetla się "zasięg" fabrycznych czujników (na ekranie fabrycznego radia czy na ekranie regulacji klimatyzacji/nawiewów, a może pomiędzy zegarami)?

U mnie np. się nigdzie nie wyświetla - nie mam navi. Jest tylko sygnał dźwiękowy (wg mnie wystarcza bo nie ważne w co i gdzie przydzwonię, ważne żeby tego uniknąć, avka ma wydatny kuperek więc łatwo zahaczyć). Jak będziesz kupował auto używane to szukaj od razu z czujnikami albo z kamerą - różnicy na cenie auta nie zauważysz a samodzielne dokładanie to zawsze parę $$$.

_________________
Live & let die
Drakon z WLKP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2014, o 11:51 
Offline
Spamer
Spamer

Dołączył(a): 7 gru 2012, o 19:10
Posty: 3552
Pochwały: 365
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8
qoozy napisał(a):
Inaczej po co Toyota oferowała by np. w T27 Prestige zestaw czujniki + kamera, skoro mogli by "dawać" samą kamerę?

Nie każde T27 PRESTIGE ma kamerę, tylko te wyposażone w NAVI ;-)
qoozy napisał(a):
Inaczej po co Toyota oferowała by np. (lub Aurisie TS w wersji Dynamic i Prestige) zestaw czujniki + kamera, skoro mogli by "dawać" samą kamerę?

Te Aurisy to inna bajka, tam masz "System automatycznego parkowania (SIPA) z czujnikami z przodu i z tyłu oraz centralnym wyświetlaczem ciekłokrystalicznym" a działa to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=vFwddFAGbvg
qoozy napisał(a):
Skoro nie ma takiej możliwości, to (może moje pytanie będzie głupie i w sumie do innego wątku, ale już przy okazji zapytam), gdzie (w sensie na czym) wyświetla się "zasięg" fabrycznych czujników (na ekranie fabrycznego radia czy na ekranie regulacji klimatyzacji/nawiewów, a może pomiędzy zegarami)?

Nie zawsze się wyświetla, czasem tylko jest sygnał dźwiękowy, aby się wyświetlało musi być dodatkowy wyświetlacz zamontowany przeważnie z czujnikami u dilera lub jak ktoś sobie sam zamontuje, tu masz przykłady takich wyświetlaczy:
viewtopic.php?f=23&t=885&start=120


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2014, o 13:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2013, o 09:44
Posty: 49
Lokalizacja: Lublin
Marka: Opel
Model: Astra 1 (F)
Rocznik: 1995
Silnik: C14SE
Bandzur napisał(a):
Nie każde T27 PRESTIGE ma kamerę, tylko te wyposażone w NAVI ;-)

Właśnie wersję z NAVI miałem na myśli, no ale mniejsza z tym.

Bandzur napisał(a):
Te Aurisy to inna bajka, tam masz "System automatycznego parkowania (SIPA) z czujnikami z przodu i z tyłu oraz centralnym wyświetlaczem ciekłokrystalicznym" a działa to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=vFwddFAGbvg

Fakt, zapomniałem o SIPA, ale do działania SIPA kamerka raczej nie jest potrzebna.
System (chyba) korzysta tylko z czujników, bo w przeciwnym wypadku musiał by mieć też kamerkę z przodu.
A tak "inteligentne" seryjne samochody jeszcze nie są (aby dzięki kamerom rozpoznawały przeszkody etc.), może kilka/kilkanaście lat tak będzie.

steaman napisał(a):
U mnie np. się nigdzie nie wyświetla - nie mam navi. Jest tylko sygnał dźwiękowy (wg mnie wystarcza bo nie ważne w co i gdzie przydzwonię, ważne żeby tego uniknąć, avka ma wydatny kuperek więc łatwo zahaczyć).


Bandzur napisał(a):
Nie zawsze się wyświetla, czasem tylko jest sygnał dźwiękowy, aby się wyświetlało musi być dodatkowy wyświetlacz zamontowany przeważnie z czujnikami u dilera lub jak ktoś sobie sam zamontuje, tu masz przykłady takich wyświetlaczy:
viewtopic.php?f=23&t=885&start=120


Aha... a ja do tej pory myślałem/byłem przekonany, że wyświetla się na "ekranie" fabrycznego radia (nie mam tu na myśli wersji z Navi) jak np. w Skodzie.
Czyli fabryczne czujniki tylko "piszczą", a te zamontowane jako opcja (u dealera bądź we własnym zakresie) mają swój oddzielny wyświetlacz.
W takim razie wszystko jest już jasne, dzięki za wyjaśnienie i rozwianie moich wątpliwości.

steaman napisał(a):
Jak będziesz kupował auto używane to szukaj od razu z czujnikami albo z kamerą - różnicy na cenie auta nie zauważysz a samodzielne dokładanie to zawsze parę $$$

Nie chce już zaśmiecać tego wątku, ale odpowiem tylko, że od ponad roku szukam i skupiam się właśnie na wersjach z fabrycznymi czujnikami. Po to aby właśnie nie wydawać tych dodatkowych pieniędzy na czujniki i ich montaż.
T25 z kamerą jeszcze nie widziałem (na sprzedaż/do kupienia).

Teraz jestem na etapie podjęcia ważnej decyzji:
1. Importuje w tym miesiącu (najpóźniej w przyszłym) T25 z Niemiec (bo z PL od ponad roku nie udaje mi się nic kupić),
2. Czekam na wyprzedaż w Toyocie i wydaje wszystko co mam na Aurisa Touring Sports.
Jedni (znajomi/rodzina) doradzają mi 1, a inni 2.
Każda opcja ma swoje plusy i minusy, ale to już temat na inny wątek.

Jeśli kupię T25 (bez fabrycznej Navi), to na pewno zainwestuje w radio 2DIN oraz kamerkę.

_________________
W tym miejscu będzie spalanie mojej AVE (jak już kupie mój wymarzony egzemplarz)
A tymczasem średnie spalanie mojej Astry wynosi: Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2014, o 23:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 lis 2014, o 23:02
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 d4d
Panowie a co powiecie o tym ? warto? http://www.ebay.co.uk/itm/251669083102? ... EBIDX%3AIT


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 02:33 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 08:38
Posty: 1822
Lokalizacja: Olsztyn/Rochdale
Pochwały: 147
Marka: Lexus
Model: IS 250 F Sport
Rocznik: 2012
Silnik: 4GRFSE
całkiem ciekawa propozycja jeśli zalezy Ci na oryginalnym wygladzie

_________________
Części Avensis T22, Avensis T25 - priv


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 13:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 10 lis 2014, o 23:02
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 d4d
Nie zalezy mi na org.wygladzie zalezy mi zeby wspolgralo z kierownica I nie bylo komplikacji z podlaczeniem.pytanie tylko czy warto wydac 1600
zl na ww sprzet to nie orginal .robi to jakies OEM.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 16:03 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 6 maja 2012, o 19:38
Posty: 2822
Lokalizacja: Trójmiasto
Pochwały: 67
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL Wagon
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna
rakers napisał(a):
(...) robi to jakies OEM.

??? ??? ???

_________________
Barbapapa (Zukashizukanokanoka)
Fiat 126p FL 0,65 (24 KM), Polonez 1,6 GLE (87 KM), Fiat Marea Weekend 1,6 SX (103 KM), Opel Astra I 1,4 (60 KM), Ford Mondeo Mk II 2,0 (132 KM), Volvo V70 2,5T 4x4 (250 KM), Ford Mondeo Mk III 2,0 (145 KM), Ford Mondeo Mk III (FL) 3,0 ST (226 KM), Nissan Almera 1,5 (97 KM), Suzuki Vitara 4x4 1,6 (97 KM), Ford Mondeo Mk IV 2,5 (220 KM), Kia Soul 1,6 (124 KM)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 16:09 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 08:38
Posty: 1822
Lokalizacja: Olsztyn/Rochdale
Pochwały: 147
Marka: Lexus
Model: IS 250 F Sport
Rocznik: 2012
Silnik: 4GRFSE
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

_________________
Części Avensis T22, Avensis T25 - priv


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 19:00 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2013, o 18:42
Posty: 4902
Lokalizacja: NGO
Pochwały: 285
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 wagon
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D (1AD)
Barbapapa napisał(a):
rakers napisał(a):
(...) robi to jakies OEM.

??? ??? ???

Pewnie chodziło o NO NAME ;-)

_________________
Mazurski Wagon


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2014, o 22:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 493
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Podłączę się.
A może ktoś ma: Pioneer AVH-X2600BT lub JVC KW-V25BT lub Kenwood DDX-4025BT?
Nie chcę chińszczyzny (chyba nie ma ani jednej polecanej jako bezproblemowa tylko same z dziwnymi upierdliwymi przypadłościami), wolę firmowe dopracowane radio bez nawigacji za te same pieniądze. Skłaniam się do Pioneera na podstawie tego co w sieci znalazłem. Niestety w mojej wiosce kompletnie nigdzie nie obejrzę przed zakupem.
Zależy mi na przyjemnej obsłudze radia, MP3 z USB i systemie głośnomówiącym BT do telefonu z Androidem (książka telefoniczna, obsługa jak się da głosowa itp) i sterowaniu z kierownicy.
Ktoś coś macał/testował z tych modeli?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lis 2014, o 00:24 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 143
Marka: Volkswagen
Model: Tiguan II
Nadwozie: inne
Rocznik: 2018
Silnik: 2.0 TDI
ja mam Pionka model AVH-2400BT w Avce - już drugi rok u mnie gra i według mnie jest bardzo dobrze.
Muzyka z Pendrive gra bardzo dobrze(ale tu i tak najwięcej zależy od jakości pliku).
BT działa też bardzo dobrze, dobry podgląd na kontakt, możliwość wybierania z ekranu radia - głosowego wybierania chyba nie ma.
Sterowanie z kiery tez działa - potrzeba tylko interfejsu dodatkowego.
Seryjne głośniki bardzo o żyły w stosunku do oryginalnych dzięki samej zmianie radia.
Jakoś wykonania bardzo dobra, jak na Pionka przystało ;-)

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2014, o 16:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 493
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Witam

Kupiłem Pioneera AVH-X2700BT, przerobiłem sterowanie z kierownicy pod to radio, działa wszystko fajnie ale poległem na ramce.
Mam kupioną kiedyś z aledrogo tanią ramkę na 1DIN plus kieszonka na portwel, ale w to nie wchodzi ramka ozdobna z tego radia.
Widzę na aledrogo za 140zł ramki z półkieszenią, które mają od razu czarną ramkę. Będzie to pasowało? Bo tanio nie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2014, o 00:02 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 10 wrz 2010, o 18:21
Posty: 34
Lokalizacja: Gdynia
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 benzyna
Witam,

luknij kolego wymiary tej ramki. Ja jak wymieniałem radyjko to właśnie to zakupiłem i pasuje. Cena trochę wysoka ale wygląda ok. Jeszcze proponowano mi ramki od hiluxa. Radyjko to GMS 6315 ( nie narzekam, jak na razie wszystko działa, a mam je od 3 miesięcy)

http://multisort.pl/product/Ramka-radio ... 12539.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2014, o 00:30 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2013, o 18:42
Posty: 2004
Lokalizacja: Węgrów/Warszawa
Pochwały: 89
Marka: Ford
Model: Mondeo
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: Mk4 polift 202KM
http://olx.pl/oferta/navi-b9001-toyota- ... 7ea61bc0c7

Panowie to się nada do toyoty mojej ? dobra cena. ramki bym potrzebował. czegoś jeszcze ?

_________________
Piotrek ;)
Moja Ave: viewtopic.php?f=63&t=17560


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2014, o 01:57 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 143
Marka: Volkswagen
Model: Tiguan II
Nadwozie: inne
Rocznik: 2018
Silnik: 2.0 TDI
a nie lepiej zainwestować w coś lepszego? Bo jak Navi jest Ci nie potrzebne to lepiej poszukać Pionka, kenwooda lub coś tego typu.


PS:
czy do B9001 nie jest potrzebny odtwarzacz DVD do map?

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2014, o 11:31 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 493
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ramzes305 napisał(a):
Witam,

luknij kolego wymiary tej ramki. Ja jak wymieniałem radyjko to właśnie to zakupiłem i pasuje. Cena trochę wysoka ale wygląda ok. Jeszcze proponowano mi ramki od hiluxa. Radyjko to GMS 6315 ( nie narzekam, jak na razie wszystko działa, a mam je od 3 miesięcy)

http://multisort.pl/product/Ramka-radio ... 12539.html



No właśnie takie coś zamówiłem.
Przyjdzie to poskładam i będzie wiadomo. Dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2014, o 22:24 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 wrz 2014, o 20:18
Posty: 87
Lokalizacja: Cz-wa/Bl.
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 2.2 D-CAT
Ja na wiosnę planuję podłączyć moje radio które leży na szafie.Kupione jako nowe a zostało mi z poprzedniego auta.
Ori toyoty z navi wylatuje bo po prostu nie gra.
Dodatkowo dostanie przy podłączeniu kamerę cofania.
Radio to Pioneer AVH 3200BT
Obrazek

Zobaczymy jak będzie z pasowaniem ramek.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: auto.com.pl | motostat.pl | Polska Jazda