TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 sie 2017, o 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lip 2013, o 10:55 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 23:27
Posty: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Wymieniłem fabryczne radio na porządne 2Din Alpine z opóźnieniami czasowymi. Już na fabrycznym wzmacniaczu i głośnikach różnica jest OGROMNA! Ewidentnie radio fabryczne to najgorszy element zestawu. Sama wymiana radia na nowe dobrej jakości zadowoli 90% użytkowników bez konieczności wymiany innych elementów.

instalacja nie jest trudna, wymaga czasu i cieprliwości. Należy dokupić dedykowaną ramkę do radia oraz przejściówki na ISO, Koszt 150zł. Interfejs do sterowania z kierownicy ok 200zł.

Naprawdę nagłośnienie po samej wymianie radia odżyło i daje wreszcię frajdę ze słuchania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 11:29 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 wrz 2007, o 12:45
Posty: 2706
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 30
Marka: Toyota
Model: byla T22 jest T 27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 147 KM (2ZR-FAE)
daj jakies fotki jak to wyglada,
a glosnikow nie powinno sie wymienic ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 12:34 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Już kolega Red_Point w swoim temacie wspominał o znaczącej poprawie jakości dźwięku po wymianie samej jednostki. Po wymianie głośników i wygłuszeniu drzwi, efekt pewnie jest jeszcze lepszy. Ja też się nad tym zastanawiam, ale na razie brak czasu. Przydałyby się też dodatkowe PLNy :-D

http://avensis.info/viewtopic.php?f=64&t=12691

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 14:05 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
konrador napisał(a):
Wymieniłem fabryczne radio na porządne 2Din Alpine z opóźnieniami czasowymi. Już na fabrycznym wzmacniaczu i głośnikach różnica jest OGROMNA! Ewidentnie radio fabryczne to najgorszy element zestawu. Sama wymiana radia na nowe dobrej jakości zadowoli 90% użytkowników bez konieczności wymiany innych elementów.

instalacja nie jest trudna, wymaga czasu i cieprliwości. Należy dokupić dedykowaną ramkę do radia oraz przejściówki na ISO, Koszt 150zł. Interfejs do sterowania z kierownicy ok 200zł.

Naprawdę nagłośnienie po samej wymianie radia odżyło i daje wreszcię frajdę ze słuchania.

A jak dodasz jeszcze nieduzy subwoffer w bagazniku, tak jak ja to zrobilem, to banan bedzie jeszcze wiekszy. Gwarantuje :-D

Obrazek

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 14:23 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Super, ale powiedz czym napędzasz ten subwoofer - bo chyba nie bezpośrednio z radia ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 14:29 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
prenrzyk napisał(a):
Super, ale powiedz czym napędzasz ten subwoofer - bo chyba nie bezpośrednio z radia ?
To aktywny "wafel" z wbudowanym wzmakiem 200W chyba. Pod radio ciagniesz tylko Remote i RCA po niskiej do radyjka, no i standardowo zasilanie pod aku i masa do blachy np pod tylna kanapa. Akurat skos w tylnej obudowie tego modelu pasuje idealnie do nachylenia tylnego oparcia. Ja zamontowalem u siuebie kombajn Clarion:a z telewizja cyfrowa, kamera cofania, Navi, BT etc. Gra i wyglada przekozacko.

Obrazek
Obrazek

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 15:20 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
No to wszystko wyjaśnia.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 17:59 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
konrador napisał(a):
Wymieniłem fabryczne radio na porządne 2Din Alpine z opóźnieniami czasowymi. Już na fabrycznym wzmacniaczu i głośnikach różnica jest OGROMNA! Ewidentnie radio fabryczne to najgorszy element zestawu. Sama wymiana radia na nowe dobrej jakości zadowoli 90% użytkowników bez konieczności wymiany innych elementów.

instalacja nie jest trudna, wymaga czasu i cieprliwości. Należy dokupić dedykowaną ramkę do radia oraz przejściówki na ISO, Koszt 150zł. Interfejs do sterowania z kierownicy ok 200zł.

Naprawdę nagłośnienie po samej wymianie radia odżyło i daje wreszcię frajdę ze słuchania.


A jaki model tego radia Alpine ? Można jakieś fotki ?

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2013, o 22:17 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 23:27
Posty: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Jestem maniakiem car audio (w poprzednim aucie miałem profi zestaw) i docelowo w avensis też taki będzie. Sama wymiana radia normalnego słuchacza zadowoli w 100% - różnica ogromna. Zamontowałem Alpine wb535bt z racji że to najtańszy nowy 2din z opóźnieniami czasowymi. Niestety zawiodłem się w tym radiu na zwrotnicach (brak pełnych zwortnic aktywnych). Gdybym kupował jeszcze raz kupiłbym tańszy model + procesor.

Zrobię zdjęcia i umieszczę ale wygląda to prawie jak seryjne audio (dzięki dedykowanej ramce)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 08:28 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
Jak jesteś maniak CA, to po co Ci aktywka? zrób zwrotki na wymiar i będzie po problemie, bądź zakup piec który ma w sobie HPF/LPF.
Troszkę trzeba było poczytać o jednostakch IVE, one nie mają wyjscia optycznego i nie maja złącza AiNet.
Te modele które wyszły 530, 535 czy też ICS, to są skierowane na multimedia nie na CA.
PS. (nie ma modelu WB535BT) literówka..., nie jest najtańsza jendostką z czasami....

A tańszy model i procesor to jaki??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 09:51 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 23:27
Posty: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Oczywiście literówka Alpine W535BT.

Jeden woli pasywnie drugi aktywnie kwestia gustu i funkcjonalności. Tym razem faktycznie zakończy się pół pasywnie pół aktywnie, z tego radia jest psełdo zwrotnica na sub. Mam wzmacniacz z filtrem ale z racji że ma duuuużo lat jest tylko filtr stały (stara seria sony).

To jakie radio nowe 2 din z opóźnieniami i zwrotnicą alpine lub clariona mógłbym kupić taniej?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 11:59 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
konrador napisał(a):
Oczywiście literówka Alpine W535BT.

Jeden woli pasywnie drugi aktywnie kwestia gustu i funkcjonalności. Tym razem faktycznie zakończy się pół pasywnie pół aktywnie, z tego radia jest psełdo zwrotnica na sub. Mam wzmacniacz z filtrem ale z racji że ma duuuużo lat jest tylko filtr stały (stara seria sony).

To jakie radio nowe 2 din z opóźnieniami i zwrotnicą alpine lub clariona mógłbym kupić taniej?

Clarion ktory sam zamontowalem u siebie (patrz zdjecie wyzej), model NX702E, ma wszystkie te bajery o ktorych piszecie i nawet wiecej.

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 13:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 23:27
Posty: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
w535bt to 2,5 tys. a NX702E 4,3tys.. tańszy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 13:31 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
W520- koszt 2099, te same opcje co 535

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 15:11 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
konrador napisał(a):
w535bt to 2,5 tys. a NX702E 4,3tys.. tańszy?
I tak i nie..... Clarion ma modul navi wbudowany (IGO Primo z b fajnym interfejsem - nie potrzeba dokupywac zewnetrznej navi jak w przypadku wymienionych modeli Alpine). Dodatkowo jako jedyna stacja na rynku posiada wbudowany dekoder DVB-T ze sterowaniem bezposrednio z ekranu (anteny w zestawie) + mnostwo funkcji ustawien dzwieku, korekty, fazy etc. Wszystko zatem zalezy jak na to sie patrzy. Dodatkowo interfejs uzytkownika Clariona bije na glowe Alpine. Ale to juz moja prywatna opinia. Na koniec jednostka ma ekran 7 cala z winda, a nie 6,1 jak w przypadku tych modeli Alpine.

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 15:16 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
No to jak tak chcesz porównywać wysoka półkę to porównaj do Alpine INE-W928R lub INE-W977.
Rozmawiamy na temat niższej półki cenowej.

Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie z fabryczną navi to INA-W910R + procek H100 lub h700 lub H800.
Bez navi IVA-W502R/505R plus navi za ok 1k zł, plus ww procki.
Ewentualnie można zamiast navi mieć podpięty telefon z wyjściem Video który podłączasz pod stację i tam masz wyświetlaną mapę.
W tych modelach masz wyjście optyczne na obróblkę dźwięku do procków serii 700 i 800. A co ma Clarion?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 15:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
Backonik napisał(a):
No to jak tak chcesz porównywać wysoka półkę to porównaj do Alpine INE-W928R lub INE-W977.
Rozmawiamy na temat niższej półki cenowej.


Odpada bo to ekran 8'' i nie podejdzie do Ave. Pozatym z nizszej polki cenowej robi sie b szybko wyzsza jesli skompletujesz z ori navi + ev tuner cyfrowy i innych bajerow. Clarion ma wszystko wbudowane w jednostce centralnej. Cenowo tez zalezy skad sie kupuje. Ja za swojego nowke w SE dalem 6 500 SEK, czyli w przeliczeniu 3 tys zl z groszami. Warto poszukac w sklepach wysylkowych w GB. Kupowalem tam Pionka Avica F40 ktory jezdzi w Pajero. W porownaniu z cenami w sklepach PL, 30% taniej. A kupujac w UE dostajesz gwarancje europejska, sprawdzane osobiscie w praktyce.

Co do specyfikacji nt Clariona NX702E to odsylam na strone producenta, wszystko pieknie maja opisane. Osobiscie nie pamietam wszystkich funkcji, a jest ich jak wspominalem wczesniej niemalo:

http://clarion.pl/pl/pl/products/2012/m ... 86513.html

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 16:29 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 23:27
Posty: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 D4D
Gdzie 520r jest za 2,1 tys?

bo chyba nawet sprawdzałem na szybko na ceneo i chodzi koło 2,8.

Więc dalej podtrzymuję że w535bt jest najtańszy z opóźnieniami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 16:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
Mnie trochę denerwuje firmowe radio - ma za mało możliwości - chciałbym coś zmienić ale cena ponad 4 tys. to trochę dużo - najlepiej to pasowałby mi model z dvd i tunerem dvbt (tylko ciekawe czy będzie odbierał telewizję gdziekolwiek się zatrzymam - na antence z zestawu - czy nie potrzeba jakieś dodatkowej anteny) , nawigacja nie koniecznie . Czy zna ktoś jakąś porządną firmę na terenie woj. świętokrzyskiego, która mogłaby wymienić radio firmowe na coś ciekawszego ?

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 17:01 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
konrador napisał(a):
Gdzie 520r jest za 2,1 tys?
bo chyba nawet sprawdzałem na szybko na ceneo i chodzi koło 2,8.

Na allegro http://allegro.pl/alpine-iva-w520r-supe ... 97374.html

@zbys2011 dvb-t obecnie ma ma mocniejszy sygnal niz analog i nie powinno byc problemow z odbiorem.

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 18:34 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
zbys2011 napisał(a):
Mnie trochę denerwuje firmowe radio - ma za mało możliwości - chciałbym coś zmienić ale cena ponad 4 tys. to trochę dużo - najlepiej to pasowałby mi model z dvd i tunerem dvbt (tylko ciekawe czy będzie odbierał telewizję gdziekolwiek się zatrzymam - na antence z zestawu - czy nie potrzeba jakieś dodatkowej anteny) , nawigacja nie koniecznie . Czy zna ktoś jakąś porządną firmę na terenie woj. świętokrzyskiego, która mogłaby wymienić radio firmowe na coś ciekawszego ?
Jak usuniesz blokade Picture in motion to mozesz ogladac TV i filmy w trakcie jazdy, nie tylko na postoju. Bardzo latwo taka blokade sie obchodzi. TV cyfrowa ma to do siebie ze nawet jadac przepisowe 140 km/h na autostradzie, bedziesz mial idealny obraz i dzwiek. W analogu nie bylo to mozliwe. Antenki do cyfry sa b dyskretne i klejone na szybe od wewnatrz, nie jakis bat na magnes jak CB. Potrzebne sa 2 do idealnego odbioru. Przykladowo tak moze to wygladac:

Obrazek

Zamawiajac bezposrednio od Chinoli poprzez www.aliexpress.com mozesz tunerek z antenkami miec z wysylka pod drzwi za okolo 150 papiera.

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 18:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
Zamawiajac bezposrednio od Chinoli poprzez http://www.aliexpress.com mozesz tunerek z antenkami miec z wysylka pod drzwi za okolo 150 papiera.[/quote]

Np jaki model za 150 papiera ? Nigdy nie zamawiałem przez tą stronę ... może kolega parę informacji przekazać ile się czeka, jak płaci itd

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 18:57 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
zbys2011 napisał(a):
Np jaki model za 150 papiera ? Nigdy nie zamawiałem przez tą stronę ... może kolega parę informacji przekazać ile się czeka, jak płaci itd


A prosze bardzo, nawet jeszcze taniej, bo 135 papiera z wysylka:
http://www.aliexpress.com/item/Car-DVB- ... 95319.html

Placisz np przez PayPal, super to dziala i jestes chroniony do odbioru przesylki. Nalezy tylko skosnookiemu napisac przy zamowieniu zeby podal wartosc przesylki na paragonie np 50 baxow, inaczej celnicy na Okeciu dowala clo i VAT. Na przesylke czekasz max 10 dni od zamowienia. Mnostwo rzeczy przez te strone zamawialem i zawsze dzialalo tiptop. Tunerek jest wielkosc opakowania plyty CD i chowa sie go gdzies dyskretnie, wyprowadza czujke na podczerwien do pilota np pod kierownica i masz sterowania z pilota. System dziala w calej UE.
Odnosnie radyjka, to Pioneer ma fajna propozycje bez Navi, model tegoroczny:

http://allegro.pl/pioneer-avh-x5500bt-u ... 80833.html

Kolega ma to zamontowane u siebie w Pasku i b fajnie wyglada. Do montazu w Ave potrzebna jeszcze jest tylko ramka, przejsciowka antenowa i wiazka ISO+modul sterowania z kierownicy. Te rzeczy dostaniesz za max 250zl. Montaz jest prosty.

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 19:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
avena_SE napisał(a):
zbys2011 napisał(a):
Np jaki model za 150 papiera ? Nigdy nie zamawiałem przez tą stronę ... może kolega parę informacji przekazać ile się czeka, jak płaci itd


A prosze bardzo, nawet jeszcze taniej, bo 135 papiera z wysylka:
http://www.aliexpress.com/item/Car-DVB- ... 95319.html

Placisz np przez PayPal, super to dziala i jestes chroniony do odbioru przesylki. Nalezy tylko skosnookiemu napisac przy zamowieniu zeby podal wartosc przesylki na paragonie np 50 baxow, inaczej celnicy na Okeciu dowala clo i VAT. Na przesylke czekasz max 10 dni od zamowienia. Mnostwo rzeczy przez te strone zamawialem i zawsze dzialalo tiptop. Tunerek jest wielkosc opakowania plyty CD i chowa sie go gdzies dyskretnie, wyprowadza czujke na podczerwien do pilota np pod kierownica i masz sterowania z pilota. System dziala w calej UE.
Odnosnie radyjka, to Pioneer ma fajna propozycje bez Navi, model tegoroczny:

http://allegro.pl/pioneer-avh-x5500bt-u ... 80833.html

Kolega ma to zamontowane u siebie w Pasku i b fajnie wyglada. Do montazu w Ave potrzebna jeszcze jest tylko ramka, przejsciowka antenowa i wiazka ISO+modul sterowania z kierownicy. Te rzeczy dostaniesz za max 250zl. Montaz jest prosty.


Pewnie montaż jest prosty ...ale ja zupełnie jestem zielony jeśli ;-) jeśli chodzi o tego typu sprawy...nie chciałbym żeby auto spłonęło po moim montażu z powodu zwarcia ...Tak do 3 tys chciałbym zamknąć zakup radia...i znaleźć jakąś profesjonalną firmę która się tym zajmuje

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 19:22 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
zbys2011 napisał(a):
Pewnie montaż jest prosty ...ale ja zupełnie jestem zielony jeśli ;-) jeśli chodzi o tego typu sprawy...nie chciałbym żeby auto spłonęło po moim montażu z powodu zwarcia ...Tak do 3 tys chciałbym zamknąć zakup radia...i znaleźć jakąś profesjonalną firmę która się tym zajmuje


Kolega widze z mojego rodzinnego miasta :-D Sam za flache bym ci zamontowal wszystko, niestety za daleko mamy do siebie :tak: Poszukaj w Kielcach. Widzalem na alledrogo ze jest tam jakis sensowny sklep sprzedajacy caraudio. Napewno montaz tez maja.

Ten Pionek, co ci linka wyzej dalem sprzedaje firma z Krakowa i wiem ze sa dobrzy jesli chodzi o montaz w aucie. To ´tez moze byc opcja, jesli chcesz sobie calodniowa wycieczke zrobic i polaczyc przyjemne z pozytecznym :tak:

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 19:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
avena_SE napisał(a):
zbys2011 napisał(a):
Pewnie montaż jest prosty ...ale ja zupełnie jestem zielony jeśli ;-) jeśli chodzi o tego typu sprawy...nie chciałbym żeby auto spłonęło po moim montażu z powodu zwarcia ...Tak do 3 tys chciałbym zamknąć zakup radia...i znaleźć jakąś profesjonalną firmę która się tym zajmuje


Kolega widze z mojego rodzinnego miasta :-D Sam za flache bym ci zamontowal wszystko, niestety za daleko mamy do siebie :tak: Poszukaj w Kielcach. Widzalem na alledrogo ze jest tam jakis sensowny sklep sprzedajacy caraudio. Napewno montaz tez maja.


No nie możliwe ... :-) :-) :-) Kolega ze Staszowa :-) Ale numer ...ale ten świat mały :-) Męczy mnie to firmowe radio już dwa lata ...nie mam pojęcia co tu wrzucić ...ten clarion kolegi jest ok ...ale trochę drogo ;-) i jeszcze auto mam na gwarancji ... i nie wiem jak się ASO będzie zapatrywać na wymianę radia ....

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 21:07 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
Myślałem też o takim http://allegro.pl/blaupunkt-new-york-83 ... 24352.html

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 21:29 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
No to ta najtańsza http://allegro.pl/alpine-ive-w530bt-blu ... 46205.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 21:35 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
zbys2011 napisał(a):

Dla mnie produkty Blaupunkta sa bez polotu i wygladaja jak nieociosane klocki. Ale,..... o gustach sie ponoc nie dyskutuje :jezyk:

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2013, o 21:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 sie 2010, o 12:55
Posty: 107
Lokalizacja: Staszów
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 benzyna
avena_SE napisał(a):
zbys2011 napisał(a):

Dla mnie produkty Blaupunkta sa bez polotu i wygladaja jak nieociosane klocki. Ale,..... o gustach sie ponoc nie dyskutuje :jezyk:


To jaka najlepsza firma ? Clarion ?

_________________
zbys2011


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda