TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 sie 2017, o 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 paź 2012, o 11:52 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1056
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 107
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
Więc nastał czas kiedy w końcu, chce wymienić radio na stacje multimedialną w swojej T25. budżet może nie kosmiczny bo liczę max ok 1200, za jakiś w miarę przyzwoity sprzęt. I tu potrzebuję trochę pomocy. Na pewno zależy mi na możliwość podłączenia kamery cofania, oraz na przyszłej rozbudowie całego systemu audio(wzmak + sub - lecz to w późniejszym czasie)

Z góry dzięki za pomoc :)

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 14:47 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Za tą cenę to szukaj używki albo dołóż do nowego GMS

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 16:03 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9386
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 492
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
http://www.gms.pl/pl/_sp/59/ coś takiego za 2199??
http://www.ceneo.pl/14835391

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 16:06 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Pomijając wszystkie te chinole, to coś można wybrać z markowych firm:
http://allegro.pl/listing.php/search?category=20178&string=2din&buy=4&order=p&offer_type=0&price_from=1000&price_to=1200&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_text_f%5B194%5D%5B0%5D=&a_text_f%5B194%5D%5B1%5D=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 16:26 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
pafcio napisał(a):
http://www.gms.pl/pl/_sp/59/ coś takiego za 2199??
http://www.ceneo.pl/14835391


No to jest wewnątrz to samo co http://allegro.pl/blaupunkt-new-york-80 ... 53142.html
Szukaj używek pojawiaja się.A peyingi; canva itp. to omijaj szerokim łukiem.
Z proponowanymi przez kolege jeffik nie miałem do czynienia,ale to są podstawowe modele - prawdopodobnie bez możliwości podpiecia kamery,na pewno bez nawigacji , tv i innych bajerów.Podejrzewam,że jakość dzwięku będzie lepsza niz oryginalnego radia Toyoty ale super grania to się nie spodziewaj.
Za dobre radio 2 Din trzeba liczyc 3x tyle co chcesz wydac,albo iść na kompromisy.Lepszy dzwięk czy więcej bajerów.osobiście to mam Clariona Vx709e.Gra nieźle ale navi i tv nie ma.Ma za to bluetootha i działa jako zestaw głosnomówiący z książką tel.Za używkę w super stanie dałem 1200 - 300 zł za oryginała toyoty który sprzedałem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 16:38 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Zgadza się, są to jak najbardziej podstawowe modele, ale niektóre np. Pioneer AVH-1400DVD ma wszystkie funkcje o jakich piszesz, nawet Navi po podłączeniu odpowiedniego modułu.
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/109/281/AVH-1400DVD/specs.html

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 18:49 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
jeffik napisał(a):
Zgadza się, są to jak najbardziej podstawowe modele, ale niektóre np. Pioneer AVH-1400DVD ma wszystkie funkcje o jakich piszesz, nawet Navi po podłączeniu odpowiedniego modułu.
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/109/281/AVH-1400DVD/specs.html


Tylko że ten dodatkowy modół kosztuje tyle co sama stacja multimedialna.I wtedy całość wynosi AVH-1400DVD + AVIC-F220 = 1050+1599 czyli 2649zł. A GMS w/g cenników http://www.pbcar.pl/cenniki/gms.pdf

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 19:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2010, o 18:42
Posty: 1027
Lokalizacja: świętokrzyskie
Pochwały: 10
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 Valvematic
Ok, ale ja miałem na myśli, że taka funkcja jest. Wszystko zależy od tego co komu jest potrzebne i na co go strać :tak:

_________________
T27 by jeffik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 20:10 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Podepne sie zeby nie zaczynac nowego tematu i licze na wasze rady, sugestie.

Zeby nie zanudzac napisze, krotko. Mam do wydania 5000 na zalozenie w samochodzie, to co w cenniku przygtowanym przez Toyote. To co jest w kosztorysie musi byc i potrzebuje na to faktury.
Link ponizej :
http://imageshack.us/a/img94/7624/beztytuudyf.png

Jako, ze ceny maja kosmiczne i nie chce radia firmowego, postanowilem sam skapletowac sobie zestawik.
1. Automatyczny włącznik kierunkowskazów 300 zl z montazem w toyocie i mysle, ze tam bede, to robil.
2. Jednosta multimedialna - tu upatrzylem sobie Pioniera AVH-8400BT z modulem nawigacji 3500 zl, na ktory wrzuce sobie dowolna mape + ramka okolo 200 zl.
3. Kamera - tu nie mam pojecia. Myslalem o tej i ta podalem do wyceny w ASO (co ciekawe wolaja wiecej). Brac ta czy szukac cos tanszego? Na forum @Red_Point pisal, ze nie warto ladowac w kamere tyle pieniedzy i mozna kupic cos za polowe ceny i bedzie dzialalo podobnie. Tu prosil bym o konkretne modele lub linki.
http://www.skleptoyota.pl/index.php?p35 ... multimedia
4. Montaz jednostki multimedialnej oraz kamery, byc moze tez zlecil bym ASO jesli sie dogadamy co do ceny. Jesli nie, to bede szukal innego miejsca lub kogos (nie wiem jeszcze czy na montaz bede potrzebowal faktury).

Dodam jeszcze, ze nie jestem zadnym audiofilem i nie zalezy mi na super jaksci dzwieku. Mam na to pieniadze i musze je wykorzystac.

Teraz licze na wasze sugestie i opinie :-)

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 20:57 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1056
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 107
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
powiem szczerze, że na bajerach jak Navi mi nie zależy - bardzo rzadko korzystam a jak już muszę to mam zawsze tel pod ręka :)
fakt faktem, przyznam szczerze ze zastanawiałem się nad jakiś JVC bądź Pioneerem(model 1400 lub 2300) oczywiście z tej niższej półki cenowej.
ale na ale drogo natknąłem się na dziwny model Clariona, tzn może nie dziwny ale mało o nim danych http://allegro.pl/stacja-clarion-max678 ... 11266.html

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 21:02 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
1. Automatyczny włącznik kierunkowskazów
>Co to jest i do czego służy - pytam tak z ciekawości.
2. Jednosta multimedialna - tu upatrzylem sobie Pioniera AVH-8400BT z modulem nawigacji 3500 zl, na ktory wrzuce sobie dowolna mape + ramka okolo 200 zl.
>zwróć uwagę jakie mapy mają te moduły i w jaki sposób można aktualizować je i czy jest w ogóle taka możliwość.Jeżeli myślisz o automapie to tylko radio z systemem WCE .Ja osobiście brałbym http://moto.allegro.pl/blaupunkt-new-yo ... 53142.html albo GMS / za 3/4 ceny blaupunkta / i odpowiednią ramkę.pamiętaj też że niektóre radia wymagają dodatkowych modułów do podpięcia sterowania z kierownicy.
3. Kamera
>dowolna kamera z allegro spełni takie same zadania jak ta z toyoty.tym bardziej,że T25 nie miał dedykowanej kamery i odpowiedniego miejsca na montaż
4. Montaz jednostki multimedialnej oraz kamery,
>montaż jednostki jeżeli nie przewidujesz wzmacniacza to pikuś.a kamera to tylko problem z estetycznym jej zamontowaniem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 21:06 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
kabum napisał(a):
powiem szczerze, że na bajerach jak Navi mi nie zależy - bardzo rzadko korzystam a jak już muszę to mam zawsze tel pod ręka :)
fakt faktem, przyznam szczerze ze zastanawiałem się nad jakiś JVC bądź Pioneerem(model 1400 lub 2300) oczywiście z tej niższej półki cenowej.
ale na ale drogo natknąłem się na dziwny model Clariona, tzn może nie dziwny ale mało o nim danych http://allegro.pl/stacja-clarion-max678 ... 11266.html


To stary model z roku 2007/2008.Nie warto, bo do bluetootha potrzebuje dodatkowy modół,a to zwiększa koszty i dodatkowe kabelki,uchwyty itp.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 21:21 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
1. To jest cos takiego :-) Z braku zdolnosci manualnych, takie rozwiazanie ulatwia sygnalizowanie manewrow, np na maluch rondach.
http://www.skleptoyota.pl/index.php?p37 ... nkowskazow
2. Ten Blaupunkt nie podoba mi sie estetycznie i czytalem o nim. Jak mam placic takie pieniadze, to jednak nie chcial bym czegos "chinskiego". Na alle sa dostepne Pioneery z modulem, ktory chodzi z Automapa. Z firm myslalem nad Pioneerem, Alpine, Kenwood w ostatecznosci JVC.
3. Kamere szukac z doswietlajacymi diodami czy bez? Daja one cos?
4. Niczego wiecej nie bede montowal.

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2012, o 21:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
1.Nawet fajne ale gdyby kosztowało 75 zł
2.Nad gustami się nie dyskutuje.Ja wolałem lepsze audio a navi mam osobną- umieszczoną na wysokości oczu i nie muszę odrywać wzroku od jezdni aby popatrzeć na ekran.
3.Bez diod o możliwie największym kącie widzenia i jak największej rozdzielczości

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 20:13 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lip 2011, o 17:11
Posty: 891
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 34
Marka: Skoda
Model: Octavia III Combi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.4 TSI 140KM
Blaupunkt NewYork 800 z AM Europa. Po półrocznej eksploatacji - jest super i całkiem nieźle gra na fabrycznych głośnikach. Problemem jest widoczność ekranu przy pełnym słońcu gdy jadę sam (odbija się jasna tapicerka).

Uwaga na ramki - nie widziałem jeszcze takiej, która byłaby godna uwagi. Szansa, że ramka wejdzie plug and play może być znikoma (ja swoją musiałem bardzo mocno przerobić)

_________________
Pozdrowienia spod Poznania
T25 Sol+
OIII


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 11:45 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
prenrzyk napisał(a):
1.Nawet fajne ale gdyby kosztowało 75 zł

Jest i za 60 zl :-)
http://moto.allegro.pl/modul-komfortu-k ... 44642.html

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 15:38 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
tetrus napisał(a):
prenrzyk napisał(a):
1.Nawet fajne ale gdyby kosztowało 75 zł

Jest i za 60 zl :-)
http://moto.allegro.pl/modul-komfortu-k ... 44642.html


No cena dobra.Ciekawe jak to zamontować ? Czytałem na ich stronie instrukcje montażu,ale to jest uniwersalna.
Nie mam schematu elektryki i nie mam pojęcia gdzie lecą jakie kable w jakim kolorze.
Gdzie zatem w Avensisie się podłączyć najlepiej - kto mi powie ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 17:39 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Na innych forach wyczytalem, ze montaz to podpiecie pieciu przewodow pod wlacznik awaryjnych badz pod manetke od kierunkow (tu trzeba jeszcze podpiac mase i plus po zaplonie, przy awaryjnych jest wszystko dostepne). Wiekszosc osob pisze, ze to dosyc prosta sprawa.

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 18:44 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Może i prosta sprawa,ale wolałbym wiedzieć do którego kabla się wpiąć / kolor / i z czym .
Mogę metodą prób i błędów ale nie bardzo mi się to podoba.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 19:15 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2012, o 22:24
Posty: 1129
Lokalizacja: Świebodzin
Pochwały: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Na forum octavi, leona jest kolega agrala, ktory robi takie moduly. Pytalem go i zapewnil mnie, ze do Ave pasuje. Koszt, to 50zl + 7zl przesylka. Jesli chcialbys na niego namiary, to moge go porosic. Ja potrzebuje faktury, on niestety jej nie wystawi (jesli gdzies zalatwie lewa fakture, to wezme od niego).

Cytat z forum octavi
Kod:
Modul o ktorym mowa nie wykorzystuje w aucie fabrycznego przerywacza tylko swoj wlasny. Moze to powodowac ze dodatkowe migniecia beda mialy inna czestotliwosc czy dlugosc niz maja kierunkowskazy w aucie.
Wszytskie przewody jakie sa potrzebne sa przy wlaczniku awaryjnych.
Mozesz podpiac sie pod czarno-zielony i czarno-bialy. nie musisz ciagnac przewodow pod zarowki.
Mam podobne moduly w sprzedazy - link w podpiesie.
Wykorzystuja fabryczny przerywacz w aucie wiec zawsze migaja tak samo. Jezeli przepali sie zarowka w aucie to przy 3 mignieciach bedzie to widac, w module o ktorym mowicie tego nie bedzie.
Do modulu dodaje instrukcje montazu do kazdego auta a nie jakas uniwersalna zeby klient sie musial gimnastykowac z podlaczeniem.
W moich modulach mozna samemu zmienic ilosc migniec za pomoca guzika w przedziale 3-9 migniec.
No i cena mniejsza.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=61185

Obszerny temat na forum leona
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=45&t=26748

_________________
Obrazek
Srebrna strzała

Nr KRS 0000186434
cel szczegółowy: 38/A
fundacja-sloneczko.pl/frame/pokaz_opis.php?ida=38/A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2012, o 19:27 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 522
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
no to fajnie,jestem Ci zobowiązany.
Jeżeli możesz z nim pogadać to popytaj się co i jak.Jeżeli wyrazi zgodę to podaj mi namiary na niego i uprzeć o chęci kupna i kilku zdań celem informacji.
P.S. Resztę korespondencji na priv żeby nie zaśmiecać forum.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2012, o 11:45 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1056
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 107
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
i Radio zakupione trafiła się okazja i już jest. zaraz będzie montaż, ale potrzebuje jednej podpowiedzi, z wiązki idzie jeden kabelek do sygnału wstecznego biegu, czy ktoś wie gdzie jest ten kabelek?

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2012, o 17:31 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 5 wrz 2008, o 17:05
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 1,8 VVTi LPG
Ja ostatnio za 900zł widziałem chińczyka z 2 letnią gwarancja? Warto? Nie wiem ale cena dobra i 2 lata pochodzi:-) a pewnie jakaś podróbka firmowego

_________________
ALLIANZ ubezpieczenia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2012, o 15:19 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2011, o 10:21
Posty: 1056
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 107
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 FL
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
zakupiłem okazyjnie Pionka AVH-2400BT - bez Navi bo z niej nie korzystam. jeśli ktoś poszukiwałbym modułów do sterowania z kierownicy to polecam ten sklep: http://www.tme.eu/pl/katalog/adaptery-d ... cy_100573/ bardzo duży wybór i dobre ceny.

_________________
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
]T27 Wagon 1AD-FTV

Jest
T27FL limousine 2ZR-FAE viewtopic.php?f=64&t=24766


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 18:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 cze 2013, o 22:30
Posty: 8
Lokalizacja: rzeszow
Marka: toyota
Model: avensis vvt-i
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0
Witam panow i panie , amm takie zapytanie bo wsadzilem do mojej T25 double din pionieera AVH-1400 i kurcze niemoge odtwarzac video plikow poniewaz mi sie wyswietla komunikat ze to jest zabronione podcas jazdy samochodem ,jest mozliwosc obejscia tego jakos ??aha i jeszcze jedno :) ktoredy najlepiej puscic mozna kabe od akumulatora do glosnika basowego w bagazniku ? bo mam problem ze znalezieniem jakiegos sensownego miejsca :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 22:09 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
Podepnij kabelek który masz oznaczony jako "Brake" do masy.
Po prawej stronie samochodu masz przelotkę na wysokości schowka.

PS. Nie ładnie zadawać te same pytanie na kilku forum. :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 22:19 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
Backonik napisał(a):
Podepnij kabelek który masz oznaczony jako "Brake" do masy.
Po prawej stronie samochodu masz przelotkę na wysokości schowka.

PS. Nie ładnie zadawać te same pytanie na kilku forum. :)
Nie jestenm pewny czy to wystarczy. Ja zrobilem tak jak na filmiku i dzialalo idealnie.
http://www.youtube.com/watch?v=eneLlzN_Ihk

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 22:26 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
Przecież to to samo, tylko zapięte przez przekaźnik.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 22:30 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 21:17
Posty: 532
Lokalizacja: Sztokholm
Pochwały: 40
Marka: Toyota
Model: Land Cruiser
Nadwozie: inne
Rocznik: 2014
Silnik: 3.0
Backonik napisał(a):
Przecież to to samo, tylko zapięte przez przekaźnik.
Dziwne zatem, bo poczatkowo tez uziemilem jak sugerowales i nie dzialalo. To samo w obecnym Clarionie nx702. Musialem analogicznie isc przez przekaznik.

_________________
Pozdr

Dominik

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2013, o 22:33 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 14 lip 2008, o 06:21
Posty: 1388
Lokalizacja: Dobra / Szczecin
Pochwały: 23
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1AZ-FSE
A uruchomiłeś radio ponownie czy podczas pracy je włączałeś?
nx702 podłączałem bezpośrednio do masy bez przekaźników i hulało, tak samo JVC 810 jak i Alpine IVA505 czy też 502R

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda