TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 22 sie 2017, o 16:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lip 2011, o 12:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 09:47
Posty: 8
Lokalizacja: RADOM
Witam
Dostałem do uzbrojenia 2 szt. toyoty avensis . Mam wyposażyć pojazdy w oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze oraz sprzęt do video rejestracji .
Auto ma mieć:
Przy tylnej szybie :
6 lamp LED pomarańczowych/niebieskich (opcja zmiany koloru) razem kabli 20
2 lampy na przyssawki –razem kabli 6
w części przedniej 6 lamp LED na przyssawki z opcja zmiany koloru w 4 barwach (biały,niebieski,pomarańczowy,czerwony) FEDERAL SIGNAL VALOR MODUL –razem kabli 22.
W przedniej części (w komorze silnika) 12 lamp kierunkowych niebieskich – to już sam je poupycham .
2 głośniki mocy 100W do syreny smart siren ss2000 ( gdzie zamontować te głośniki) i jak przeprowadzić kable z komory silnika do kabiny ???!!!!
całe sterowanie sygnałami znajduje się pod siedzeniem kierowcy a sprzęt do pomiaru prędkości w bagażniku .
Obrazek
Obrazek
http://fedsig.com/products/123/dynamax_ms100_es100

reszta fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, o 12:45 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 22:23
Posty: 1398
Lokalizacja: LDZ
Pochwały: 4
kable przeprowadzasz przelotką po prawej stronie za silnikiem (stojąc przodem do silnika)....
zmieści Ci się tam kabli na kilka takich zestawów...;)
kable wyjdą wysoko pod kolumna kierowniczą...
nie trzeba nic rozbierać aby to zrobić, ale lepiej wykręcić fotel kierowcy aby ogranicznyć gimnastykę....

_________________
Niech prąd bedzie z Wami !!!
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, o 18:07 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2010, o 01:10
Posty: 4142
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 193
Marka: Avensis
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 147KM
czyli drogóweczka szykuje avensiski na "nagonki".......?uuuu ave forum miejcie sie na baczności :-D :chytry:

_________________
http://avensis.info/viewtopic.php?f=64&t=6686 -----------Zaglądnij do mojego tematu tutaj
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, o 18:13 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2008, o 20:31
Posty: 2190
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Pochwały: 56
Marka: TOYOTA
Model: Corolla E16
Rocznik: 2015
Silnik: 1ZR-FAE 1.6 VVTi
Trzeba o tym pamiętać :) Swoją drogą gdyby się dowiedzieli, że ich tak zdemaskowałeś... :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, o 20:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 23 maja 2009, o 11:58
Posty: 126
Lokalizacja: Bialy
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 + LPG
no właśnie może uchyl rąbka tajemnicy w jakim celu to montujesz :) na pewno nie dla miśków, bo raz, że korzystają oni z nowych aut, a dwa że z mocnych. Avensisy, z byle jakim silnikiem, mogą ścigać ale motorynki i to tylko te z silnikami do 50 cm3 ;) Czyżby jakaś akcja na wesele ? :-D

_________________
1ZZFE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, o 21:05 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2008, o 20:31
Posty: 2190
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Pochwały: 56
Marka: TOYOTA
Model: Corolla E16
Rocznik: 2015
Silnik: 1ZR-FAE 1.6 VVTi
Policyjne ścigacze minimum 200KM muszą mieć. I tego właśnie w ofercie toyoty mi brakuje. Nocnej jednostki benzynowej. Można przecież wsadzić jednostkę z ISa i zrobić 4x4.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, o 18:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 09:47
Posty: 8
Lokalizacja: RADOM
Hehe...Nie instalował bym sprzętu za 19 tyś na wesele. Pojazd był po modyfikacji i posiada silnik diesla i z tego co wiem po modyfikacji ... bo w dowodzie jest wbite 246 KM... zrobię fotkę dowodu i wstawię tu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, o 18:59 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 paź 2007, o 12:40
Posty: 5707
Lokalizacja: Białołęka Warszawa / Lommedalen
Pochwały: 54
Marka: Opel
Model: Insignia
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 2.0 CDTI 160 KM 4x4
Nieźle się zapowiada...

_________________
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r. ---> Nissan X-trail 2.2dci 04r. ---> Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r.


Pozdrawiam Lukatoari


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, o 20:49 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lip 2010, o 13:34
Posty: 353
Lokalizacja:
Marka: Audi
Model: A4 B6
Rocznik: 2009
Silnik: TDi 1.9 @ 210KM
Zobacz co jest pod machą. Może coś się da przenieść na nasze aveny ; )

_________________
Jest: Audi A4 1.9 TDI B6 @ 210-240KM (420-450Nm)

Było: Avensis T s e T s e 27
D4D 126KM (310Nm) @ 177KM (416Nm) // Orange Leather Interior // TTE Grill // Toyo Proxes T1-R + AEZ Yacht 18" + Eibach Pro Kit // Kenwood DNX5260BT + Clarion SWS 3013B + Blaupunkt EMA 260 // LED interior // Kenwood Rear Camera

Najbardziej doj...ne T27 na forum ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, o 11:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 22:23
Posty: 1398
Lokalizacja: LDZ
Pochwały: 4
no to nie zle!! chyba wstawili silnik od jakiegoś niemca jeśli osiąga taka moc, bo inaczej tego nie widzę...;)

ale fajny cicho ciemny byłby....

_________________
Niech prąd bedzie z Wami !!!
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, o 16:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 21:41
Posty: 267
Lokalizacja: POLSKA
Marka: Toyota
Model: Auris Premium NAVI
Rocznik: 2011
Silnik: 1.6 benzyna
2.2 177KM mozna spokojnie zrobic na 246, samym najprostszym programem sie robi go na 205KM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, o 18:54 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20371
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 287
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
tak 300 koni :szatanek: , pewnie jeszcze spalanie spadnie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, o 19:10 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2008, o 20:31
Posty: 2190
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Pochwały: 56
Marka: TOYOTA
Model: Corolla E16
Rocznik: 2015
Silnik: 1ZR-FAE 1.6 VVTi
Tu jest wzrost mocy o prawie 30%. Nie wiem, czy ktoś racjonalnie myślący zdecydowałby się na taki chip tuning. Mimo wszystko jest to spore obciążenie silnika. Ja raczej skłaniam się ku 2 opcjom: pierwsza, jak napisał Red Point - zrobili swap jednostki, tylko, że tutaj pytanie - czy napęd na tył czy nadal na przód, jak z kompatybilnością skrzyni biegów oraz samym mocowaniem silnika. Dlatego osobiście obstawiam, że dokonali modyfikacji jednostki - mogli zamontować większą turbinę, poddać modyfikacji układ wydechowy. To plus jakieś tam zaboxowanie mogło dać spokojnie te 246KM.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2011, o 15:04 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 23 maja 2009, o 11:58
Posty: 126
Lokalizacja: Bialy
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 + LPG
fedlight napisał(a):
Hehe...Nie instalował bym sprzętu za 19 tyś na wesele. Pojazd był po modyfikacji i posiada silnik diesla i z tego co wiem po modyfikacji ... bo w dowodzie jest wbite 246 KM... zrobię fotkę dowodu i wstawię tu.


ale cały czas nie powiedziałeś czy to robisz misiakom ? (jeśli to nie tajemnica oczywiście)

_________________
1ZZFE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2011, o 15:18 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 22:23
Posty: 1398
Lokalizacja: LDZ
Pochwały: 4
hmm torchę jest to ciekawe, bo jeszcze chwil kilka temu nikt d-cata nie ruszał (elektroniki), a teraz nagle mozna wyciągnąć 240KM.... cos mi się to nie widzi, a jeśli nawet, to auto pożyje 10kkm (jka dobrze pójdzie) bo jak tylko się ktoś do takiej służbówki dorwie to będzie ostre pałowanie przy każdej okazji...
pomijam kwestie reszty układu napędowego która musi to przenieść... - jeśli jest to tylko chip, to bardzo fajnie, bo będzie więcej stało w serwisie niż pomykało na drodze... - nie dajmy się zwariować...

_________________
Niech prąd bedzie z Wami !!!
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2011, o 17:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 09:47
Posty: 8
Lokalizacja: RADOM
od strony technicznej pojazdu kompletnie się nie znam !!! pojazd z przeznaczeniem dla inspekcji albo policji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2011, o 17:25 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2008, o 20:31
Posty: 2190
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Pochwały: 56
Marka: TOYOTA
Model: Corolla E16
Rocznik: 2015
Silnik: 1ZR-FAE 1.6 VVTi
Inspekcja korzysta z normalnych jednostek. To samo celna czy graniczna. Raczej drogówka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2011, o 18:27 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 09:47
Posty: 8
Lokalizacja: RADOM
Witam was ponownie...dostałem samochód do poprawki...chodzi o głośnik...gdzie można go zainstalować ...odpada miejsce przed chłodnicą !!! głośnik może być skierowany w ziemie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2011, o 18:37 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6918
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 815
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
No to trzeba szukać miejsca zaglądając z kanału pod spód, ale montować nie za nisko, żeby błoto nie mogło chlapać na głośnik.
fedlight napisał(a):
Pojazd był po modyfikacji i posiada silnik diesla i z tego co wiem po modyfikacji ... bo w dowodzie jest wbite 246 KM... zrobię fotkę dowodu i wstawię tu.

Wrzuć obiecaną fotę dowodu z podanym silnikiem i jego mocą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2011, o 18:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 09:47
Posty: 8
Lokalizacja: RADOM
Ale od dołu przy chłodnicy dało by rade to gdzieś wcisnąć ?
Niestety już nie dostałem dowodu bo pojazd jest już zarejestrowany jako nie oznakowany...ostatnio się dowiedziałem że nie oznakowane pojazdy zmieniają nr rej co 2 miesiące i przysługuje im to


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda