TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 gru 2017, o 19:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 wrz 2014, o 22:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 13 lip 2009, o 08:47
Posty: 96
Lokalizacja: Puławy
Marka: Toyota
Model: T22-99, T25 2.0 D4D
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 4a-Fe 1,6 LPG
Witam. Bawię się ostatnio nie dawno założonym sterownikiem Bingo S4. Mam problem z ustawieniem typu emulacji sondy lambda. Są trzy opcje: Masa, odłączona i przebieg. Czy wie ktoś z Was jak powinna być ustawiona ta opcja? Jeżeli przebieg to na ile powinienem ustawić czas emulacji stanów "H" i "L". Dodam że w wyrzuconym, uszkodzonym sterowniku AL604 emulacja była ustawiona na "odłączone" - czy to jest prawdziwe nie wiem. Co może powodować złe ustawienie tej opcji, jakie mogą być objawy?

_________________
BC313


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2014, o 13:47 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 13 lip 2009, o 08:47
Posty: 96
Lokalizacja: Puławy
Marka: Toyota
Model: T22-99, T25 2.0 D4D
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 4a-Fe 1,6 LPG
Czy nikt nie ma pomysłu jak prawidłowo ustawić tą emulację silnika 4a-fe? A przynajmniej jak ustalić/co zmierzyć i w jaki sposób, aby to zrobić.

_________________
BC313


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda