TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 20 lis 2018, o 22:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sie 2017, o 19:46 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9597
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 514
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
Wrzucam jak wyglada układ kostek w Verso.
Mam takie pytanie czy ta "zworka" mogła przeciąć kabelek ze teraz nie dochodzi tam prąd?
Na logikę powinna przecinać tylko izolacje.

Obrazek

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2017, o 20:07 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
O jakiej zworce mówisz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2017, o 20:10 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9597
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 514
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
Czerwonej dołączonej do modułu lusterek.
Zworka to złe określenie ale nie wiem jak to sie fachowo nazwywa.
Załącznik:
IMG_8700.JPG


To czerwone


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2017, o 20:18 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Szybkozłączka, szybkozłączce samochodowe, w teorii nie powinno przeciąć przewodu ale jest taka możliwość moim zdaniem. Weź cienką szpilkę, miernik i zmierz napięcie przed i za złączką.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2017, o 10:31 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 23:22
Posty: 9597
Lokalizacja: WI/WS/WU
Pochwały: 514
Marka: Nissan_Toyota
Model: QQ J11, Verso 2xCVT
Nadwozie: inne
Rocznik: 2016
Silnik: DIG-T, 2ZRFAE
Bezpiecznik wymieniony i działa ;-)

_________________
Civic 3d VII gen -> Ave T27 -> QQ J11
QQ
Obrazek
AVE
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2018, o 14:58 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2012, o 15:44
Posty: 89
Pochwały: 4
Marka: Toyota
Model: Avensis T27 Premium
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 valvematic 147km
Czy moduł nie rozładuje aku po dłuższym postoju?

_________________
Pozdrawiam
Robert


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2018, o 19:06 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lis 2015, o 00:57
Posty: 214
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1,8 benzyna
Jakiś schemacik instalacji macie?

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2018, o 14:06 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 565
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
A czy do T25 FL istnieje taki gotowy plug-play moduł ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2018, o 22:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 286
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
arkadi-sea napisał(a):
Jakiś schemacik instalacji macie?

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka


Na poprzedniej stronie masz link, kolega bardzo ładnie wytłumaczył(link)


szukanie nie boli


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2018, o 21:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2010, o 20:09
Posty: 19
Lokalizacja: Tuscaloosa
Marka: AVE
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
No właśnie! Na poprzedniej stronie ... Nie mam poprzedniej strony :( Dziwne ale zauważam to po raz kolejny. Czy ma ktoś pomysł, co należy zrobić aby widzieć wszystkie strony danego wątku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2018, o 21:59 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 286
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
LemonR napisał(a):
Instrukcja krok po kroku montażu modułu w T27:
http://www.fotoleman.com/fotyNET/Modu%c ... 5%bcu..pdf


no to tu masz link


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2018, o 22:24 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
A tu film:
https://www.youtube.com/watch?v=cgz2Kp-uR3g


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2018, o 22:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2010, o 20:09
Posty: 19
Lokalizacja: Tuscaloosa
Marka: AVE
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
Tomcio napisał(a):
No właśnie! Na poprzedniej stronie ... Nie mam poprzedniej strony :( Dziwne ale zauważam to po raz kolejny. Czy ma ktoś pomysł, co należy zrobić aby widzieć wszystkie strony danego wątku?


Dziękuję za linki:)

A czy orientujecie się Panowie skąd się biorą problemy z brakiem poprzednich stron wątku po zalogowaniu?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2018, o 22:58 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Albo admin cię nie lubi albo jeździłeś wcześniej golfem? :nuda: ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 00:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lis 2015, o 00:57
Posty: 214
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1,8 benzyna
LemonR napisał(a):
Czyli reasumując jak wymienię lusterka zwykłe na te automatyczne i dokupie tem moduł - wichajster i podłącze odpowiednio wtyczki to banan na ustach murowany xD

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 09:18 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
[quote="arkadi-seaCzyli reasumując jak wymienię lusterka zwykłe na te automatyczne i dokupie tem moduł - wichajster i podłącze odpowiednio wtyczki to banan na ustach murowany xD
[/quote]
Pod warunkiem, że masz instalację podciagniętą pod składane lusterka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 14:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2010, o 20:09
Posty: 19
Lokalizacja: Tuscaloosa
Marka: AVE
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8
LemonR napisał(a):
Albo admin cię nie lubi albo jeździłeś wcześniej golfem? :nuda: ;-)


Raczej to pierwsze. Pisałem nawet do admina PW, która pozostała bez odpowiedzi :( Nigdy w życiu nie byłem właścicielem golfa :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2018, o 21:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 sie 2018, o 21:24
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 VVTi
Cześć,

Mam pytanie czy jeśli kupię moduł składnia lusterek z tego filmu (on jest do Toyoty Corolli - przynajmniej tak jest napisane na nim) to będzie mi to działało w Avenis T27 ? Fabrycznie mam lusterka składne ale tylko z guzika na desce...
https://www.youtube.com/watch?v=cgz2Kp-uR3g

W komentarzu autor zamieścił link.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Ewentualnie jeśli ten moduł by nie działał to czy mogę zamówić: https://allegro.pl/modul-skladanie-lust ... 10180.html

Znalazłem jeszcze coś takiego:
https://pl.aliexpress.com/store/product ... autifyAB=0


Ważną kwestią dla mnie jest czy rzy keyless go ta opcja dalej będzie działała tak jakby samochód byłby zamykany z kluczyka ? I Czy tylko przy odpaleniu (wciśnięciu przycisku START - lusterka się otworzą ?)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2018, o 13:26 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Będzie działał a jak jeszcze napiszesz sprzedawcy że chcesz do avensis to przyśle ci taki z właściwą naklejką ;-) . Keyless a standardowa stacyjka nie ma znaczenia bo sygnał do składania lusterek pobierasz z siłowników drzwi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2018, o 14:27 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 565
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
A czy do T25 FL ten moduł będzie pasował?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2018, o 21:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 wrz 2018, o 22:33
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.2 D-CAT 177PS
Co trzeba zrobić żeby lusterka otwierały/zamykały się po przekręceniu stacyjki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2018, o 23:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 22:19
Posty: 286
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 benzyna CVT
wszystko masz opisane wyżej


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2018, o 11:54 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 24 sty 2018, o 14:26
Posty: 56
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 1,8 LPG
Z innej beczki.
Czym posmarować lusterka by ciszej i lżej się składały ?
Chodzi mi o miejsce stykania się plastików.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2018, o 11:25 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 587
Pochwały: 48
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
silicon w sprayu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 21:44 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 maja 2015, o 22:58
Posty: 201
Pochwały: 22
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: D-CAT
Może ktoś wie czy w lusterku na zewnątrz jest 12V po włączeniu zapłonu?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda