TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 31 mar 2017, o 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 maja 2016, o 00:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 22 maja 2016, o 17:06
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: Diesel 2.0 126 KM
Tak patrze na wasze wpisy i mam pomysł taki aby wskrzeszając tempomat w moim aucie dokupić się kierownicy przed liftem z tempomatem. Moje doświadczenie z poprzednim modelem było takie , ze przyciski o wiele bardziej pasowały mi w starszej wersji. Więc w związku z tym rozumiem, że po dokupieniu nawet przed liftowego koła z tempomatem powinno działać. Za chiny się nie mogę przyzwyczaić do tych guziczków , ich układ i to denerwujące klikanie. Przejdzie ten numer z zamianą na starszy model?
Na pewno przy odprzedaży auta nowy właściciel się zdziwi że ,,stara kierownica" ale za to będzie miał tempomat. Najwyżej jak nie sprzedam zdjętej kierownicy to mu dorzucę :))


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2016, o 01:37 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2013, o 19:22
Posty: 701
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 26
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
Sam tego nie przerabiałem, ale temat był niejednokrotnie wałkowany na forum, tylko w drugą stronę jak planujesz. O ile mnie pamięć nie byli to klawisz DISP (wybór funkcji na komputerze) wymaga ingerencji, ale generalnie wszystko do ogarnięcia. Poza tym, wystarczy kupić same przyciski i je przełożyć, nie stanowią one elementu zespolonego z kierownicą.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
"Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine."
Nikola Tesla


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2016, o 22:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 maja 2016, o 21:32
Posty: 11
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1.8 benzyna lpg
Witam
Jestem swiezakiem z bardzo nurtujacym mnie problemem.
Kupilem Avke od niemca kierownica z manetka tempomatu a tempomat nie dziala? Co moze byc nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2016, o 22:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
paweeel2008 napisał(a):
Witam
Jestem swiezakiem z bardzo nurtujacym mnie problemem.
Kupilem Avke od niemca kierownica z manetka tempomatu a tempomat nie dziala? Co moze byc nie tak?

Jak silnik to 1zzfe to zwyczajnie nie ma tempomatu w autach z tym silnikiem. Widocznie ktoś kierownice wymieniał i wrzucił taką jaka sie trafiła albo myślał, ze zadziała...
Przykład:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2007_T ... _4504.html <<< tu jest
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200807 ... _4504.html <<< tu nie ma

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 08:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 maja 2016, o 21:32
Posty: 11
Marka: toyota
Model: avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1.8 benzyna lpg
Hhm.. Mam 1.8 benzyne wiec to jest 1zzfe.. ;( chyba innych numerow 1.8 nie ma


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 09:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
paweeel2008 napisał(a):
Hhm.. Mam 1.8 benzyne wiec to jest 1zzfe.. ;( chyba innych numerow 1.8 nie ma

Podałem wyżej link do strony, wpisz swój VIN i sprawdź sam :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 18:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 432
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Scoob napisał(a):
Poza tym, wystarczy kupić same przyciski i je przełożyć, nie stanowią one elementu zespolonego z kierownicą.


Przyciski z polifta pasują do przedliftowej kierownicy T25?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 19:44 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2013, o 19:22
Posty: 701
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 26
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
Irokez napisał(a):
Scoob napisał(a):
Poza tym, wystarczy kupić same przyciski i je przełożyć, nie stanowią one elementu zespolonego z kierownicą.


Przyciski z polifta pasują do przedliftowej kierownicy T25?

Tak jak pisałem powyżej - fizycznie podejdą, ale żeby wszystko działało prawidłowo, potrzebna jest drobna ingerencja. Sam nie robiłem tego, nie zgłębiałem tematu, ale na forum na 100% ktoś tego dokonał. Jeśli dobrze pamiętam był użytkownik @kabum - poszukaj jego tematu.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
"Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine."
Nikola Tesla


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 21:15 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2014, o 19:32
Posty: 575
Lokalizacja: Trójmiasto
Pochwały: 53
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 1CDFTV
Scoob napisał(a):
Irokez napisał(a):
Scoob napisał(a):
Poza tym, wystarczy kupić same przyciski i je przełożyć, nie stanowią one elementu zespolonego z kierownicą.


Przyciski z polifta pasują do przedliftowej kierownicy T25?

Tak jak pisałem powyżej - fizycznie podejdą, ale żeby wszystko działało prawidłowo, potrzebna jest drobna ingerencja. Sam nie robiłem tego, nie zgłębiałem tematu, ale na forum na 100% ktoś tego dokonał. Jeśli dobrze pamiętam był użytkownik @kabum - poszukaj jego tematu.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Robiłem :3 Pasują na 100% trzeba kabelek do "masy" podłączyć. Ja zmieniłem całą kiere z polifta ale nie podeszły mi przyciski wiec mam kiere z polifta z przyciskami z przedlifta :3

_________________

Pan Kaprys: Pan Kapryś


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2016, o 22:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 432
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
lataziom napisał(a):
Robiłem :3 Pasują na 100% trzeba kabelek do "masy" podłączyć. Ja zmieniłem całą kiere z polifta ale nie podeszły mi przyciski wiec mam kiere z polifta z przyciskami z przedlifta :3



To super. Bo tak patrzę na kierownice na aledrogo i o ile przyciski fajniej wyglądają w polifcie to nie wiem jak trafię na samą kierownicę - jaka będzie jej jakość. A tak zawsze będzie można przełożyć do swojej przyciski i manetkę. Pozbył bym się wtedy tego dokładanego tempomatu MagicSpeed, no mi gałka po lewej zasłania przycisk podgrzewania szyby przedniej no i mało komfortowo się czuję jak mi samo pedał gazu wciąga :)

Tylko że na razie na portalu "A" tylko słabo wyglądające na kiepskich zdjęciach kierownice z inowrocławia widzę w sensownych cenach. Poczekam na okazję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2016, o 11:30 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2016, o 15:05
Posty: 921
Lokalizacja: Eire
Pochwały: 63
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE 114kW auto
:smutas: jak na razie z tempomatu lipa ;-( na pocieszenie zostaje skórzana kiera w dobrym stanie.
Odnośnie tego tematu mam pytanko do was drodzy forumowicze: czy moglibyście sprawdzić w swoich avenach dwie kostki z kablami? Jedna biała pod obudową kierownicy. Trzeba odkręcić raptem 3 śrubki. Druga to kostka od ECU. Komp znajduje się za schowkiem od strony pasażera. Dokładnie tam gdzie filtr kabinowy. Poniżej wrzucam fotki jak to wygląda u mnie.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Autostradą do zwycięstwa. Tak blisko a jednak wciąż daleko.
IS200 ==>> 6 ==>> Legacy ==>> Avensis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2016, o 12:20 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2015, o 14:50
Posty: 47
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
nie wiem czy da Tobie coś zdjęciebz ON ale zamieszczam


Obrazek



Obrazek



Obrazek



Obrazek

_________________
RTA96-C ... 80,080 kW = 107,390 hp it makes you feel small


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 18:37 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2016, o 15:05
Posty: 921
Lokalizacja: Eire
Pochwały: 63
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE 114kW auto
Wielkie dzięki :piwo: niestety nie wiele mi pomogło.

_________________
Autostradą do zwycięstwa. Tak blisko a jednak wciąż daleko.
IS200 ==>> 6 ==>> Legacy ==>> Avensis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 cze 2016, o 20:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 cze 2016, o 02:31
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2 D4D 110 kW
Witam,
Mam pytanie bo strasznie mało samochodów po lifcie się przewija tutaj, tak samo jak silników 2.2 D4D.
Troszkę mnie zaciekawił temat, bo nie ukrywam, że brakuje mi tempomatu w Toyocie, w poprzednim miałem i dość często był używany.
Stąd mój post i pytanie.
Jeśli na toyodiy.com mam ten wpis:

4-SPOKE, LEATHER, CRUISE CONTROL-WITH, DK.GRAY, TRIM1*, 4*

To jest 100% pewności, że wystarczy podmienić kierownice? Bo jeśli tak to w tygodniu zamówię albo podjadę gdzieś na szrot blisko zapytać czy nie mają.

Pozdrawiam Adrian.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2016, o 09:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 10:08
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
Witam !

Temacik bardzo ciekawy - nie sądziłem, że wymiana kierownicy wystarczy do dołożenia tempomatu.

Jestem w posiadaniu Ave 2004r. 2.0 D4D 1CD-FTV z PL salonu. Wg. Toyodiy tempomat w moim modelu występuje. Z lektury rozumiem, że powinienem jeszcze sprawdzić kable przy pedałach. Pytanko czy ma ktoś może foto jak taka instalacja powinna wyglądać aby mieć już 99-100% pewności odnośnie posiadania kompletnej instalacji ?

Drugi temacik - na necie są dostępne kierownice z tempomatem natomiast 99% to kierownice poliftowe. Rozumiem, że w przypadku wymiany samej osłony + dołożeniu manetki nie ma znaczenia jaką kierownicę zakupie ? Chyba, że występuje jakaś różnica w maskownicy uniemożliwiająca podmianę ?

Ewentualnie gdyby ktoś z was miał do sprzedania kierownicę przedliftową z tempo to proszę o info ;-)

Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2016, o 20:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 10:08
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
luk984 napisał(a):
Witam !

Temacik bardzo ciekawy - nie sądziłem, że wymiana kierownicy wystarczy do dołożenia tempomatu.

Jestem w posiadaniu Ave 2004r. 2.0 D4D 1CD-FTV z PL salonu. Wg. Toyodiy tempomat w moim modelu występuje. Z lektury rozumiem, że powinienem jeszcze sprawdzić kable przy pedałach. Pytanko czy ma ktoś może foto jak taka instalacja powinna wyglądać aby mieć już 99-100% pewności odnośnie posiadania kompletnej instalacji ?

Drugi temacik - na necie są dostępne kierownice z tempomatem natomiast 99% to kierownice poliftowe. Rozumiem, że w przypadku wymiany samej osłony + dołożeniu manetki nie ma znaczenia jaką kierownicę zakupie ? Chyba, że występuje jakaś różnica w maskownicy uniemożliwiająca podmianę ?

Ewentualnie gdyby ktoś z was miał do sprzedania kierownicę przedliftową z tempo to proszę o info ;-)

Z góry dzięki za pomoc.


Aktualizacja:

Przewody wyglądają OK: 6 gaz, 4 hamulec, 2 sprzęgło. Kierownica zamówiona poliftowa. Prawdopodobnie wymienię całą kierownicę (wygląda na lepiej utrzymaną od mojej).

Chciałbym jednak zostawić sobie przyciski z wersji przedliftowej. Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy zabieg taki wymaga jakiejś dodatkowej ingerencji, cięcia kabli itp ? Prosiłbym o zwięzłą instrukcję w tym temacie gdzie i jak podpiąć wszystkie kabelki aby całość działała ? Z góry dzięki :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2016, o 09:10 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
luk984 napisał(a):
luk984 napisał(a):
Witam !

Temacik bardzo ciekawy - nie sądziłem, że wymiana kierownicy wystarczy do dołożenia tempomatu.

Jestem w posiadaniu Ave 2004r. 2.0 D4D 1CD-FTV z PL salonu. Wg. Toyodiy tempomat w moim modelu występuje. Z lektury rozumiem, że powinienem jeszcze sprawdzić kable przy pedałach. Pytanko czy ma ktoś może foto jak taka instalacja powinna wyglądać aby mieć już 99-100% pewności odnośnie posiadania kompletnej instalacji ?

Drugi temacik - na necie są dostępne kierownice z tempomatem natomiast 99% to kierownice poliftowe. Rozumiem, że w przypadku wymiany samej osłony + dołożeniu manetki nie ma znaczenia jaką kierownicę zakupie ? Chyba, że występuje jakaś różnica w maskownicy uniemożliwiająca podmianę ?

Ewentualnie gdyby ktoś z was miał do sprzedania kierownicę przedliftową z tempo to proszę o info ;-)

Z góry dzięki za pomoc.


Aktualizacja:

Przewody wyglądają OK: 6 gaz, 4 hamulec, 2 sprzęgło. Kierownica zamówiona poliftowa. Prawdopodobnie wymienię całą kierownicę (wygląda na lepiej utrzymaną od mojej).

Chciałbym jednak zostawić sobie przyciski z wersji przedliftowej. Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy zabieg taki wymaga jakiejś dodatkowej ingerencji, cięcia kabli itp ? Prosiłbym o zwięzłą instrukcję w tym temacie gdzie i jak podpiąć wszystkie kabelki aby całość działała ? Z góry dzięki :-)

Nie jestem pewien ale chyba czytałem gdzieś tutaj na forum, że zmieniając kierę z przedliftowej na poliftową trzeba przepiąć/odpiąć jeden przewód.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 21:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 10:08
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
Czy ktoś może mi powiedzieć jak rozpinować wtyczkę od kierownicy ? Chcę dorzucić do obecnej sam tempomat ale nie mogę wyciągnąć pinów z kupionej kiery ? Podważam ten biały plastik ale wychodzi on tylko około 1,5 mm do góry i się blokuje a piny ani drgną :/ Nie chce tego urwać bo wtedy będzie po zabawie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 cze 2016, o 20:24 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 10:08
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1CD-FTV
OK mały Update - wymiana zakończona tempomat działa (Avensis D4D 1CD-FTV 2004 PL SOL). Postanowiłem dać szansę przyciskom z kierownicy poliftowej (wyciągnięcie pinów z kostki graniczy z cudem). Jeżeli się nie sprawdzą to pozostaje cięcie i lutowanie kabli. Zgodnie z wcześniejszymi opisami dodatkowy kabel przy kierownicy poliftowej (bodajże czarny) należy wpiąć do masy i wszystko działa jak należy.

Pomijając ewentualną zabawę z kostką wymiana jest prosta, jedyne co to trzeba się porządnie posiłować przy ściąganiu kierownicy (jeżeli ktoś twierdzi, że schodzi lekko po odkręceniu śruby to musi mieć świadomość, że pewnie ktoś przed nim już przy niej grzebał - moja nie była ruszana od nowości i na prawdę ciężko było ją ściągnąć).

Reasumując polecam wszystkim montaż tempomatu :)

P.S. Przekładka pomiędzy przed- i poliftową kierownicą wymaga cięcia kabli lub anielskiej cierpliwości przy wyciąganiu pinów. Na pewno nie jest to operacja Plug&Play


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2016, o 21:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 12:45
Posty: 126
Lokalizacja: police
Marka: toyota
Model: avensisT25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 diesel
Witam ,jest ktoś ze Sszczecina lub okolic,aby pomóc mi w podmiance kiery?
Kupiłem,ale jestem tzw.analfabetą mechanicznym :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 14:31 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 12:45
Posty: 126
Lokalizacja: police
Marka: toyota
Model: avensisT25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 diesel
Witam,czyżby temat umarł.Kierownica przyszła,mam wrażenie,że dam radę sam przełożyć.Mam jedno pytanie-w kierownicy,która przyszła nie ma tych śubek trzymających poduszkę
(tych po bokach),czy da się je przełożyć?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 14:54 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2013, o 22:11
Posty: 93
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D
Da się ;) tylko jest trochę zabawy z nimi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 14:56 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2013, o 22:11
Posty: 93
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D
W sumie ja jestem ze szczecina ;) o której Ci pasuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 16:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 12:45
Posty: 126
Lokalizacja: police
Marka: toyota
Model: avensisT25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 diesel
Juz rozkminiłem,gosc chyba nieumiejetnie wyciągal poduche bo pękły te uchwyty plastikowe co trzymają te śrubki.Dzisiaj nie moge,jestem po nocce,nic jeszcze nie spałem i na nocke ide.Jutro moge sie dopasowac. ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 16:35 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2013, o 22:11
Posty: 93
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D
Jutro to gdzieś do godziny 12 lub wieczorem jakoś ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 16:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 12:45
Posty: 126
Lokalizacja: police
Marka: toyota
Model: avensisT25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 diesel
Daj nr.na PW. zdzwonimy sie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2016, o 00:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2008, o 12:45
Posty: 126
Lokalizacja: police
Marka: toyota
Model: avensisT25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 diesel
Założona,działa,oprócz przycisku display.Wiem,że gdzieś w tym temacie było co zrobić,ale nie chce mi się już wertować od początku.W sumie i tak rzadko go używałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2016, o 12:39 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 cze 2016, o 22:29
Posty: 82
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.0 D-4D
Wczoraj przewertowałem ten temat 2 razy. Tak mnie zainteresował, że postanowiłem sprawdzić czy posiadam odpowiednią ilość kabli przy pedałach sprzęgła, hamulca i gazu. Skończyło się na tym, że na szybkości wczoraj zamówiłem kierownicę z tempomatem za 160zł, dzisiaj do mnie przyszła i już mam ją zamontowaną - wszystko śmiga aż miło. Avensis T25 FL - wersja wyposażenia prawdopodobnie SOL (+ tempomat :-D ) z Belgii.

_________________
Avensis T25


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lis 2016, o 10:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 wrz 2015, o 20:18
Posty: 95
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2,0 VVTI Bezyna
Od wczoraj i ja jestem szczęśliwym posiadaczem tempomatu :) koszt całej operacji 220zł i 30 minut w garażu :)

W związku z tym że zakupiłem kierownicę poliftingową - bo była tańsza :D to pozostał mi problem niedziałające przycisku DISP. Czy może ktoś podpowiedzieć który dokładnie kabelek trzeba podłączyć do masy? Wiem że wcześniej w tym wątku były już zdjęcia ale niestety jakoś jest kiepska i nadal nie wiem który podłączyć do masy :/.

Z góry dziękuje za pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lis 2016, o 11:35 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 4 paź 2010, o 22:56
Posty: 59
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 1ZZFE
Jestem posiadaczem T25 FL jednak nie ma u mnie tempomatu.
Czy jeżeli kupie kierownice do modelu poliftowego z tempomatem wystarczy tylko przepiąć wtyczki?
Czy coś trzeba będzie ciąć żeby tempomat działał?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda