TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 kwi 2018, o 10:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 464 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2007, o 11:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 lip 2007, o 11:30
Posty: 156
Lokalizacja: Toruń
No tak, byłem w końcu w ASO i pan z serqwisu stwierdził, że coś musiło byc grzebane wzamku w dzrwiach kierowcy (bo ten zamek odpowiada za wszystkie). Mowi że nie ma znaczenia, że z kluczyka wszystkie sie otwierają.

_________________
Pozdrawiam
KAMLOT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2007, o 22:56 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 10 sie 2007, o 23:25
Posty: 591
Lokalizacja: Biała Podlaska
Marka: Corolla
Model: E12
Rocznik: 2006
Silnik: 1ND-TV
Miałem ten sam problem po wymianie baterii - zamykanie bez problemu otwieranie nie działało.
Wystarczy zastosować się do wsakzówek ayrsen.
...i wszystko ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2007, o 14:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 lip 2007, o 11:30
Posty: 156
Lokalizacja: Toruń
No to powiem tak, pojeździłem dziś trochę po zakładach gdzie montują alarmu itp. i powiedziałem czego się w Toyocie dowiedziałem. W obydwu punktach gdzie byłem powiedziano mi, że w Toyocie ktoś troche naściemniał. Pojechałem zatem do Toyoty i siedzi inny gośc niż poprzednio i mówię co jest. Pan wziął kluczyki, pojechał na warszatat, po 5 min wrocił i pokazuje, że zamek działa. Mowił, że rzeczywiście coś tam jest nie tak z tym zamkiem i nie wie ile to będzie działało, ale działa. Zapłaciłem 20 PLN + VAT = 24.40PLN.

Stwierdzam, że nie każdy kto tam pracuje się zna na rzeczy.

_________________
Pozdrawiam
KAMLOT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2007, o 14:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 wrz 2007, o 23:15
Posty: 11
Lokalizacja: Łuków
a ja mam troszke inny problem z centralnym. zamykając auto kluczykiem zamykają sie wszystkie dzrzwi. natomiast jesli zamkne auto z pilota to zamkną się również wszystkie drzwi, ale gdy chce otworzyć z pilota to otwierają się wszystkie oprócz drzwi kierowcy. czasami zdarza sie tez ze zamykając z pilota zamykaja sie wszystkie oprócz kierowcy. tak to działa jak chce. widać że ten "pimpek" przy klamce w środku ma chęc przeskoczyc ale idzie tylko do połowy przy otwieraniu.
co radzicie? co zrobić i co to może być ? siłownik czy jak?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2007, o 14:58 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 25 lip 2007, o 11:30
Posty: 156
Lokalizacja: Toruń
Myślę, że to może być siłownik, ale gwarancji nie daje. Warto podjechać gdzieś gdzie zakładają alarmy itp. i pogadać z nimi. Myślę, że oni sie najlepiej w tym orientują.

_________________
Pozdrawiam
KAMLOT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2007, o 08:47 
Offline
Moderator
Moderator

Dołączył(a): 21 kwi 2007, o 14:03
Posty: 1419
Lokalizacja: Kielce
silownik mozesz sobie sam sprawdzic, podepnij na krotko i bedziesz wiedzial czy dziala czy nie, po co masz dac zarobic jakiemus mechanikowi...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2007, o 14:28 
Witojcie wszyscy..., pozdrawiam z południa naszej RP :) Ale do rzeczy żeby nie spamować:

W modelu T22, centralny zgłupiał w trochę inny sposób tzn.:

- Działa otwieranie z przycisku na kluczyku (unlock) i otwierają się wszystkie drzwi
- Nie działa zamykanie z przycisku na kluczyku (lock) nawet nie słychać żadnego szczęknięcia ani próby że "coś się zamykać chce"
- Nie działa zamykanie drzwi kluczem tzn jak wsadzę kluczyk i przekręcę w zamku to powinno (tak mi się zdaje) zamknąć wszystkie drzwi tak jakbym nacisnął przycisk "Lock" na kluczyku
- opisana na forum procedura synchronizacji pilota działa (otwarcie drzwi, zapłon na ON, 10sek, naciśnij dowolny przycisk)
- przełączniki w pilocie sprawne (sprawdziłem omomierzem czy stykają itd)
- bezpieczniki w kabinie sprawne
- całość elektrycznie wydaje się być ok
- bateria obie mają po 2.9V
Żeby brykę zamknąć muszę:
- wleźć do środka, zamknąć drzwi kierowcy
- na przycisku na drzwiach zamknąć wszystkie drzwi
- odblokować języczek w drzwiach kierowcy
- wysiąść i ręcznie kluczykiem w zamku przekręcić i zamknąć drzwi kierowcy (kręceniem kluczykiem "do przodu" oczywiście)

Pytania
- czy to padnięty siłownik w zamku przednich drzwi
- zabrudzenie styków czujnika otwartych drzwi (?)
- za słaba bateria (??? otwieranie z przycisku działa normalnie)
- padnięta centralka (? uchowaj boże)
- inny troll ? ;)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2007, o 18:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 21:26
Posty: 4
Lokalizacja: Dzierzgoń
ayrsen napisał(a):
tyski77 - czasem dobrze jest zajrzeć do oryginalnej instrukcji


Niestety, istnieje kilka procedur kodowania klucza - ta z instrukcji jest procedurą podstawową. Dziś były pracownik Toyoty ożywił mi pilot od centrala po dwuletniej martwicy. Koszt - 20 PLN. Wyglądało to nieco jak taniec szamana, ale zadziałało. niestety, metoda była zbyt skomplikowana aby zapamiętać ( sporo tych kroków).
Dobra rada: kiedy pilot kluczyka nie otwiera drzwi (skutek zakłóceń radiowych), otwórzcie je kluczem - unikniecie blokady kodu.
Jeśli ktoś zna inne procedury proszę o zamieszczanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2007, o 22:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 11 sie 2007, o 14:36
Posty: 360
Lokalizacja: Lubin
halny napisał(a):
Witojcie wszyscy..., pozdrawiam z południa naszej RP :) Ale do rzeczy żeby nie spamować:

W modelu T22, centralny zgłupiał w trochę inny sposób tzn.:

- Działa otwieranie z przycisku na kluczyku (unlock) i otwierają się wszystkie drzwi
- Nie działa zamykanie z przycisku na kluczyku (lock) nawet nie słychać żadnego szczęknięcia ani próby że "coś się zamykać chce"
- Nie działa zamykanie drzwi kluczem tzn jak wsadzę kluczyk i przekręcę w zamku to powinno (tak mi się zdaje) zamknąć wszystkie drzwi tak jakbym nacisnął przycisk "Lock" na kluczyku
- opisana na forum procedura synchronizacji pilota działa (otwarcie drzwi, zapłon na ON, 10sek, naciśnij dowolny przycisk)
- przełączniki w pilocie sprawne (sprawdziłem omomierzem czy stykają itd)
- bezpieczniki w kabinie sprawne
- całość elektrycznie wydaje się być ok
- bateria obie mają po 2.9V
Żeby brykę zamknąć muszę:
- wleźć do środka, zamknąć drzwi kierowcy
- na przycisku na drzwiach zamknąć wszystkie drzwi
- odblokować języczek w drzwiach kierowcy
- wysiąść i ręcznie kluczykiem w zamku przekręcić i zamknąć drzwi kierowcy (kręceniem kluczykiem "do przodu" oczywiście)

Pytania
- czy to padnięty siłownik w zamku przednich drzwi
- zabrudzenie styków czujnika otwartych drzwi (?)
- za słaba bateria (??? otwieranie z przycisku działa normalnie)
- padnięta centralka (? uchowaj boże)
- inny troll ? ;)


Ja postawiłbym na uwalony siłownik ....

_________________
Obrazek
Pozdrawiam
Paweł


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2007, o 08:51 
Offline
Moderator
Moderator

Dołączył(a): 21 kwi 2007, o 14:03
Posty: 1419
Lokalizacja: Kielce
silownik moze byc walniety ale nie do konca to moze byc przyczyna, skoro dziala w jedna strone to i w druga powinien dzialac

tak jak piszesz sprawdz styki, moze zasniedzialy

baterie tez mozesz wymienic (np w alarmach jak jest slaba bateria dzieje sie podobnie, koszt maly bo ze 3 zl za baterie)

o centralke bedziesz sie martwic pozniej jak ww czynosci nie pomoga :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2007, o 12:32 
Ano właśnie, po sprawdzeniu wszystkich możliwych opcji przy rozbebeszonym boczku w drzwiach okazuje się że to najprawdopodobniej mikroprzełącznik lub mikroprzełącznik w siłowniku. Nie wiem jeszcze jaka jest konstrukcja siłownika i wogóle zamka w ave.
Pomierzylismy kontrolkami itd - wychodzi na to że sterowanie zamykaniem ma cały czas zwarcie (sterowanie zamka jest za pomocą podawania "masy" chyba),m baterie wymienione na nówki (prawie po 6 zeta :-( )

Mam prośbę do was - sprawdźcie czy jak przekręcicie klucz w zamku kierowcy to otwiera i zamyka wszystkie drzwi ? To tak dla pewności bvo w naszej bryce nigdy kluczyka nie używałem :-D skutkiem jestr też to że nie mogę otworzyć zamka w tylnej klapie (kombi)

EDIT: Jestem po całkowitym rozbebeszeniu całego modułu, plastiki rozebrane, mikrowyłącznik również rozebrany przeczyszczony, chodzi bardzo dobrze wreszcie styka (jest widoczne zwarcie na omomierzu) złożyłem wszystko do kupy i pokleiłem, niestety nadal ten sam objaw - nie działa zamykanie ani z kluczyka ani z przycisku. Nawet próby "synchronizacji" nic nie przynoszą. Jest jeszcze jedna procedura ponoć ale mi nie wiadoma jaka.

EDIT2: Pewny jestem że to uszkodzenie mikrowyłącznika(?) powiedzmy inaczej - ustrojstwa które jest "sterowane" przez dźwignię klamki wewnętrznej (czyli "języczka" którym otwieramy drzwi od środka) pytanie czy to sam mikrowyłącznik czy coś z nim jeszcze powiązane. W każdym razie konstrukcja i sposób jednolitego zalania plastikiem tej części zamka, powoduje że ingerencja będzie "straszna" :D ale zamierzam to zrobić :
1 - aby ów mikroswitch naprawić nie da się czegoś wyłamać, oderwać lub podgiąć tak jak to ma miejsce przy wymianie/naprawie mikrowyłącznika który jest zwierany przez dźwignię bębenka zamka przy otwieraniu lub zamykaniu i który jest tak naprawdę właściwym włącznikiem sterującym.
2 - trzeba wytopić plastik w miejscu gdzie ten mikrowyłącznik jest zalany - dodatkową trudnością jest to, że w plastiku zalana jest taśma z giętkim laminatem i ścieżkami przewodzącymi poełniącymi rolę przewodów od wspomnianego wcześniej mikrowyłącznika

Na razie mam rozwiązanie które satysfakcjonuje mnie tzn zamykam i otwieram zamek z pilota :D :D a polegało na uwaleniu kabla od sprawdzania sterowania siłownikiem (do zamknięcia)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 02:20 
Witam jako, że to mój pierwszy post na tym forum.

Ja mam znowu inny problem z centralnym. Nagle dzisiaj przestał działać ale nie do końca bo nie działa z pilota w kluczyku więc pomyślałem, że z kluczykiem jest coś nie tak. Poleciałem po drugi i też nic. Po przekręceniu kluczyka w zamku też nie działa centralny. Natomiast działa bez zarzutu z przycisku w drzwiach kierowcy.

Dopiero później zauważyłem, że po wyłączeniu auta zeruje sie zegarek tzn. ustawia na godzine 12:00 i zeruje się stan kilometrów licznika pomocniczego. Obie te rzeczy dzieją sie samoczynnie po wyłączeniu auta.

Miał ktoś podobny problem ?

Dodam, że moje Ave to D4D w kombi z 2000 roku przed facem.

Pozdrawiam


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 13:10 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 3 wrz 2007, o 20:04
Posty: 1018
Lokalizacja: szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22,
Rocznik: 1999
Silnik: 1.6
halny,
jesli chodzi o przekręcenie kluczyka to powinno otworzyć lub zamknąć wszystkie drzwi co do bagażnika ja mam sedana wiec u mnie jest tak .Jesli zamknę go kluczykiem to z pilota sie nie otwiera takie zabezpieczenie :ok:

_________________
siemka

jeszcze sie taki nie urodził żeby wszystkim dogodził

http://krematorium.szczecin.pl/index.php


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 18:29 
Witam
Też mam problem z centralnym a polega on na tym ze z pilota mozna zamknąć auto niestety juz otworzyc nie. Jak wciskam unlock to tylko zapalaja sie swiatełka tak jak normalnie przy otwieraniu ale niestety siłowniki sie nie włączają . Dodam ze zamykanie i otwieranie przyciskiem w samochodzie działa bezproblemowo i podobnie jest z zamykaniem kluczykiem w zamku czyli bezproblemowo. Sory zauwazyłem ze jak otwieram kluczykiem to otwierają sie tylko drzwi kierowcy .


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 18:36 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 10 sie 2007, o 23:25
Posty: 591
Lokalizacja: Biała Podlaska
Marka: Corolla
Model: E12
Rocznik: 2006
Silnik: 1ND-TV
bender napisał(a):
Witam
Też mam problem z centralnym a polega on na tym ze z pilota mozna zamknąć auto niestety juz otworzyc nie. Jak wciskam unlock to tylko zapalaja sie swiatełka tak jak normalnie przy otwieraniu ale niestety siłowniki sie nie włączają . Dodam ze zamykanie i otwieranie przyciskiem w samochodzie działa bezproblemowo i podobnie jest z zamykaniem kluczykiem w zamku czyli bezproblemowo.

Proponuje Ci użyć opcji szukaj :tak: Temat programowania pilota był już poruszany kilka razy ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 18:37 
grzechu napisał(a):
bender napisał(a):
Witam
Też mam problem z centralnym a polega on na tym ze z pilota mozna zamknąć auto niestety juz otworzyc nie. Jak wciskam unlock to tylko zapalaja sie swiatełka tak jak normalnie przy otwieraniu ale niestety siłowniki sie nie włączają . Dodam ze zamykanie i otwieranie przyciskiem w samochodzie działa bezproblemowo i podobnie jest z zamykaniem kluczykiem w zamku czyli bezproblemowo.

Proponuje Ci użyć opcji szukaj :tak: Temat programowania pilota był już poruszany kilka razy ;-)



Programowanie kluczyka nic nie dało i ja nie wymieniałem bateri.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2007, o 18:56 
Ja swój problem właśnie rozwiązałem. Padł bezpiecznik 7.5A ale o dziwo nie znajdował się w środku auta tylko pod maską w tej większej skrzynce.

Nie zrobiłem zdjęcia ale był to bezpiecznik stojąc przed autem pierwszy z naszej lewej w pierwszej linii licząc od lampy. Dla ulatwienia dodam, że w tej lini znajdowały się 3 bezpieczniki.

Po jego wymianie wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, o 11:17 
własnie wróciłem z serwisu , okazało sie ze padł zamek od centralnego .
Naprawili mi to w ten sposób ze pilot działa i zamykanie i otwieranie ale jezeli otwiera sie klusczykiem to centralny nie działa i otwierają sie tylko drzwi kierowcy. Żeby wszystko działało tak jak poprzednio trzebaby było wymienic cały zamek , ale to dośc drogo ponoć wychodzi.
Ja zapłaciłem 170 w ASO.


Góra
  
 
PostNapisane: 16 gru 2007, o 15:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2007, o 20:05
Posty: 10
Lokalizacja: Morąg
Pomóżcie!!!
Mam nastepujący problem!Gdy jest mróz, nie działa mi centralny zamek. Kluczyk wchodzi cały, lecz po przekręceniu go (kluczyka) centralny się nie otwiera. Ostatnio musiałem grzać "farelką" drzwi przez 10 min. - dopiero pomogło. Co robić! Niezawsze jest farelka pod ręką?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 16:26 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 3 wrz 2007, o 20:04
Posty: 1018
Lokalizacja: szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22,
Rocznik: 1999
Silnik: 1.6
czyli ze nie mozesz przekręci kluczyka do konca i dlatrego nie otwiera ci zamek?
jesli tak to przesmaruj specjalnym smarem bielym do zamków pokazywali to na tv turbo :ok:

_________________
siemka

jeszcze sie taki nie urodził żeby wszystkim dogodził

http://krematorium.szczecin.pl/index.php


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 17:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2007, o 20:05
Posty: 10
Lokalizacja: Morąg
nie, przekrecam do konca i nic. tylko wtedy tak sie dzieje, gdy jest mroz.
pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 17:55 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 10 sie 2007, o 23:25
Posty: 591
Lokalizacja: Biała Podlaska
Marka: Corolla
Model: E12
Rocznik: 2006
Silnik: 1ND-TV
Pozostaje Ci w takim razie rozebranie drzwi i dostanie się do zamka. Najlepiej było by go wyjąć wyczyścić i nasmarować. Może po prostu woda się do niego dostaje z zewnątrz w jakiś sposób i zamarza. Miałem tak w poprzednim aucie - klucz wchodził, przekręcałem,ale bez rezultatu. Poza tym dlaczego nie otwierasz z pilota ???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 18:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2007, o 20:05
Posty: 10
Lokalizacja: Morąg
Jestem właścicielem Ave od czerwca, gdy ją kupowałem w kluczyku nie było baterii, dlatego nie wiem czy z baterią będzie działało. Czy oprócz baterii jest jeszcze coś potrzebne abym mógł otwierać z pilota?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 18:50 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 10 sie 2007, o 23:25
Posty: 591
Lokalizacja: Biała Podlaska
Marka: Corolla
Model: E12
Rocznik: 2006
Silnik: 1ND-TV
Po włożeniu baterii (2 szt.) trzeba przeprowadzić programowanie - bardzo prosta czynność. Z pilota nie powinno mieć znaczenie czy jest zamarzniete czy nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 19:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2007, o 20:05
Posty: 10
Lokalizacja: Morąg
dzięki grzechu za wskazówki, spróbuję zrobić tak jak proponujesz.
Pozdro!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 19:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 maja 2007, o 22:30
Posty: 127
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1999
Silnik: 2.0 diesel
Kolego tutaj masz link do instrukcji Twojej Avensis, a tam na stronie 14 znajdziesz dział" Funkcja przywracania synchronizacji".
Zrobisz to co tam jest napisane i powinno być OK.
Jeżeli to nie poskutkuje trzeba przeprowadzić programowanie kluczyka. Odezwij sie na PW podając swój adres e-mail, to prześlę Ci instrukcję. Pozdrawiam.

_________________
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, o 19:14 
Offline
Mistrz
Mistrz

Dołączył(a): 3 wrz 2007, o 20:04
Posty: 1018
Lokalizacja: szczecin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22,
Rocznik: 1999
Silnik: 1.6
Tylko czemu nie było baterii zeby to nie był to ząk z tym centralnym ale nie sprawdzisz jak nie włożysz baterii i próba :ok:

_________________
siemka

jeszcze sie taki nie urodził żeby wszystkim dogodził

http://krematorium.szczecin.pl/index.php


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, o 12:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 cze 2007, o 13:11
Posty: 6
Lokalizacja: polska
A ja z pilota mogłem zamknąć zamek ale otworzyć tylko kluczykiem.Podobnie było w środku przy użyciu przycisku do zamykania wszystkich zamków.Co ciekawe po pewnej chwili zamki się same otwierały.Tak parę razy auto stało na parkingach otwarte:)Przed wizytą u mechanika miałem jazdę ok 500km. I wszystko się naprawiło! Albo doładowałem AKUMULATOR! albo cisza przed burzą.Jest dobrze od 2 tygodni.

_________________
krysto


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, o 16:48 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 21 mar 2007, o 03:13
Posty: 99
Lokalizacja: www
Podłączę się do tematu, bo też mam problem z centralnym:

Może nie będę zwalał tego na mróz jak kolega wyżej ale nie działa mi zamykanie
wszystkich drzwi z pilota, z kluczyka i z przycisku wewnątrz oraz otwieranie
z pilota. To co działa to otwieranie wszystkich drzwi z kluczyka i z przycisku wewnątrz,
więc w uproszczeniu działa w połowie :-(

Czy ktoś wie co mogło się stać? Ile kosztuje oryginalny moduł do centralnego,
lub czy jest szansa by to naprawić? itp.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, o 17:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2007, o 20:05
Posty: 10
Lokalizacja: Morąg
Nasmarowałem zamek środkiem o nazwie INHIBOL, (cena 11 zł, dostępny na stacji benzynowej i w każdym sklepie motoryzacyjnym) narazie jest wszystko O.K. zobaczę co będzie się działo dalej gdy będą większe mrozy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 464 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda