TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 19 wrz 2018, o 23:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lis 2017, o 10:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Może ktoś z Was spotkał się z takim komunikatem na wyświetlaczu na środku: now loading dont eject disc.
Połowa wyświetlacza wyświetla spalanie itp., a połowa ten komunikat. Czasami po przejechaniu kilkudziesięciu km komunikat znika i są normalne dane z komputera. Płyta cd działa poprawnie w odtwarzaczu.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 13:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 19:09
Posty: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 benzyna
a gdy jest ten komunikat to masz włożoną płytę?

Napisanie z Galaktyki XCover 4 i Gboard


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 13:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Nie.
Jak wkładam płytę to normalnie odtwarza a komunikat cały czas jest. Mam radio z odtwarzaczem kasetowym


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 13:51 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 28 maja 2017, o 19:09
Posty: 32
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 benzyna
no to nie wiem. jeśli by była płyta to by mogło ją czytać. ewentualnie przez chwilę sprawdzać czy płyta jest w napędzie. a jeśli jej nie ma to niestety nie powiem Ci dlaczego.

Napisanie z Galaktyki XCover 4 i Gboard


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 13:53 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Ok. Zatem może ktoś coś podpowie ?.
Czy to wina radia czy komputera co wyswietla ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 16:17 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2268
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 100
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
Dawid1979
Masz nawigację TNS310? - sprawdź napęd pod fotelem kierowcy. Może chodzi o wczytanie płyty z danymi do nawigacji?


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 16:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Nie sprawdzałem czy mam coś pod fotelem.
A to taki komunikat byłby ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 17:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
rzeczywiście mam pod siedzeniem nawigację. Były odłączone kable od nawigacji. Podłączyłem i objaw ten sam. Co zatem może być przyczyną?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 21:43 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2268
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 100
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
Czy jest płyta w środku?
Może być jeszcze wina samego napędu do navi.
Najpierw sprawdź zawartość napędu czy tam cokolwiek jest.
Do sprawdzenia napędu użyj jakiejś sprawnej - działąjącej płyty DVD z mapami do TNS310


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 21:55 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
ok. ale jak na odłączonym navi też byłby ten sam objaw ? dlaczego ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lis 2017, o 22:56 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2268
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 100
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
Nigdy nie miałem najmniejszych problemów z tą nawigacją, także musisz pokombinować z płytami, ew. z napędem.

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2017, o 00:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Płyta była w środku, trochę porysowana.
A powiedz jak w ogóle działa ta nawigacja, jak na radiu nie ma żadnych przycisków. Jest jakiś pilot ?
Odłączyłem zupełnie nawigację i wyświetlacz działa już poprawnie.
Jeśli napęd byłby uszkodzony można to gdzieś naprawić ? I czy warto w ogóle ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2017, o 12:00 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 13:04
Posty: 2268
Lokalizacja: WAW, Józefów
Pochwały: 100
Marka: CZARNA
Model: WOŁGA T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2,0 D4D 1CD
Instrukcja obsługi jest na forum w dziale nawigacja (TNS300).
Używane napędy widziałem na aukcjach.
Możesz to naprawić jedynie w celach hobbystycznych. Ostatnie mapy pochodzą z lat 2011/2012
W każdym jednym telefonie nawigacja jest lepsza od tej Toyotowskiej sprzed ponad dekady...

_________________
"CZARNA WOŁGA"Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2017, o 14:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 22 paź 2015, o 15:27
Posty: 68
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Ja mam tą nawigację odłączoną i wykręconą spod fotela. Na obu polach wyświetlacza mam dane spalania. O ile pamiętam były do niej dwa osobne kable. Może masz odłączony tylko jeden?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2017, o 14:19 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 paź 2017, o 15:02
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel 116KM
Nawigację odpiąłem pójdzie na szrot. Wyświetlacz działa prawidłowo. Dziękuję za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda