TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 wrz 2018, o 06:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sie 2017, o 11:05 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 lis 2015, o 11:22
Posty: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 1.8 vvti
Od jakiegoś czasu wyłącza mi się podświetlenie zegarów. Tzn. gdy przekręcam kluczyk zegary się zaświecają. Gdy włączam zapłon na chwilę gasną po czym się zapalają ponownie co oczywiście jest normalne. Ale w czasie jazdy przy np. włączaniu kierunków, przy hamowaniu, przy przejeżdżaniu przez wyboje podświetlenie zegarów gaśnie na chwile po czym wraca do normy. Mam wrażenie, że przekaźnik, który odpowiada za załączanie podświetlenia nie trzyma zbyt dobrze i styki się rozłączają. Tylko który to przekaźnik? Sytuacja dotyczy tylko i wyłącznie podświetlenia zegarów. Wszystkie kontrolki działają normalnie. Nawet jak zgaśnie podświetlenie kontrolki świecą normalnie.
Wie ktoś ki czort?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 14:31 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2014, o 19:58
Posty: 707
Lokalizacja: Francja
Pochwały: 52
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-CAT
Kolego rozwiazales problem?
Ja dziś rano miałem coś podobnego. Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu nie zapalily się zegary tylko kontrolki a kontrolka oleju jakby bardzo blada. Odpalilem auto i dalej zegary się nie zapalily a dodatkowo nie wlaczyl się panel klimy. Radio działało normalnie i cała reszta też. Po chwili zegary same się zapalily jakbym włożył kluczyk i przekręcil bo zapalily się ze wszystkimi kontrolkami które po chwili zgasły. Dojechałem normalnie do pracy zgasilem wyjalem kluczyk włożyłem i dalej to samo ale po chwili zegary się włączyły. Po pracy już tego problemu nie mialem.
Co to może być?

_________________
Moja Avka:
viewtopic.php?f=63&t=19959


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 18:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 lis 2015, o 11:22
Posty: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 1.8 vvti
U mnie był błąd 607. Oznacza on brak masy na ECU lub gdzieś w okolicach deski rozdzielczej. Dokładnie nie wiem ale skasowanie błędu i oczyszczenie przewodów masowych na skrzyni biegów i silniku na razie pomogło i już od kilku tygodni problem nie występuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 20:09 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2014, o 19:58
Posty: 707
Lokalizacja: Francja
Pochwały: 52
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-CAT
Ok dzięki. Też myślałem o masie

_________________
Moja Avka:
viewtopic.php?f=63&t=19959


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda