TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 22 sie 2017, o 16:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 kwi 2017, o 09:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 kwi 2017, o 09:21
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 VVT-I
Witam. Jestem tu nowy. Przepraszam, jeżeli umieszczam w niewłaściwym dziale to zapytanie. Kilka dni temu zakupiłem Toyotkę Avensis T25 kombi z 2007r 1.8 benzyna. Mam problem z niedziałającym tempomatem. Sprawa wygląda tak: po odpaleniu silnika kontrolka tempomatu świeci się, ale nie ma żadnej reakcji przy przełączaniu manetki. czyli nie można włączyć/wyłączyć, ustawić prędkości itp. Zero reakcji. Czy ktoś może poradzić w czym szukać przyczyny?
Z góry dzięki i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2017, o 12:57 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 3 paź 2013, o 21:44
Posty: 52
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1ADFTV
Załączasz tempomat w czasie jazdy czy na "sucho"? Bo sądząc po twojej wypowiedzi próbujesz ustawić tempomat, nie ruszając się z miejsca samochodem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2017, o 17:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 kwi 2017, o 09:21
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 VVT-I
Podczas jazdy. Wiem jak dziala tempomat. Nie jest to pierwsze moje auto z tym systemem :) sorki za brak precyzji :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2017, o 18:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 6 sty 2015, o 21:56
Posty: 484
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1AD-FTV
Tempomat masz oryginalny, czy dokładany? wrzuć fotkę najlepiej, kontrolka nie powinna się świecić po odpaleniu silnika, a dopiero po włączeniu tempomatu przyciskiem na manetce (jeśli oryginalny)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2017, o 07:03 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 paź 2016, o 20:47
Posty: 42
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD–FTV, 2.0 D(DPF)
@lukasast
Kolego podłącz najpierw pod komputer, może rzuci jakim błędami i będzie większe prawdopodobieństwo zdiagnozowania usterki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2017, o 07:14 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 kwi 2017, o 09:21
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8 VVT-I
Bylo juz podlaczane. Ale nic nie wykazalo. Niedlugo zapodam zdjecie manetki i deski rozdz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2017, o 20:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:11
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1.8 vvti
Witam, mam ten sam problem, załącza się " Cruise" ale niestety brak reakcji dźwigni od tempomatu. Kiedyś znalazłem na jakimś forum że problem leży w uszkodzonym czujniku od zmiany tejże dźwigni (jest on prawdopodobnie uszkodzony skoro nie reaguje na ruchy zmiany dźwignią).


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda