TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 18 lis 2018, o 06:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lip 2012, o 11:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lip 2012, o 22:45
Posty: 3
Lokalizacja: Przecieszyn
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 Benzyna+LPG
Witam, mam problem a mianowicie jechałem swoim samochodem i nagle zgasł w korku. Gdy próbowałem odpalić silnik co chwile gasł po osiągnięciu 1000 RPM. Wyczytałem na internecie problem z immobilaizerem, próbowałem zewrzeć piny w złączu od komputera jak to było polecone na tym forum, czwarty od lewej u góry i czwarty od prawej u dołu i poczekać około 30 min, ja czekałem nawet 1h i nic to nie dało. Nie mogę też połączyć się z komputerem przez OBDII, a kiedyś dałem radę. Proszę o pomoc lub jakieś sugestie. Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2012, o 13:57 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2009, o 13:39
Posty: 319
Lokalizacja: ok. Konina
Pochwały: 21
Marka: TOYOTA
Model: T22 przed FL
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2000
Silnik: 3SFE 2.0 LPG
Posiadasz autoalarm lub coś tego typu, może to jego robota ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2012, o 15:02 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 18 mar 2010, o 09:55
Posty: 2809
Lokalizacja: wawa
Pochwały: 181
Marka: Avensis
Model: T22
Rocznik: 1998
Silnik: 7AFE 1.8 benzyna/lpg
Przekręcałeś kluczyk z immo na ON i nie bawiłeś się w tym czasie elektryką? (szyby, radio itp..)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2012, o 20:23 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20562
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 293
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
immobilser pierwszy podejrzany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2012, o 10:54 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lip 2012, o 22:45
Posty: 3
Lokalizacja: Przecieszyn
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 Benzyna+LPG
@Sławek-k

Nie posiadam autoalarmu

@Pawkaj

Nic w tym czasie nie robilem

@wrc

Czyli trzeba by było go wymienić czy jak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2012, o 13:26 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 lip 2012, o 22:45
Posty: 3
Lokalizacja: Przecieszyn
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 Benzyna+LPG
Udało mi się podłączyć samochód pod laptopa wykazał mi 3 błędy:

P1300 Igniter Circuit Malfunction
P1305 Igniter No. 2 Circuit Malfunction
P1315 Igniter No. 4 Circuit Malfunction

Screen z PCMSCAN

http://img607.imageshack.us/img607/683/pcmscantoyotaavensis16v.png


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lip 2012, o 20:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 lip 2012, o 20:12
Posty: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna
witaj. ja ci proponuje zresetowac komputer. zdejmij klemy z akumulatora i jak zdejmiesz złącz plus i minus na 10 sek. odczekaj 1 h i załóż na akumulator klemy. następnie znowu odczekaj 1 h i spróbuj odpalić jeżeli nie odpali wtedy spróbuj synchronizowac kluczyk. jeżeli to nie pomoże najtańszym sposobem będzie nowy kluczyk na nowo zakodowany cena 300 zl. zamieszczam poniżej link do pana który jest w tej dziedzinie fachowcem wystarczy mu dostarczyć komputer immobilizera. ten pan ma zezwolenie od policji na otwieranie aut bez kluczyka łamanie zabezpieczeń i odpalanie ich chyba jako jedyny w Polsce. mam nadzieje ze się komuś przyda http://www.pkt.pl/s/grudziadz/789917/auto-dom_zaklad_dorabiania_kluczy_jaszczuk_k.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2014, o 22:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 mar 2014, o 21:57
Posty: 1
Marka: Toyota
Model: T22
Rocznik: 2000
Silnik: 1.8 benzyna-lpg
Witam.Mnie też zgasł silnik i jak próbowałem go odpalić,zauważyłem,ze nie palą mi się kontrolki z wyjątkiem kontrolki poduszek.Rozrusznik kręci,są światła,ale silnik nie odpala.Pomoże ktoś?Co może być powodem?
:;


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2014, o 23:13 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 18 mar 2010, o 09:55
Posty: 2809
Lokalizacja: wawa
Pochwały: 181
Marka: Avensis
Model: T22
Rocznik: 1998
Silnik: 7AFE 1.8 benzyna/lpg
Nie odpala, czy odpala, ale na ok 1sek?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2014, o 18:41 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2008, o 15:41
Posty: 417
Lokalizacja: E-POLSKA
Pochwały: 24
Marka: Toyota
Model: Avensis T 22
Rocznik: 1999
Silnik: 2,0 TD
grzyb napisał(a):
Witam.Mnie też zgasł silnik i jak próbowałem go odpalić,zauważyłem,ze nie palą mi się kontrolki z wyjątkiem kontrolki poduszek.Rozrusznik kręci,są światła,ale silnik nie odpala.Pomoże ktoś?Co może być powodem?
:;


Brak zasilania ,kostka stacyjki, przekaźnik,odcięcie zapłonu,bezpieczniki w komorze silnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2014, o 09:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 14:13
Posty: 8
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 benzyna
witam! wymieniłem stacyjkę z kluczykiem przy awe t22 inie chce mi odpalić tzn odpala i gaśnie, zmieniłem immo od poprzedniej stacyjki i to samo. jak synchronizować kluczyk? proszę o pomoc!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2014, o 16:21 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 5 lip 2009, o 17:55
Posty: 101
Lokalizacja: pułtusk
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2.0 benzyna
Witaj, kolega miał to samo, pomogło resetowanie immo. Zworka w gniazdo i na kawę (około 0,5 godziny), jak wrócisz, możesz jechać...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2014, o 12:01 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 14:13
Posty: 8
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 benzyna
Synchronizacja nie pomaga. Czy to komputer pamięta poprzedni immo i dlatego nie odpala? Czy jest jeszcze jakiś inny sposób na rozwiązanie problemu? Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2018, o 17:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 lip 2018, o 17:06
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 1998
Silnik: 1.6 benzyna
@pawkaj "Przekręcałeś kluczyk z immo na ON i nie bawiłeś się w tym czasie elektryką? (szyby, radio itp..)"
Ja mam taki problem a właśnie wcześniej bawiłem sie ustawieniem radia tak jak pisałeś - auto zapala i gaśnie po sekundzie. Możesz doradzić co się zepsuło ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda