TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis




Teraz jest 3 wrz 2014, o 04:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2011, o 13:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 kwi 2010, o 13:53
Posty: 2
Lokalizacja: Zamość
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: d4d 2.0 / 110 kM
Witam.
Mam problem z deską rozdzielczą w t-22. Szukałam na Forum ale nic nie znalazłam.
Miga mi podświetlenie deski rozdzielczej i szaleją zegary. Obojętnie czy jest włączony zapłon czy nie.
Kontrolki działają prawidłowo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2011, o 15:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2009, o 13:39
Posty: 303
Lokalizacja: okolice Konina
Pochwały: 21
Marka: TOYOTA
Model: T22 HB przed FL
Rocznik: 2000
Silnik: 3SFE 2.0 LPG
Możliwe , że jedna z wtyczek do licznika jest lekko wysunięta i są problemy z prawidłowym połączeniem.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2011, o 21:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 kwi 2010, o 13:53
Posty: 2
Lokalizacja: Zamość
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: d4d 2.0 / 110 kM
Witam.
To raczej nie to. Wtyczki chodzą w miarę ciasno. Napięcie dochodzi, tylko podświetlenie miga regularnie jak sinusoida w oscyloskopie, a wskazówki wychylają się w rytm migania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 maja 2014, o 20:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 maja 2013, o 21:29
Posty: 1
Lokalizacja: Wronki
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2,0 D4D
Witam. Mam taki sam problem może wie ktoś jak temu zaradzić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2014, o 23:20 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 paź 2011, o 19:06
Posty: 6
Lokalizacja: gdynia
Marka: toyota
Model: avensis t25
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8
Sprawdzaliście przejście kabli , może któryś gdzies jest przetarty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2014, o 23:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 26 lis 2013, o 14:02
Posty: 1
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4d
Witam, Panowie pomózcie mam ten sam problem...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda


PayPal