TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 kwi 2017, o 19:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1012 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 mar 2016, o 09:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Kabelek kupiłem z tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/7412 ... 9248810986
Na Windows 10 nie dałem rady go odpalić, XHorse nie chciało się włączyć więc w Techstream'ie nie było jak go odpalić.
Na szybko postawiłem wirtualną maszynę z Windows Xp i już na tym zadziałało bez żadnego problemu. Jak by ktoś instalował to spokojnie można zainstalować wersję Techstream 10 zamiast 8 jak w instrukcji i też działa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2016, o 10:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 18:35
Posty: 167
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 2.0
Ja na Wind. 10 zainstalowałem i działa poprawnie . Działa z ster. mangoose jak i z x-horse . Na XP avensis T25 D4D , łączy się tylko przez mangoose-pro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2016, o 10:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
rudiszubert napisał(a):
Ja na Wind. 10 zainstalowałem i działa poprawnie . Działa z ster. mangoose jak i z x-horse . Na XP avensis T25 D4D , łączy się tylko przez mangoose-pro.

Mangoose nie zainstalowałem chociaż miałem. X-horse odpala się ale nie pokazuje okna tylko działa w tle z użyciem procka w granicach 50% i nic więcej nie robi.
Po paru próbach stwierdziłem, ze szybciej zainstaluje XP na virtualu :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 kwi 2016, o 18:46 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 27 sty 2014, o 12:59
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D CAT
Witam. Myślę, że w dobrym temacie piszę. Posiadam kabelek Mini Vci oraz Toyota D4D 2.0 D-Cat.
1. Gdy wchodzę w kalibrację widzę tylko nr kalibracji silnika. Przy abs vsc nie ma nic. Czy tak ma być?
2. Jak uruchomić procedurę wypalania dpnr na postoju?
3. Czy mogę tym kabelkiem wejść w ustawienia samochodu (czujnik wycieraczek, drzwi, szyb, świateł, itp) bo u mnie nic nie widzi?
4. Czy mogę tym kabelkiem zrobić upgrade softu?
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 kwi 2016, o 20:23 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 2 sty 2016, o 21:48
Posty: 31
Lokalizacja: Olsztyn
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 1998 benzyna
Czy wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie czym i jak zrobić zwarcie pinow żeby wymigalo mi błędy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 19:51 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 18 sty 2015, o 10:58
Posty: 92
Pochwały: 9
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2ZR-FAE
adilfc napisał(a):
Czy wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie czym i jak zrobić zwarcie pinow żeby wymigalo mi błędy?


Nie będę chyba uszczypliwy jak napiszę: "Sprzedajesz Toyotę, kupujesz Opla sprzed 2000r i masz miganie kodów" ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 kwi 2016, o 21:07 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 13 maja 2007, o 23:30
Posty: 73
Lokalizacja: Konin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1,8 VVT-i 1ZZ-FE
Witam,
kupiłem kabel mini-vci, zainstalowałem techstream, ale przy klikaniu "connect to vehicle" wywala mi komunikat o rejestracji. Nikt z Was nie pisze nic o rejestracji i kluczach do programu.... Ktoś coś pomoże? Jak to zdobyć?

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 kwi 2016, o 21:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
pejter napisał(a):
Witam,
kupiłem kabel mini-vci, zainstalowałem techstream, ale przy klikaniu "connect to vehicle" wywala mi komunikat o rejestracji. Nikt z Was nie pisze nic o rejestracji i kluczach do programu.... Ktoś coś pomoże? Jak to zdobyć?

Instrukcja co i jak jest pod tym linkiem http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=73034

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2016, o 10:33 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 2 sty 2016, o 21:48
Posty: 31
Lokalizacja: Olsztyn
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2003
Silnik: 1998 benzyna
Witam,
próbowałem się podłączyć do mojej Ave za pomocą kabla diagnostycznego pożyczonego od znajomego - on używa go do Focusa oraz Yariski. U mnie niestety scantool wywala następujące błędy:
https://zapodaj.net/c24b851a8fb29.jpg.html
https://zapodaj.net/73bf8addce0ec.jpg.html

Czy robię coś nie tak, czy po prostu ten kabel nie pociągnie Avensis?


Edit. Sprawa rozwiązana scantool działa bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 maja 2016, o 21:09 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 sie 2015, o 13:12
Posty: 84
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1AZ
Witam. Czy ktoś zainstalował techstream z x-horse na virtualbox 'ie i działa mu to poprawnie? A jeśli tak, to czy macie jakaś instrukcję?
Prawdopodobnie mam problem ze sterownikiem w virtualbox. Prośba o wsparcie.


Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2016, o 17:30 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 sie 2015, o 13:12
Posty: 84
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1AZ
Poradziłem sobie z konfiguracją na virtualbox. Wszystko działa jak należy.


Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 cze 2016, o 23:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2015, o 18:22
Posty: 26
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 1.8
Czy za pomocą Techstream można się dowiedzieć jaki typ transpondera znajduje się w kluczyku?
Chcę kupić transponder i dodać go do zapasowego kluczyka za pomocą tego programu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2016, o 12:15 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 maja 2016, o 07:01
Posty: 5
Lokalizacja: Katowice
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 + LPI 1ZZ-FE
Panowie mam to:
http://allegro.pl/interfejs-icar2-sdprog-pl-toyota-celica-corolla-i5269698680.html
I łączę się z moją AVE T25 przez laptop z Win8 i Samsungiem z Androidem 5.1 :fajka:
Instalacja na obu urządzeniach zajęła mi 15 minut.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 cze 2016, o 13:44 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
GrzegorzK71 napisał(a):
Panowie mam to:
http://allegro.pl/interfejs-icar2-sdprog-pl-toyota-celica-corolla-i5269698680.html
I łączę się z moją AVE T25 przez laptop z Win8 i Samsungiem z Androidem 5.1 :fajka:
Instalacja na obu urządzeniach zajęła mi 15 minut.

Ok ale czy uruchomiłeś Techstream ? Czy działa poprawnie?
Kabel z Chin kosztuje połowę tego, tylko trzeba czekać z miesiąc na dostawę.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 cze 2016, o 07:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 maja 2016, o 07:01
Posty: 5
Lokalizacja: Katowice
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Rocznik: 2006
Silnik: 1.8 + LPI 1ZZ-FE
Nie uruchamiałem Techstream, używam programu SDPROG.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 cze 2016, o 09:05 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
A da się wogóle Techstream'a na laptopie podłaczyć przez BT z takim interfejsem ?I czy działa wtedy jak połaczenie przez dedykowany kabel usb ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 cze 2016, o 17:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
prenrzyk napisał(a):
A da się wogóle Techstream'a na laptopie podłaczyć przez BT z takim interfejsem ?I czy działa wtedy jak połaczenie przez dedykowany kabel usb ?

No właśnie się nie da bo ten interfejs to takie gówienko do szybkiego sprawdzenia kodów błędów i tyle.
Dlatego mnie ciekawiło czym się tak podnieca(bez obrazy) jak to w sumie dużo nie pokazuje.
Techstream to zupełnie inna zabawka dla zaawansowanych userów i ludzi którzy potrafią coś z tego odczytać :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2016, o 17:35 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Czy jest ktos w okolicach Elbląga , Trojmiasta ewentualnie Torunia kto ma MiniVci i ustawiłby mi mniejszą czułość czujnika świateł tego sterującego światłami AUTO w T25FL ?
Aso twierdzi z cała stanowczością,że nie da się tego regulować.Nie kupie kabelka tylko dla tej jednej czynności.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2016, o 19:32 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 824
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 46
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
MagicOl napisał(a):
adilfc napisał(a):
Czy wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie czym i jak zrobić zwarcie pinow żeby wymigalo mi błędy?


Nie będę chyba uszczypliwy jak napiszę: "Sprzedajesz Toyotę, kupujesz Opla sprzed 2000r i masz miganie kodów" ;-)


Magic Ol jestes uszczypliwy. Odczytywanie kodow na zworke dziala w moim avenie z 2007 roku.

Prosze adilfc:
viewtopic.php?f=23&t=12379

Na zworke najlepiej nadaje sie spinacz biurowy.

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2016, o 22:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
prenrzyk napisał(a):
Aso twierdzi z cała stanowczością,że nie da się tego regulować.Nie kupie kabelka tylko dla tej jednej czynności.

W mojej T25 FL mam opcję do świateł taką jak w screenie ale jest tylko jedna pozycja Sensitivity z możliwością ustawień tak jak w screenie.
Nie sprawdzałem czy działa bo u mnie nawet w bardzo słoneczny dzień światła nie chcą się wyłączyć. Parę razy się wyłączyły ale nie pamiętam w jakich warunkach :)

Obrazek

Edit: To jednak nie jest opcja do czujnika, nowy screen na dole :) z opisem danej pozycji. Innej opcji nie znajazłem u siebie w samochodzie. Ogólnie mówiąc mało można w Techstreamie zrobić w T25 jeżeli chodzi o takie zmiany.
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 08:01 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Ale właśnie o tą pozycję chodzi :sensitivity . Z reguły jest normal.Ja bym chciał przestawic na Light1 co da mniejszą czułośc i zapalanie jak jest troszkę ciemniej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 08:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 275
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Ale które światła mają ci się zapalać później (jak jest ciemniej)? Ustawienie sensitivity nie działa na światła mijania jeżeli masz włączoną opcję DRL ON bo wtedy światła mijania świecą cały czas. Jeżeli masz/zamontujesz światła do jazdy dziennej to wtedy ustawiasz opcję DRL na OFF i światła mijania zapalą się na podstawie sygnału z czujnika zmierzchu (przy manetce ustawionej na auto).
Może napisz dokładnie co chcesz osiągnąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 08:59 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
LemonR napisał(a):
Ale które światła mają ci się zapalać później (jak jest ciemniej)? Ustawienie sensitivity nie działa na światła mijania jeżeli masz włączoną opcję DRL ON bo wtedy światła mijania świecą cały czas. Jeżeli masz/zamontujesz światła do jazdy dziennej to wtedy ustawiasz opcję DRL na OFF i światła mijania zapalą się na podstawie sygnału z czujnika zmierzchu (przy manetce ustawionej na auto).
Może napisz dokładnie co chcesz osiągnąć.

Jeżeli będzie miał tak jak ja w mojej T25(tyle, ze ja mam inny silnik 1zz fe a on ma inny) to będzie miał tylko jedna opcję "Sensitivity" i nic poza tym do konfiguracji, żadnych DRL On/OFF itp.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 12:42 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
DRL nie mam w swoim aucie. Mam swoje dołożone.Są podłaczone jak trzeba i czujnik zmierzchu steruje ich właczeniem lub przełaczeniem na światła mijania.Manetka świateł w trybie AUTO. Reflektory halogenowe nie ksenony.
Zamiarem moim jest to,aby moment przełaczenia DRL na światła mijania odbywał sie przy troche nmiejszej ilości światła.
W tej chwili jest na dworze jasno i czasami nawet większa chmura powoduje przełaczanie sie między światłami.

Aso właśnie twierdzi,że nie da sie tego zrobić - może faktycznie w konfiguracji jest tylko jedna pozycja sensiviti i nic więcej.Na pewno nie ma DRL off / on bo skąd jak nie ma fabrycznych świateł dziennych.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 19:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 275
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Pozostaje podłączyć się do auta i zobaczyć co da się zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 20:16 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
Masz racje,ale nie kupie kabla za 100 zl tylko dla tego jednego sprawdzenia. Nie mam zacięcia sprawdzania i modzenia w aucie oraz nie znam sie na tych wszystkich tabelkach cyferkach itp.
Szukam zatem chętnego na pomoc i podłaczenie sie jednorazowe .wiadomo,ze nie pojade 500km po to.
Ale jakoś cicho i brak odzewu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 21:00 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 275
Pochwały: 20
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
Jak będziesz w pobliżu bydzi to mogę pomóc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 21:04 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
prenrzyk napisał(a):
Masz racje,ale nie kupie kabla za 100 zl tylko dla tego jednego sprawdzenia. Nie mam zacięcia sprawdzania i modzenia w aucie oraz nie znam sie na tych wszystkich tabelkach cyferkach itp.
Szukam zatem chętnego na pomoc i podłaczenie sie jednorazowe .wiadomo,ze nie pojade 500km po to.
Ale jakoś cicho i brak odzewu.

W sumie to 69zł :) i miesiąc czekania.
Jak będziesz w okolicach Wrocka to Ci to zrobię hehe

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2016, o 21:48 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 508
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
LemonR napisał(a):
Jak będziesz w pobliżu bydzi to mogę pomóc.


Dzięki.Z reguły jeden weekend w miesiącu spędzam w Toruniu ale to jeszcze trochę daleko do Ciebie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 cze 2016, o 16:18 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 1 sie 2015, o 19:20
Posty: 39
Lokalizacja: Stuttgart
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8 Benzyna CVT
esgiee napisał(a):
Kabelek kupiłem z tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/7412 ... 9248810986
Na Windows 10 nie dałem rady go odpalić, XHorse nie chciało się włączyć więc w Techstream'ie nie było jak go odpalić.
Na szybko postawiłem wirtualną maszynę z Windows Xp i już na tym zadziałało bez żadnego problemu. Jak by ktoś instalował to spokojnie można zainstalować wersję Techstream 10 zamiast 8 jak w instrukcji i też działa.


A czy moze ktos polecic jakis zestaw (kabel + program) ktory bedzie dzialal pod windows 10? Niestety nie mam innego kompa ze starzsym systemem, a tez chetnie bym sobie posprawdzal pare rzeczy?
Aktualnie mam ELM327 na kablu i pcmscan - program co prawda laczy sie z autem ale nie widac tam prawie nic.
Ma ktos jakas rade co zakupic by dzialalo pod win10 we wmiare rozsadnej cenie?
Czytalem cos ze w miare dobrze dziala elm327 na BT i jakis program na androida (teraz nie pamietam juz jaki)...
Jesli to ma jakies znaczenie to moje auto to avensis t27, 2011, benzyna 1.8, sedan.

Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1012 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda