TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 13 gru 2017, o 15:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1065 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 mar 2013, o 20:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 9 mar 2013, o 19:08
Posty: 2
Lokalizacja: dolnośląskie
Marka: Toyota
Model: Corolla
Rocznik: 2005
Silnik: 1,4 benzyna
zapraszam na ciekawe fora:
http://www.auto-professionals.co.uk/
http://www.autorepairmanuals.ws/forum.php


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2013, o 20:15 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
no teraz to inaczej masz tu pochwałkę :-D

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2013, o 21:14 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
dawaj śliwka czekamy wszyscy !!!

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2013, o 22:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 paź 2012, o 13:46
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
Mam pytanie czy ktoś posiada key do Techstreama 6.20.020 bo już dziś 8 godzin walcze z kablem na 7.xxx nie działa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 10:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 7 gru 2007, o 17:40
Posty: 1
Lokalizacja: Wielkopolskie
Witam autio jak w temacie. Ave 2001 2.0 vvti z silnikiem d4 1azfse.
Po podłączeniu testera diagnostycznego podgląd parametrów pracy silnika ( obroty , ciśnienia , itd ) tnie się , odczyty co około 3 s.
Podączałem tester do innych Toyot do Ave 2.0 r98 do Ave 2,3 D4D r. 2005 i do Ave Verso 2004 2.0 D4D.
Tam odczyty parametrów chodzą płynnie odświeżanie co 0,2 s.
Pytanie do forumowiczów czy ktoś testował komputerem ave z silnikiem 2.0 vvti 1azfse. I czy podgląd parametrów też tak kulawo działał.
Nie wiem czy komp w tym aucie nie jest uszkodzony. Auto uruchamia się trudno nie pali na wszystkie cylindry.
Ewentualnie może ktoś jest z okolic Poznania i ma taką ave i zaryzykował by podpiecie testera celem sprawdzenia szybkości komunikacji z testerem .

Pozdrawiam
Maciej


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 14:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 paź 2012, o 13:46
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
Witam czy ktoś może się orientuje jak poprawnie zainstalować MiniVci oraz Techstream np 7.3.xxx Problem polega na tym iż jak wszystko zainstaluje z płyty która była z kabelkiem wg instrukcji , po podłączeniu przewodu i próbie połączenia wywala błąd mainmenu.exe lub techstream.exe?? Walczę z tym przewodem już drugi dzień i już niemam pomysłów, próbowałem nawet innych sterowników kabla xhorse(był na płycie) mongose sciągnąłem.Jedynie na Techstreame 6.20.020 nie wywala mnie ale nie mam niestety do niego klucza, może ktoś jakoś mnie poratuje lub coś podpowie, przeszperałem już chyba całe google i nic.
Win XP SP3,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 16:41 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1805
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
6.20 z chomika podanego wczesniej nie wymaga aktywacji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 20:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 paź 2012, o 13:46
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
Może kolego podpowiesz jak to zainstalować bo przed podłączeniem ten z chomika chce żeby wpisać klucz aktywacyjny.może coś źle robię?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 20:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 453
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
MaciejWS napisał(a):
Witam autio jak w temacie. Ave 2001 2.0 vvti z silnikiem d4 1azfse.
Po podłączeniu testera diagnostycznego podgląd parametrów pracy silnika ( obroty , ciśnienia , itd ) tnie się , odczyty co około 3 s.
Podączałem tester do innych Toyot do Ave 2.0 r98 do Ave 2,3 D4D r. 2005 i do Ave Verso 2004 2.0 D4D.
Tam odczyty parametrów chodzą płynnie odświeżanie co 0,2 s.


Tak, mi też tak kuleje, jak więcej parametrów nawet 8 sekund.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 paź 2012, o 13:46
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 1CD-FTV
lukasz2108 napisał(a):
Może kolego podpowiesz jak to zainstalować bo przed podłączeniem ten z chomika chce żeby wpisać klucz aktywacyjny.może coś źle robię?


A więc po ciężkich bólach nastąpiło połączenie. Ale generalnie w porównaniu do VAG to ciemna magia. Wszystko trzeba robić po kolei, no i oczywiście najpierw usunąć śmieci z rejestru po poprzednich próbach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2013, o 12:02 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
witam nie udało mnie się pobrać programu. ma może ktoś i podesłał by mi na tholin85{małpkq:}wp.pl
pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2013, o 10:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 maja 2012, o 17:21
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 diesel
Próbował ktoś tym kablem, czy warto kupić? http://allegro.pl/interfejs-euroscan-us ... 35168.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2013, o 18:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Zanim ktoś się zdecyduje na zakup powyższego proponuję zapoznać się z komentarzami "niezadowolonych"

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 kwi 2013, o 12:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 25 sie 2011, o 08:51
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 1.6 benzyna
Jak myślicie bedzie pasować do T22 ( 1.6 rok 2001 )
http://allegro.pl/interfejs-obd-toyota- ... 74180.html

Jest jakies inne ryzyko poza nie działaniem kabla?
Może polecacie jakies inne aukcje ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 kwi 2013, o 13:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2012, o 19:37
Posty: 317
Lokalizacja: Chojnice
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 1CD-FTV 2.0
A możesz poczytać ten temat? Jest tu wszystko opisane to o co pytasz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2013, o 18:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
http://allegro.pl/interfejs-kabel-elm32 ... 29012.html

Zerknijcie czy to zagada z moją Ave. 2005r. D-4d 116km


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2013, o 19:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2012, o 19:37
Posty: 317
Lokalizacja: Chojnice
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 1CD-FTV 2.0
Też poczytaj ten temat... Masz wszystko opisane o ELM327...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2013, o 20:49 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
Dzięki.
Wychodzi, że odpowiednim będzie Mini VCI.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2013, o 21:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2012, o 19:37
Posty: 317
Lokalizacja: Chojnice
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 1CD-FTV 2.0
Zgadza się ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2013, o 15:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
To jeszcze jedno, czy pod Win 7 da radę ??? Czy potrzebuję instalki XP.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2013, o 16:00 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5753
Lokalizacja: Zambrów/Kopenhaga
Pochwały: 395
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
Da radę....tylko musisz tu fachowców popytać....mi piokli pomógł(niech chłopaczyna następnym Stevem Jobsem zostanie :piwo: :-D )

_________________
Obrazek
„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2013, o 15:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
Potrzebuję dokładnej informacji, czy MINI VCI zadziała pod systemem Windows 7 bez problemów. ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2013, o 18:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2012, o 19:37
Posty: 317
Lokalizacja: Chojnice
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 1CD-FTV 2.0
Mogą wystąpić problemy, ale tu znowu musisz poczytać temat, bo są rozwiązania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2013, o 19:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
Skad wziasc cd key do programu ??? w miejsce new key co wpisac ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2013, o 20:50 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
mniej więcej coś takiego


acce703c18739c897dae24400b78aeb000001302010241

;-)

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 20:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
Wszystko niby ok, Ale !

W programie Techstram mam widoczną Toyotę ale brak jest mojego modelu Avensis ??
Dodatkowo złącze diagnostyczne w T25 2005r. Jest po lewej stronie obok bezpieczników ?
Tam wpinam się i dupa kwas.
Kluczyk w stacyjce powinien być ? Czy też nie jak tak to w jakiej pozycji, nie moge sie polaczyc a jest wszystko ok.

Help !!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 20:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2012, o 19:37
Posty: 317
Lokalizacja: Chojnice
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: D4D 1CD-FTV 2.0
Boshe..... Jeżeli nie wiesz tak prostych rzeczy czy ma być kluczyk w stacyjce czy też nie. To odstaw tą zabawkę bo może Ci się coś stać....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 20:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Kluczyk w stacyjce powinien być-w położeniu zapalonych kontrolek.

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 20:45 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7024
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 828
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Kluczyk powinien być w pozycji "włączony zapłon", a w Techstream wybieramy z listy silników np. 1FT.
Polecam lekturę tego wątku, zanim będziesz pytał o to, co było już tu napisane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 21:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 18:44
Posty: 301
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 14
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: d4d 2,0 116km 1CDFTV
Dziękuję za chwilkę poświęconą odpowiedzi.

Mam tak:

Wchodzę w program, i gdy mam wybrać samochód nie ma w ogóle Toyoty Avensis w liście kilkunastu Toyot !!!

poszukując silnika np: 1 FT Podaj przykładowy samochód Bo jest tego trochę, lub proszę podpowiedzieć jak wejść w mój silnik .

Dziękuje za ew. Odpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1065 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda