TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis




Teraz jest 1 lis 2014, o 03:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 740 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2012, o 14:10 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
piokli dzięki:) w dobie kilku dziesieci lików musiało mi ucic:)

A może ma ktoś na sprzedaż?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 06:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 lut 2012, o 02:30
Posty: 13
Lokalizacja: Kobyłka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2,0 D4D
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 07:36 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5914
Pochwały: 611
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
Pisaliśmy o tym w tym wątku, wystarczy go przeczytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 11:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Marcinw85 napisał(a):
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Ten na Magnoose Pro testowałem na Windows 7 (32 i 64 bit) nie ma problemu, Xhorse na wersji 64 bit nie ruszy.

Ale wniosę coś więcej do wątku:
Magnoose Pro działa na 100% na Windows 8 wersja 32 bit.
Na wersji 64 bit jeszcze nie testowałem, ale domniemam, że nie powinno być problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:35 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 87
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Witam,
Ja również przeczytałem cały wątek i chciałem się upewnić czy do mojej Ave powinienem kupić interfejs mini vci Magnoose Pro pod win7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:43 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 87
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Taki będzie dobry?

http://allegro.pl/interfejs-toyota-mini ... 89318.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 23:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
ja walczę z ebay.com . założyłem paypal i nadal nie mogę kupić od
http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181
niema opcji wysoki do polski a w opisie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2012, o 15:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 01:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Chyba już Ci kiedyś pisałem o tym. Zobacz jak się zachowa interfejs jak bybierzesz "NLP". Jak na zadziała to spróbuj jeszcze połączyć się przez generic OBD II.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 18:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 93
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.

Pzdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2013, o 17:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 368
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
moje pytanie brzmi:
Czy do silnika 1 Ad z 2007 r. podłącze poprzez OBD II takie coś / Turbo Gauge IV / : http://www.ebay.pl/itm/170837594410.
I czy uzyskam dostep do danych jakie umożliwia TG ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2013, o 14:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
mras napisał(a):
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.


Działa! Sprawdzone ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Jak masz wyłączony zapłon, to masz możliwość wyboru wszyskich trybów w jakich program jest w stanie pracować (wchodzisz do ustawień ręcznych).
Jak włączysz zapłon to rozpoznaje sterownik automatycznie, tylko nie wiedzieć czemu robi to źle w Twoim przypadku??? Z takim problemem w Avensiskach się nie spotkałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 11:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 maja 2012, o 17:21
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 diesel
Cześć chłopaki, szukam dla wujka kabel diagnostyczny dla Avensis z 2002 roku, który będzie łączył się z Win7 x64 polećcie mi jaki dobry kabel zakupić czy może od Viakena tak za jakieś 50-100 zł z góry dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 12:09 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5914
Pochwały: 611
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
Radziu, przeczytaj ten wątek i będziesz wiedział czym można się połączyć i ile to kosztuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 15:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
Będzie ktoś zamawiał kabel z azji? chętnie bym się przyłaczył


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 22:00 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 17557
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 199
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
problem ze jak przyjdzie kilka kabli razem to celny paczuszkę ocli


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... z_cla.html

kwestia ile tych kabli by było. ale ja myślę o 2-3 osobach, jeśli by się takie zgłosiły ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1621
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 68
Marka: Toyota_Fiat
Model: Avensis_Panda4x4 '13
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D | MultiJet
I tak masz free shiping, wiec czy zamówisz 1 czy 10 to cena się nie zmienia, a w razie zaginiecia paczki mniejsze straty (paczki sa nierejestrowane).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 18:45 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 93
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Wydaje mi się, że do 22 Euro cła nie ma. Jak ja coś wysyłam poza Unię i wypełniam deklarację celną to jest taka rubryka, że do 22 Euro się nie cli.

Zamówiłem sobie taki tester z Chin, jak dojdzie to dam znać jak to wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 22:53 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 17557
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 199
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
wg. kolegi z dzialu celnego do 45 euro bez cla, ile one kosztuja? ja ew. moge sie skusic


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:28 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1621
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 68
Marka: Toyota_Fiat
Model: Avensis_Panda4x4 '13
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D | MultiJet
oj panowie.. pisalem wcześniej... do 150 jest bez cła (ale tego cła jest tyle co... procent czy dwa)
Gorzej jest z VATem, tutaj kwotą wolną od podatku jest równowartość 45ojro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:29 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5914
Pochwały: 611
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
ok. 30$


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2013, o 19:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 303
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: diesel 1AZ-FSE
Mi i tak pisało na kopercie 10 dolców (zapłaciłem 40) i interfejs do PC bez żadnej informacji z mojej strony co i jak mają pisać. Więc wiedzą tam co robić jak wysyłają towar. Tylko że ja kupowałem z wysyłką pocztą (Singapore Post), a jak ktoś bierze DHL to już może być różnie właśnie z VAT i opłatami za złożenie tej deklaracji przez DHL w imieniu kupującego - z informacji w necie a nie praktyki, nie testowałem DHL'a. Poczta szła dwa tygodnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2013, o 22:41 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 93
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
wrc napisał(a):
wg. kolegi z dzialu celnego do 45 euro bez cla, ile one kosztuja? ja ew. moge sie skusic


27,43$ tyle dałem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2013, o 18:56 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 17557
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 199
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
ok, wiec aby ominac clo najlepiej 1, gora 2 w paczce, pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2013, o 19:13 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 50
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Witam, do mnie mvci szedl z hongkongu dokładnie 9 dni kalendarzowych free shipping air mail monitorowany. zapłaciłem bodajże 24.99$ w przeliczeniu ok 85zł.
Długo walczyłem z instalacją. Sterownik przyszedł z magnoose.exe ale podczas podłączania kabla do pc techstream sie wieszał na magnoose. Podczas całej batalii dowiedziałem się że sterownii te są na chipach FTDI i łatwo ściągnąć ze strony producenta najnowsze biblioteki. ale to nie wystarczyło.
Skończyło sie na tym, że magnoose jest również na jądrze xhorse i początkowo działał mi na xhorse 1.4.7 ale odpaliłem magnoose pro i wykrył jako j2534 magnoose i również działa w końcu te same drivery. ALE!!!!! Działa mi tylko na techstream 6.20 wszystkie wersje 7.xx wieszają sie od razu.. bez sensu. Pozdro!!

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 303
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: diesel 1AZ-FSE
No FTDI jest w środku - FT232RL, główny chip u mnie to LPC2119FBD64 - kontroler bazujący na ARM7. Poza tym TJA1050 - CAN transceiver i L9637D - interfejs K/L. Procesor ma swoją pamięć, ale siedzi jeszcze na płytce DS28E01 (1Kb Protected 1-Wire EEPROM with SHA-1 Engine) - pewnie jest jakaś konfiguracja dla procesora, może numer seryjny że taki ciekawy eeprom wsadzili.
I ten mój interfejs chodzi na sterowniku "MVCI Driver for TOYOTA 1.4.8.msi" na systemie Windows XP.
Może tym spróbuj? Google znajdują wiele linków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 10:04 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 50
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Możesz podrzucić link do paczki?? Nie moge znaleźć w necie:/
Najwyższy jaki mam to 1.4.6

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 740 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda


PayPal