TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 8 gru 2016, o 13:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 111
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Taki będzie dobry?

http://allegro.pl/interfejs-toyota-mini ... 89318.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 23:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
ja walczę z ebay.com . założyłem paypal i nadal nie mogę kupić od
http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181
niema opcji wysoki do polski a w opisie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2012, o 15:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 01:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Chyba już Ci kiedyś pisałem o tym. Zobacz jak się zachowa interfejs jak bybierzesz "NLP". Jak na zadziała to spróbuj jeszcze połączyć się przez generic OBD II.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 18:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 96
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.

Pzdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2013, o 17:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 483
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
moje pytanie brzmi:
Czy do silnika 1 Ad z 2007 r. podłącze poprzez OBD II takie coś / Turbo Gauge IV / : http://www.ebay.pl/itm/170837594410.
I czy uzyskam dostep do danych jakie umożliwia TG ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2013, o 14:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
mras napisał(a):
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.


Działa! Sprawdzone ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Jak masz wyłączony zapłon, to masz możliwość wyboru wszyskich trybów w jakich program jest w stanie pracować (wchodzisz do ustawień ręcznych).
Jak włączysz zapłon to rozpoznaje sterownik automatycznie, tylko nie wiedzieć czemu robi to źle w Twoim przypadku??? Z takim problemem w Avensiskach się nie spotkałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 11:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 maja 2012, o 17:21
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 diesel
Cześć chłopaki, szukam dla wujka kabel diagnostyczny dla Avensis z 2002 roku, który będzie łączył się z Win7 x64 polećcie mi jaki dobry kabel zakupić czy może od Viakena tak za jakieś 50-100 zł z góry dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 12:09 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6614
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Radziu, przeczytaj ten wątek i będziesz wiedział czym można się połączyć i ile to kosztuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 15:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
Będzie ktoś zamawiał kabel z azji? chętnie bym się przyłaczył


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 22:00 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20122
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
problem ze jak przyjdzie kilka kabli razem to celny paczuszkę ocli


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... z_cla.html

kwestia ile tych kabli by było. ale ja myślę o 2-3 osobach, jeśli by się takie zgłosiły ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1800
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
I tak masz free shiping, wiec czy zamówisz 1 czy 10 to cena się nie zmienia, a w razie zaginiecia paczki mniejsze straty (paczki sa nierejestrowane).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 18:45 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 96
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Wydaje mi się, że do 22 Euro cła nie ma. Jak ja coś wysyłam poza Unię i wypełniam deklarację celną to jest taka rubryka, że do 22 Euro się nie cli.

Zamówiłem sobie taki tester z Chin, jak dojdzie to dam znać jak to wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 22:53 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20122
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
wg. kolegi z dzialu celnego do 45 euro bez cla, ile one kosztuja? ja ew. moge sie skusic


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:28 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1800
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
oj panowie.. pisalem wcześniej... do 150 jest bez cła (ale tego cła jest tyle co... procent czy dwa)
Gorzej jest z VATem, tutaj kwotą wolną od podatku jest równowartość 45ojro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:29 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6614
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
ok. 30$


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2013, o 19:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 416
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Mi i tak pisało na kopercie 10 dolców (zapłaciłem 40) i interfejs do PC bez żadnej informacji z mojej strony co i jak mają pisać. Więc wiedzą tam co robić jak wysyłają towar. Tylko że ja kupowałem z wysyłką pocztą (Singapore Post), a jak ktoś bierze DHL to już może być różnie właśnie z VAT i opłatami za złożenie tej deklaracji przez DHL w imieniu kupującego - z informacji w necie a nie praktyki, nie testowałem DHL'a. Poczta szła dwa tygodnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2013, o 22:41 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 96
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
wrc napisał(a):
wg. kolegi z dzialu celnego do 45 euro bez cla, ile one kosztuja? ja ew. moge sie skusic


27,43$ tyle dałem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2013, o 18:56 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20122
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
ok, wiec aby ominac clo najlepiej 1, gora 2 w paczce, pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2013, o 19:13 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 60
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Witam, do mnie mvci szedl z hongkongu dokładnie 9 dni kalendarzowych free shipping air mail monitorowany. zapłaciłem bodajże 24.99$ w przeliczeniu ok 85zł.
Długo walczyłem z instalacją. Sterownik przyszedł z magnoose.exe ale podczas podłączania kabla do pc techstream sie wieszał na magnoose. Podczas całej batalii dowiedziałem się że sterownii te są na chipach FTDI i łatwo ściągnąć ze strony producenta najnowsze biblioteki. ale to nie wystarczyło.
Skończyło sie na tym, że magnoose jest również na jądrze xhorse i początkowo działał mi na xhorse 1.4.7 ale odpaliłem magnoose pro i wykrył jako j2534 magnoose i również działa w końcu te same drivery. ALE!!!!! Działa mi tylko na techstream 6.20 wszystkie wersje 7.xx wieszają sie od razu.. bez sensu. Pozdro!!

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:22 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 416
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
No FTDI jest w środku - FT232RL, główny chip u mnie to LPC2119FBD64 - kontroler bazujący na ARM7. Poza tym TJA1050 - CAN transceiver i L9637D - interfejs K/L. Procesor ma swoją pamięć, ale siedzi jeszcze na płytce DS28E01 (1Kb Protected 1-Wire EEPROM with SHA-1 Engine) - pewnie jest jakaś konfiguracja dla procesora, może numer seryjny że taki ciekawy eeprom wsadzili.
I ten mój interfejs chodzi na sterowniku "MVCI Driver for TOYOTA 1.4.8.msi" na systemie Windows XP.
Może tym spróbuj? Google znajdują wiele linków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 10:04 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 60
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Możesz podrzucić link do paczki?? Nie moge znaleźć w necie:/
Najwyższy jaki mam to 1.4.6

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 11:38 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 60
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Panowie, więc klapa..

Interfejs Mini VCI zainstalowany na lapku, wszystko ładnie śmiga nie ważne czy Xhorse driver, czy Magnoose, komp sie nie wiesza, przy próbie połączenia na suho pasek postępu łączenie usb "connecting to vehicle" jedna dioda czerwona na sterowniku pali się nonstop, druga mruga w rytm jakby przesyłania danych na sterowniku mvci na dole programu na pasku ciąg znaków "VIM-J2534-Mangoose Pro MVCI J2534 DLL v1.0.0"
Czas połączenia najprawdopodobniej mija i pokazuje się okno z wyborem "marka model rok itp.." czyli niby dobrze..

Program MVCI FIRMWARE UPDATE TOOL Connect działa idealnie, pokazuje sie ver.firmware. Model(MVCI-HC), Dealer, status, S/N czyli urządzenie jest sprawne i działa.

Idę do samochodu, podłączam obd odpalam techstream, wszystko j.w. i dupa... nie wykrywa z automatu a avensisa nie ma w opcjach..

Kiedyś przeleciało mi gdzieś przed oczami, że czasem na przeglądzie zerowym serwisanci nie wkładali jakiegoś bezpiecznika który pozwalał gniazdu obd komunikować się z interfejsami.. Czy jest szansa że u mnie nie ma właśnie tego bezpiecznika??
PZDR!!

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 11:57 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6614
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Nie wykrywa sam avensis T22 1CD-FTV, u mnie też nie wykrył.
Wybierz wybór manualny i z listy silników wybierz. Nie ma tam 1CD-FTV, ale jest FTV czy 1FT czy jakoś podobnie, nie pamiętam już, ja wybrałem i mi się połączył.

Mini-VCI nie łączył się gdy nie działał driver Magnoose, wtedy wcale nie chciało otworzyć się okno nawiązywania połączenia. Jak już się pojawiało to i połączyć się dało, ale nie automatycznie, tylko musiałem ręcznie wybrać kod silnika, z którym ma się połączyć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 13:46 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 12 lut 2012, o 13:43
Posty: 38
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1CDFTV
Jak ktoś by zamawiał kabelek z azji, to ja mogę dołączyć się do zamówienia - w razie gdyby nikt się nie znalazł sam będę zamawiać w przeciągu 10-14 dni.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 14:15 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 60
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Panowie skoro już temat jest otwarty to przygotowałem małe co nieco dla potomności:

http://chomikuj.pl/Avensis_T22 Hasło dla Was to: forum1

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2013, o 16:23 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 60
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Udało się połączyć poprzez manual->CDE->COROLLA VERSO

Tyle zobaczyłem na zimnym silniku
Obrazek

Mogę śmiało polecić swój zakup http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160934824446

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: misiaque, Yahoo [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda