TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 paź 2017, o 00:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sie 2012, o 16:04 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Myślę,że powodem jest ,że na laptopie mam Vistę.Wierzę,że na Win.XP by działał ale póki co próbuję "kombinować" na różne sposoby.

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2012, o 21:31 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 109
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
najnowszy TTS hula na vista bez problemu tylko napisz jakie stery masz :ok:

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2012, o 21:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 447
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
O ile widzę w wymaganiach to WinXP i Vista ale 32bit. Nie działa na 64bit.
Ja postawiłem po prostu partycję z XP.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2012, o 22:22 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Zbyszek,
ja gdy instalowałem TTS z płytki dołączonej do MiniVCI, zainstalowałem też z tej płytki sterownik "J2534-Mongoose".
TTS po domyślnym zainstalowaniu nie komunikował się z MiniVCI.
Dopiero jak w menu Setup -> VIM Select -> zmieniłem domyślny interface "TIS Techstream" na "J2534-Mongoose", dopiero wtedy program TTS skomunikował się z interfejsem MiniVCI i zaczął pobierać dane z interfejsu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2012, o 14:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Interfejs 2534 -wersja- 7.12.000,na laptopie -Win.Vista-32-bit. Przy czym u mnie nie ma na płytce sterownika o nazwie "J2534-Mongoose",jest natomiast" MVCI Driver for Toyota TIS Setup Wizard".W VIM selekt mam natomiast do wyboru:1-TIS Techstream VIM ,2-XHorse MVCI-ze wskazaniem w instrukcji na użycie- 2-go. :help:

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2012, o 18:52 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 109
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
zrób tak :

wywal stery z kompa i tsa i zrób wszystko od początku


1. Un-Install ANY previous Version witch you have!
2. Reboot your PC!
3. On log-on DELETE IF existing any Techstream folder in your PC!
4. Install now 7.10.030 Version!
5. DO NOT run the S/W!
6. Backup 1st the ORIGINAL .dll and then REPLACE with the Cracked one!
7. Run now your Techstream!
8. Choose your Region and fill the rest details as you like!
9. Go now to Registration tab and use the Key about the Region witch you chosen!

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2012, o 18:57 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Wrócę w niedzielę/poniedziałek do domu, do swojego kompa, zobaczę płytkę i napiszę Ci dokładnie jak nazywają się poszczególne pliki.
I skąd wziąć soft.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2012, o 20:23 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Tak dla wyjaśnienia,mój interfejs komunikuje się z programem natomiast nie komunikuje się z ECU auta.

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2012, o 08:04 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Hmmm, to wygląda jakby sam interfejs nie działał jak trzeba.
Może piny we wtyczce OBD2/DLC3 są wybrakowane/powyginane/zaśniedziałe ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2012, o 14:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 364
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
Zauważyłem,że przy włożonym do OBD2 interfejsie miga kontrolka ABS-u.

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2012, o 22:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, o 14:34
Posty: 11
Lokalizacja: Gdynia
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D4D 150 km
Witam ! Jako że moja niunia ostatnio miewa problemy chciałbym zainwestować w interfejs diagnostyczny , z tego co czytam polecacie Mini VCL , czy będzie on kompatybilny z moim modelem ?

Czy ten zestaw posiada inne kostki bym mógł np. zdiagnozować mój przyszły samochód czyli T27 ? Albo Kia ceed syna ?

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2012, o 18:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 24 gru 2008, o 00:04
Posty: 6
Lokalizacja: ilawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 Wagon
Rocznik: 2007
Silnik: 2.0 D4D ADT250L-AWFE
Witam! Prosze o opis procedury przeprowadzenia testu drogowego poprzez interfejs MINI VCI. Pozdrowienia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2012, o 13:48 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 2 cze 2011, o 15:42
Posty: 45
Marka: Toyota
Model: Avensis T4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 Diesel
:help:
Szukalem, googlalem i pytalem , przegladalem posty ... Poddaje sie :niewiem:
Dziekuje Adrian.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2012, o 14:08 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Szukaj na pierwszej stornie tego wątku,
a dokładniej przed lewym kolanem za schowkiem ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2012, o 14:20 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lip 2011, o 19:21
Posty: 232
Lokalizacja: Chorzów
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 FL
Rocznik: 2006
Silnik: 2.2 D-cat 177KM
Może to ci pomoże


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
____________________________________________________________
Pomogłem? Prosze o <plusik> nic to nie kosztuje ►
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2012, o 15:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 2 cze 2011, o 15:42
Posty: 45
Marka: Toyota
Model: Avensis T4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 Diesel
Natychmiast po pracy sprawdzam (z laptopem w reku) :dance:
Dziekuje Adrian.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2012, o 17:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 wrz 2012, o 16:35
Posty: 2
Lokalizacja: Polaks
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 benzyna
Witam,
przeglądałem to forum ale nie znalazłem tego o co mi chodzi więc pisze ten temat.
Nie jestem znawcą tak że proszę o wyrozumiałość :P

Poszukuje programu do diagnostyki samochody, konkretnie Toytoy Avensis, nie chodzi mi tu o podłączenie do samochodu przez interfejs tylko to program w którym będę mógł wyszukać na przykład gdzie znajduję się jakiś czujnik, jak działa, po co i dlaczego. Używałem wcześniej czegoś jak Auto tech czy jakoś tak, jest może coś lepszego ? Lub jaka jest najnowsza wersja tego programu ?

Za wszystkie konkretne i sensowne odpowiedzi z góry dziękuje i przepraszam za dość ogólne określenie tematu.

Pozdrawiam,
LoK


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2012, o 17:41 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
lokatylokacz napisał(a):
będę mógł wyszukać na przykład gdzie znajduję się jakiś czujnik

http://www.toyodiy.com

lokatylokacz napisał(a):
jak działa, po co i dlaczego

Eeee, takich informacji i to w jednym programie to raczej nie ma.
Chyba, że baaaaaaardzo ogólnikowo, to soft typu Auto tech - ale duuuużo więcej dowiesz się z forum.
Tu http://www.toyota-tech.eu masz bazę wiedzy dostępną dla autoryzowanych serwisów Toyoty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2012, o 19:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 wrz 2012, o 16:35
Posty: 2
Lokalizacja: Polaks
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 benzyna
Dzięki bardzo obadam to, a jest może coś po polsku ? Ponieważ to nie dla mnie tylko dla ojca, a on z ang to raczej średnio :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2012, o 19:53 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Po polsku nie ma.
Do poruszania się po http://www.toyodiy.com wystarczą podstawowe podstawy angielskiego, albo google translator.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 23:18 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2012, o 17:17
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: corolla
Rocznik: 2002
Silnik: diesel
Witam

Mam mini vci i po podłączeniu mruga P/S. Pojawiają się trzy błędy Cxxxx - już nie pamiętam jakie. Jak podłączam elm (który nie łączy się z moim samochodem) ten efekt nie występuje. Czy trzeba dokonać jakieś zmiany we wtyczce?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2012, o 09:23 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6977
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 825
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D2T-ADFTV
Nie trzeba dokonywać zmian we wtyczce ELM.
ELM nie połączy się z D4D 1CD-FTV, bo ELM nie obsługuje protokołu komunikacji 1CD-FTV.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2012, o 10:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 12:08
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.4 (2AZ-FSE)
czy jest jakiś interfejs bezprzewodowy (ostatnio bardzo popularne z Bluetooth), który współpracuje z kompem w T25, a dokładnie z silnikiem 2AZ-FSE i który docelowo pozwoli na współpracę z aplikacją zainstalowaną na smartfonie ?
Widziałem ostatnio takie cudka u kolegów w innych markach i chciałbym mieć u siebie :-D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2012, o 18:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 447
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ale tylko tak żeby się pochwalić przed sąsiadem czy żeby było to jakoś jednak użyteczne?
Bo jak dla szpanu to ELM327 jest w wersji na BT i soft na Andka. Nawet coś tam pokaże.
Jak do diagnostyki to o ile MVCI można pokusić się o zbudowanie mostka BT to softu na Andka nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2012, o 20:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lut 2012, o 17:17
Posty: 4
Marka: Toyota
Model: corolla
Rocznik: 2002
Silnik: diesel
Mam pytanie do użytkowników mini VCI w corolkach (o ile tu tacy są) . Czy też wam mruga P/S podczas połączenia z tym interfejsem ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 11:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 12:44
Posty: 311
Pochwały: 2
Marka: Mazda
Model: Mazda 6 Pb i ON
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.2D i 2.0
Inteligentny tester 2 jest testerem OBD dla pojazdów wyprodukowanych pomiędzy 2004 i końcem 2011 roku.

Co to cudo potrafi, wiem ze mozna bledy wyczytac i je usunac....kosz 20 euro w ASO

Interesuje mnie czy mozna wykonac aktualizacje oprogramowania komputera sterujacego praca silnika (ECU), czy mozna wykonac korekte licznika....kosz tego urzadzenia 800 euro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 13:43 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 109
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
kolego adas13

aktualizację wykonasz bezboleśnie pod warunkiem że załatwisz sobie z serwisu pliki cuw. :-D powodzenia

do liczników się nie nadaję :glaszcze:

pzdr.

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 14:18 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1804
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
chwile tu nie zaglądałem i widzę ze coś sie ruszyło z dieslami t22.
Zamawiam zaraz to Mini VCI, cła sie nie bójcie ! Kwota wolna od cła to 150$ i kw wolna od vat to 60$, z chin co tydzien zamawiam paczki po 80-90$ i jeszcze ani razu nie zapłaciłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 14:27 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 12:44
Posty: 311
Pochwały: 2
Marka: Mazda
Model: Mazda 6 Pb i ON
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2017
Silnik: 2.2D i 2.0
AUTOKAM napisał(a):

do liczników się nie nadaję

pzdr.


A co mam uzyc do licznika, bo nie mam ochoty wywalic 800euro i byc nie zadowolony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 14:31 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 109
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
nie wiem nie interesuje mnie kręcenie liczników :nonono:

dla mnie to oszustwo za które powinni maczać w smole i ptasim pierzu

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda