TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 27 maja 2018, o 06:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1082 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2017, o 12:27 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 475
Pochwały: 48
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Do diesla najstabilniejszy jest elm 327 w wersji 1.5 . Torqe jak dla mnie mocno średni program są lepsze np Elmscan Toyota


Co do kasowania błędów to wystarczy skasować i nic więcej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2017, o 14:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 2 paź 2010, o 21:18
Posty: 188
Lokalizacja: Giżycko
Pochwały: 1
Marka: toyota
Model: avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: D4D
Potwierdzam. Można tez sprawdzić korekcje wtryskiwaczy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2017, o 16:04 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
W takim razie nie pozostaje nic innego jak zakupić oryginał (chociaż trochę kosztuje), jak Torque doprowadzi mnie do szału to kupię tego ElmscanToyota, mam wersję free ale nie można przy jej pomocy kasować błędów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2017, o 17:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 475
Pochwały: 48
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Jedni crackują drudzy kupują, jak kto sobie radzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2017, o 19:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2009, o 12:51
Posty: 29
Lokalizacja: wwa
Marka: Toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benz
Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.

Próbowałem odinstalować i zainstalować . Techstream się udało, sterownik xhorse nie jestem w stanie odinstalować.
Co powinienem zrobić.


Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2017, o 22:17 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2017, o 20:35
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D, 1CD-FTV
Czy działa wam może urządzenie Viecar 2.0
Działa na ELM 327
Auto jak w profilu, Toyota Avensis 2.0 D4D 2001r.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 18:08 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20513
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 292
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
T22 d4d nie dziala ze zwyklym ELM327, ma inny protokol, i najtansze ELM327 sie do tego auta nie nadaja, pozdr
eric napisał(a):
Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.
Caly czas ten sam komputer? pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 20:05 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2017, o 20:35
Posty: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D, 1CD-FTV
Dzięki za odpowiedź.
Byłem w serwisie, nie udało się im podłączyć żadnym komputerem do tego auta.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 20:10 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20513
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 292
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
To troche zart... Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2017, o 22:13 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 475
Pochwały: 48
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
eric to że dioda sie swieci to nie znaczy że interfejs jest żywy. W piwnicy jest wilgoć która to szkodzi elektronice. A druga kwestia zmieniłeś VIM na Xhorse w ustawieniach programu ?

danioRM nie wiem jakie tam masz protokoły, ale wg niektórych speców w teorii elm 327 w wersji 2.1 nie powinien się łączyć z dieslem toyoty czy lexa, a się łączy. Spróbuj aplikacji elmscan toyota. Po za tym zmień serwis, co to za warsztat który nie ma sprzętu żeby się z autem połączyć. Jak jesteś z pomorza to zapraszam, mam i techstrema i launcha Diagun IV który jest mega kozakiem ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 gru 2017, o 11:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 mar 2009, o 12:51
Posty: 29
Lokalizacja: wwa
Marka: Toyota
Model: t27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 benz
wrc napisał(a):
T22 d4d nie dziala ze zwyklym ELM327, ma inny protokol, i najtansze ELM327 sie do tego auta nie nadaja, pozdr
eric napisał(a):
Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi?
Komputer z systemem 32 bit win7, interface przez rok leżał w piwnicy, musiałem teraz odnowić ważność programu . Dioda w interface świeci na czerwono.
Caly czas ten sam komputer? pozdr
Tak, nic sie nie zmienilo komputer ten sam .
Jedynie początkowo program diagnostyczny Toyoty nie mial ''ważności'.'
Zdezinstalowalem i zainstalowalem go ponownie z wpisaniem właściwego kodu.
Po uruchomieniu przechodzi ten etap poprawnie, ale potem jest jak opisałem.

Inny komp, który mam jest nowszy i podejrzewam bez sensu sprawdzać czy tam zadziała.
No dziwne jeśli kabel wysiadłby od leżenia w piwnicy.


Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017, o 00:27 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 13 lis 2015, o 21:04
Posty: 22
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 2AD-FHV
A posiadając kabelek OBD ll ale do vw można zrobić coś w Toyocie? Bo został mi po starym aucie ale nie wiem czy się nadaje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2017, o 14:49 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 cze 2013, o 15:37
Posty: 96
Lokalizacja: chełmek
Pochwały: 3
Marka: toyota
Model: t22 avensis
Rocznik: 2000
Silnik: d4d 110km
Witam.Mam pytanie odnośnie live data na techstream ,posiadam kabel mini vci za 10 usd z aliexpress. Śmiga na windows 7 32 bit wersja V12.00.127
Chodzi mi o to że działa live data z opóźnieniem. Mam t22 d4d i wszystkie parametry są na raz na jednej stronie wyświetlone .Może jak była by możliwość zaznaczenia tylko jednej wartości to by nie było opóźnienia?Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2017, o 18:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 460
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
kokos50 napisał(a):
Może jak była by możliwość zaznaczenia tylko jednej wartości to by nie było opóźnienia?


Tak.
Wybierz tylko to jedno co chcesz.
Inaczej się nie da.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2017, o 18:22 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 cze 2013, o 15:37
Posty: 96
Lokalizacja: chełmek
Pochwały: 3
Marka: toyota
Model: t22 avensis
Rocznik: 2000
Silnik: d4d 110km
Możesz podpowiedzieć jak to zrobić z mini vci. Bo klikając w np. w live data w common rail pressure i tak wyświetla wszystko...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2017, o 18:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 460
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ale z listy w lewym oknie możesz usunąć co nie chcesz, tak po prostu chyba zaznaczając i delete. Po prawej wykres live wtedy zmniejsza ilość okien.
Nie mam w domu auta aby zrobić zrzut.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 gru 2017, o 16:42 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 cze 2013, o 15:37
Posty: 96
Lokalizacja: chełmek
Pochwały: 3
Marka: toyota
Model: t22 avensis
Rocznik: 2000
Silnik: d4d 110km
Dzięki Irokez . Dokładnie to klikam np. w obroty zaznaczam to i następnie w okienko u dołu tam obok wykresów i można mieć wybrany parametr bez opóźnienia .Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2018, o 20:49 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 mar 2016, o 00:54
Posty: 6
Marka: Toyta
Model: Avensis T29
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2015
Silnik: 1.8 noPB
Witam,
Czy takim kabelkiem z ali za 12$ podłączę się do Ave T27 FLIII (>2015) ?
V12.10.019 MINI VCI dla TOYOTA Pojedynczy Kabel
Czy jakaś inna wersja?
Ktoś może wie co można w tym aucie zmienić w Techstremie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2018, o 23:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 sty 2018, o 22:53
Posty: 5
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 D4D 1CD-FTV
Witam,
moje auto jak w opisie. Potrzebuję interfejsu do mojej toyoty. Czy ten będzie dobry ?
https://tinyurl.com/ycs4m75p


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2018, o 08:24 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7133
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 858
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Tak, ten powinien byc bardzo dobry


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 21:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 gru 2014, o 23:31
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Corolla Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2005
Silnik: 1CD-FTV
Witam. Może ktoś doradzić jak ustawić Techstreem do połączenia z autem ? Bo za żadne skarby nie mogę znaleźć silnika 1cd ftv? Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2018, o 05:02 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 cze 2013, o 15:37
Posty: 96
Lokalizacja: chełmek
Pochwały: 3
Marka: toyota
Model: t22 avensis
Rocznik: 2000
Silnik: d4d 110km
U mnie automatycznie znajduje silnik. Coś musisz mieć nie tak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2018, o 14:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 gru 2014, o 23:31
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Corolla Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2005
Silnik: 1CD-FTV
Raz wyświetla wykrywa Toyota ale później brak Corolla Verso i brak takiego oznaczenia silnika nawet jak wybieram inny model niż corolla verso. Innym razem zaś przy połączeniu wyskakuje tylko oznaczenia jakieś brak marki samochodu miał może ktoś coś takiego? :-/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 11:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lip 2012, o 15:25
Posty: 142
Lokalizacja: DK, ZS
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25 fl
Rocznik: 2007
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Cytuj:
..Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi? ....

Udalo Ci sie odpalic mvci ??
Mam ten am problem. Zarowno na win 7 starter jak i pro nie moge sie polaczyc z samochodem. nic nie daje przeinstalowywanie systemu.
Wczesniej kabel bez problemu laczyl sie z autem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 17:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 475
Pochwały: 48
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
A wykrywa kabel ? Wszystkie buble ochronne powyłączane ? Defendery , antywirusy , smart screeny ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 17:46 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 10 lip 2012, o 15:25
Posty: 142
Lokalizacja: DK, ZS
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis t25 fl
Rocznik: 2007
Silnik: ADT250L-AWFEYW
Cytuj:
A wykrywa kabel ? Wszystkie buble ochronne powyłączane ? Defendery , antywirusy , smart screeny ?

W MVCI update pokazuje ze kabel podlaczony ale ne czyta info o nim. Tak bylo od poczatku i przez 2 lata dzialal bez problemu, Teraz probuje z autem sie polaczyc, zielona dioda miga i wskakuje manualny wybor parametrow. Po wpisaniu marki i modelu silnika komunikat ze nie mozna polaczyc z ECU


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 18:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 paź 2010, o 23:51
Posty: 13
Lokalizacja: kuj-pom
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: T25,ZRE18
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV 2.0
witiaw napisał(a):
Cytuj:
..Mam taką sytuację, że rok temu wszystko działało a teraz nic.
Mam komunikat 'Cannot connect to VIM'
O co chodzi? ....

Udalo Ci sie odpalic mvci ??
Mam ten am problem. Zarowno na win 7 starter jak i pro nie moge sie polaczyc z samochodem. nic nie daje przeinstalowywanie systemu.
Wczesniej kabel bez problemu laczyl sie z autem

Ponad miesiąc temu na Win10 była duża aktualizacja. Niektóre sterowniki na USB powywalało mi. U Was może być to samo. Proponuje powtórzyć instalację sterownika MVCI.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 13:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 299
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Panowie co powiecie na SDPROG +INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY ELM327 OBD2 USB PL
Chciałbym posiadać oprogramowanie w języku polskim. Posiadam starego laptopa z systemem XP, który mogę przeznaczyć do tego typu zabawy. Urządzenie chciałbym wykorzystywać do samochodów Avensis oraz Hondy CRV. W temacie diagnostyki jestem zielony. Będę wdzięczny za rzeczowe podpowiedzi co kupić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2018, o 05:11 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 4 gru 2016, o 00:31
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 Diesel
Czy w mojej ave jak w opisie mini vci zadziała? Ma ktoś może doświadczenie? I czy musi być xp czy na 10 albo 7 pójdzie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2018, o 08:51 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 3 gru 2008, o 11:22
Posty: 751
Lokalizacja: GT4 Warszawa
Pochwały: 31
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: D4D 126KM
bez problemu lata na 7.

_________________
www.GT4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1082 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda