TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 16 paź 2018, o 10:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1091 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 wrz 2017, o 19:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 lut 2017, o 22:10
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1998
Silnik: 7A-FE
Witam Panowie. Na poczatek pragne sie z wszystkimi przywitac, gdyz to moj pierwszy post na forum :).

Niedawno kupilem na allegro ten interfejs: http://allegro.pl/mini-vci-v10-interfejs-j2534-toyota-lexus-96-13-i5915046016.html

Z racji posiadania tylko laptopa na win10 zainstalowalem XP w Virtual BOX (co z reszta widac na zdjeciach).

Zainstalowalem sterowniki mvci an nastepnie sprawdzilem czy kabelek jest poprawnie widziany poprzez aplikacje xhorse (tak, wiem ze to chinski klon ale mimo wszystko jest poprawnie widziany)

Obrazek

Gdzy lacze sie z samochodem ekran connecting wyswietla sie dosc dlugo nastepnie model silnika NIE jest rozpoznawany ale moge go wybrac z listy

Obrazek

Niestety proba polaczenia konczy sie nastepujacym bledem:

Obrazek

Uruchomilem "cable check utility" w techstream i niestety wynik prezentuje sie nastepujaco:

Obrazek

Czy ktokolwiek spotkal sie z takim problemem? Czy to wina kabla? Czy macie jakies 100% pewne zrodlo "dobrych" kabelkow?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2017, o 19:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 475
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
A może spróbuj na Win 10 zainstalować program.
Ja mam na tablecie Win10 i kabel i program śmiga bez problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2017, o 22:33 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 lut 2017, o 22:10
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1998
Silnik: 7A-FE
Witam, przetestowalem program na win10. Niestety efekt jest ten sam. Sterownik xhorse widzi podpiety sprzet niestety wszystie linie CAN, K i L sa na czerwono a proba podlaczenia sie do ecu skutkuje bledem. Czy to wina kabla? Czy we wroclawiu lub okolicy jest ktos ze sprawnym kablem? Jezeli to wina kabla to z checia odkupie dzialajacy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2017, o 13:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 14 maja 2012, o 20:14
Posty: 118
Lokalizacja: Stalowa Wola
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 1998
Silnik: 2.0 D,90 KM (66 kW)
Irokez napisał(a):
A może spróbuj na Win 10 zainstalować program.
Ja mam na tablecie Win10 i kabel i program śmiga bez problemów.

Jak zainstalować program i którą wersję programu, wraz ze sterownikami do kabla by wszystko działało na Windows 10 - 64bit ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2017, o 11:07 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Podbijam pytanie kolegi wyżej.
Miałem przez kilka dni pożyczonego klona MiniVci z alliexpres (za 15$) i nijak nie dało się tego uruchomić na Win10 x64.
Może to kabel był jakiś zły?
Przebiłem się przez wiele stron tego tematu, niestety linki do aukcji powygasały a potrzebuję jakiś interfejs do Toyoty 2.2D-Cat (2007r).

Próbował ktoś iCar2 SDPROG? Mają fajną aplikację i ponoć obsługuje wszystko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2017, o 11:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2017, o 09:48
Posty: 122
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 1ZZFE + LPG
Mi na 7 też nie chciało ruszyć kablem z ali. Musiałem maszynę wirtualną z winXP postawić i zadziałało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2017, o 14:31 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Dla jakiś stałych bywalców forum mogę zainstalować kabel na kadym windowsie via teamviewer...


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 13:33 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Może ktoś podpowiedzieć czy lepiej kupić klona MiniVci za 100zł z techstream 10 (12) czy jakiś uniwersalny interfejs jak iCar3 z SDPROG (220zł)?
Nie wiem jakie będzie moje kolejne auto a wolałbym chyba coś trochę bardziej uniwersalnego, teraz mam VCDSa i jak sprzedałem VW to jest dla mnie bezużyteczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 14:41 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
ten icar to zwykły elm327 za 20 zł tyle ze w innym opakowaniu , niezle nabijają ludzi w butelkę. Jak ogarniasz sprawy komputerowe to pomyśl nad launch x431, mnie wyszło 170 zł , ale troche musiałem poswiecic czasu zeby program ruszyl, a masz mobilną multiserwisówkę.
https://www.youtube.com/watch?v=3cOemaVk7Fw
https://www.youtube.com/watch?v=zxh-pbke4SY

Od tego czsasu mój mvci leży gdzieś na dnie szafy, bo tym robię wszystko , kodowanie , live data , błędy z wszystkich modułów , wypalanie dpfa itd.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 15:12 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Sprawy komputerowe to żaden problem, o ile oczywiście sterowniki i oprogramowanie jest dostępne i jest gdzieś przynajmniej jakiś podstawowy opis konfiguracji.
Tego launch x431 to masz jakiś klon? Potrafisz podesłać jakieś sprawdzone źródło?
Klona vag'a kupowałem z polskiej firmy w cenie ok. 200zł ale akurat robią tylko vagi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2017, o 17:25 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Z oprogramowaniem trzeba kombinować żeby ruszyło i to o wiele bardziej jak z techstream'em Launcha kupiłem przez aliexpress ale poprzez oficjalny sklep. Linka nie mam bo już wygasł. Oczywiście jest to program na androida, a mam go na telefonie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2017, o 00:50 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Poszukam na Ali, jak znajdę to zamówię. Chociaż ciężko znaleźć tam na prawdę "oficjalny" sklep.

W najgorszym wypadku kupie mini vci. Jest jakaś lepsza/gorsza wersja?

Icar i sdprog chyba odpuszczam, chociaż zgodnie z opisem. gwarantuje duże możliwości podglądu i diagnostyki.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2017, o 08:15 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
SDprog z tym ichnym interfejsem ma o wiele mniejsze mozliwości niż program elmscan toyota o którym pisałem tu na forum, wrzucałem nawet info jak zrobić sobię full wersję za free. Zresztą zobacz sobie sam
sdprog
https://www.youtube.com/watch?v=j_LB7c10Lu0

elmscan toyota
https://www.youtube.com/watch?v=CLQBhkkeZwA

Sdprog nie ma nawet podejścia do tego elmscan toyota...
mvci są takie same, wszystkie tanie i wszystkie jedynie do poglądu live data , czytanie/kasowanie błędów i czasem jak ktoś ma farta testy aktywne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2017, o 10:42 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
W sumie o czytanie kasowanie/ błędów mi chodzi, jestem w stanie zapłacić za to te 40-50zł.
Poszukam jeszcze trochę twoich postów o tym elscan toyota, może okaże się to lepszym rozwiązaniem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2017, o 12:29 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
sdprog robi tylko sterownik silnika i to nie wiem czy cały ogarnie i czy ze wszystkim se poradzi. W elmscan toyota tych modułów dostepnych masz o wiele więcej, szkoda jedynie że tworca zapomniał o programie, a jak pamiętam kiedyś pisałem do niego to mówił że wpadnie update... także to już chyba martwy program.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2017, o 15:41 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Dzięki za info, czyli pozostaje tylko mini vci z ali, postaram się namierzyć jakąś wersję v12 za ok. 11-12$ i zamówię, dam znać jak przyjdzie jak działa.

Mam D-Cat 177KM z 2007, wiele osób narzeka na możliwości podłączenia do tego auta jakiejkolwiek diagnostyki, zobaczymy jak to pójdzie u mnie.

Miałem już mini vci pożyczone (tylko chyba v10) ale nie mogło ruszyć ani na Win10 x64 ani na wirtualnej maszynie z xp, zraziłem się trochę do tego interfejsu ale nie widzę żadnej innej możliwości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2017, o 08:33 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Czemu z ali ? Czemu wersja v12 ? Mam d-cata w lexie i nie miałem żadnych problemów z połączeniem
1 mvci + techstream
2 launch na głowicy easydiag
3 elm + różne programy od elmscan toyota kończąc na torque pro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2017, o 12:05 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Miałem pożyczone jakieś chińskie v10 i nie chciało działać, nie wiem czy to kwestia kabla, oprogramowania czy sterowników.

Z ali jest większy wybór niż na allegro, poza tym jest taniej (nie ok. 90zł tylko ok. 40-50zł).

Elm z tego co piszecie daje dużo mniejsze możliwości.

Warto by w pierwszym poście podwiesić listę działających interfejsów i oprogramowania do każdego z nich, przebijanie się przez cały wątek i czytanie postów "mam toyote 2.0 jaki interfejs" jest strasznie męczące, tym bardziej, że na 10 pytań pojawia się jedna odpowiedź i nie ma klarownego wskazania jaki interfejs działa z jakim konkretnie modelem.
Jak kupię interfejs to na pewno wstawię zdjęcie i opis oprogramowania i jak działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2017, o 14:04 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Jakie v10 jakie v12 (tu chodzi o techstrem'a) , nie wprowadzaj nikogo w błąd, zamęt siejesz w temacie. Wszystkie mvci mają wersje jak mnie pamięć nie myli 1.4.1 i nie da się jej zmienić bo uwalisz na 100000% interfejs. Pierwszy kabel mvci jak zamówiłem był martwy i sprzedawca wysłał mi drugi, kupowałem w cebulandi. Wypunktowałem jasno i rzetelnie co chodzi bez problemu z toyotą/lexusem, nawet wrzuciłem krótkie filmy z obsługi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2017, o 16:15 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Sieję zamęt, bo dopiero od kilku postów z tematu da się dowiedzieć co kupić do Toyoty i jakie są cechy poszczególnych interfejsów.

Tak - na kablu była naklejka z napisem MiniVCI 1.4 J2... coś tam. Program dołączony to było v10..., znajomy od którego miałem kabel prosił żeby nie próbować jego działania z v12 bo gdzieś na chińskim sklepie wyczytał, że może to uszkodzić interfejs, dlatego próbowałem tylko programu dołączonego na mini cd.

Jak już wspomniałem - zamówię na ali mini vci i dokładnie opiszę jak działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2017, o 12:03 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
I znowu wprowadzasz ludzi w blad... Teraz to juz mnie nawet nie dziwi ze nie ogarnales tematu. Co ma wersja programu do uszkodzenia interfejsu ?? Sam osobiscie postawilem parenascie programow na roznych kompach. U siebie testowalem na dodatkowym kompie ktory mial xp win 7 win 10 32/64 bit od wersji techstrema bodajze 8 do najnowszej 12,20,024 z subskrybcja na 5000 dni bez vitaminy. Moja rada zapłać komuś kto ogarnia i Ci zrobi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2017, o 22:55 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Informację o wersji oprogramowania vs. uszkodzenie interfejsu przekazał mi kolega, interfejs był pożyczony, więc nie kłóciłem się i nie próbowałem innych wersji niż ta z cd.

Nie muszę nikomu płacić, vcds'a z eservice ogarnąłem bez najmniejszych problemów zarówno na win10 jak i na innych systemach (czasem na wirtualnych maszynach), do dziś korzystam z niego do całej grupy vag, więc i z tym mini vci sobie poradzę raczej bez problemów.
Potrzebowałem tylko informacji z konkretnym modelem interfejsu do Toyoty, wprost - "pasuje konkretnie ten, zrobisz nim wszystko" - to tyle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2017, o 10:52 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 520
Pochwały: 50
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Pierwszy lepszy z allegro się nada
http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-to ... 91811.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2017, o 11:12 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Już wszystko wiem, jak przyjdzie napiszę jak działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2017, o 18:12 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 kwi 2017, o 12:44
Posty: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis t22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 1999
Silnik: 1.6b 110km
A ten interfejs pozwala na cos wiecej niz odczytanie bledow i skasowanie ?
Bo nie wime czy jest sens kupowac/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 paź 2017, o 19:25 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Od kilku tygodni mam ELM'a 327 za 30zł.
Testowałem wiele aplikacji i jedyny słuszny wybór to Torque (posiadam wersję darmową).
Pokazuje wiele rzeczy, mi najbardziej zależało na błędach i możliwości ich kasowania.
Błędy pokazuje w formie kodu oraz drobnego opisu, kasuje błędy też bez problemu.
Do podstawowej diagnostyki może być, adaptacji/ kodowań tym nie zrobimy, ale sprawdzimy i skasujemy błędy oraz podejrzymy podstawowe parametry.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2017, o 07:33 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 9 sie 2017, o 10:02
Posty: 35
Marka: brak
Model: brak
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: brak
qbq903 napisał(a):
Od kilku tygodni mam ELM'a 327 za 30zł.
Testowałem wiele aplikacji i jedyny słuszny wybór to Torque (posiadam wersję darmową).
Pokazuje wiele rzeczy, mi najbardziej zależało na błędach i możliwości ich kasowania.
Błędy pokazuje w formie kodu oraz drobnego opisu, kasuje błędy też bez problemu.
Do podstawowej diagnostyki może być, adaptacji/ kodowań tym nie zrobimy, ale sprawdzimy i skasujemy błędy oraz podejrzymy podstawowe parametry.
Ja zakupiłem takiego dongla tutaj:
http://s.aliexpress.com/jequYRfI
I z Torque nie mogę się połączyć swoją t25.

Czy mógłbyś szybką instrukcję wrzucić w kilku punktach jak lączysz dongla z torque?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2017, o 11:40 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Wsadziłem moduł w gniazdo OBD, w telefonie wyszukałem go w menu bluetooth i sparowałem z telefonem (kod 1234), potem włączyłem Torque, z lewej na dole jest zębatka -> Ustawienia -> Ustawienia adaptera OBD i tam wybrałem connection: Bluetooth, Wybierz urządzenie - wybrałem swój moduł (mój telefon widzi go jako OBDII).
Po tym wszystkim za każdym razem po włączeniu Torque wyszukuje mi moduł i od razu się z nim łączy pokazując odpowiednie dane na wskaźnikach. Mam wersje darmową aplikacji, nie wiem czy jest sens kupować płatną.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2017, o 19:11 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 9 sie 2017, o 10:02
Posty: 35
Marka: brak
Model: brak
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: brak
qbq903 napisał(a):
Wsadziłem moduł w gniazdo OBD, w telefonie wyszukałem go w menu bluetooth i sparowałem z telefonem (kod 1234), potem włączyłem Torque, z lewej na dole jest zębatka -> Ustawienia -> Ustawienia adaptera OBD i tam wybrałem connection: Bluetooth, Wybierz urządzenie - wybrałem swój moduł (mój telefon widzi go jako OBDII).
Po tym wszystkim za każdym razem po włączeniu Torque wyszukuje mi moduł i od razu się z nim łączy pokazując odpowiednie dane na wskaźnikach. Mam wersje darmową aplikacji, nie wiem czy jest sens kupować płatną.
Potwierdzam i u mnie zadziałało:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2017, o 08:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 30 sie 2017, o 16:51
Posty: 87
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 2.2D-Cat
Mam pytanie odnośnie kasowania błędów.
Używam interfejsu bt OBD II i aplikacji Torque.
Czy po skasowaniu błędu powinienem wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk czy od razu mogę odpalać auto?
Często muszę kasować błąd kilkanaście razy zanim zaskoczy i nie wiem czy to przypadek czy poza skasowaniem błędu przez Torque trzeba coś jeszcze zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1091 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda