TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 paź 2017, o 05:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2016, o 22:38 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
ingenieur28 napisał(a):
esgiee napisał(a):
Kabelek kupiłem z tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/7412 ... 9248810986
Na Windows 10 nie dałem rady go odpalić, XHorse nie chciało się włączyć więc w Techstream'ie nie było jak go odpalić.
Na szybko postawiłem wirtualną maszynę z Windows Xp i już na tym zadziałało bez żadnego problemu. Jak by ktoś instalował to spokojnie można zainstalować wersję Techstream 10 zamiast 8 jak w instrukcji i też działa.


A czy moze ktos polecic jakis zestaw (kabel + program) ktory bedzie dzialal pod windows 10? Niestety nie mam innego kompa ze starzsym systemem, a tez chetnie bym sobie posprawdzal pare rzeczy?
Aktualnie mam ELM327 na kablu i pcmscan - program co prawda laczy sie z autem ale nie widac tam prawie nic.
Ma ktos jakas rade co zakupic by dzialalo pod win10 we wmiare rozsadnej cenie?
Czytalem cos ze w miare dobrze dziala elm327 na BT i jakis program na androida (teraz nie pamietam juz jaki)...
Jesli to ma jakies znaczenie to moje auto to avensis t27, 2011, benzyna 1.8, sedan.

Pozdro

ELM327 to zabawka do odczytu kodów błędu i w sumie tyle, można tam jeszcze pare rzeczy włączyć ale to dalej zabawka. W moim zacytowanym przez Ciebie poście masz dokładnie napisane co Ci potrzeba i nie patrz na to, ze mi się nie udało zainstalować tego na Win10 bo innemu się udało i działa bez problemu. Ja mam starego lapka dedykowanego pod windows vista ....
Jeżeli chcesz coś zrobić w kompie samochodu to potrzebujesz kabla takiego jak w linku i Techstream'a a nie gównianego ELM327 którego też mam i programu na androida.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2016, o 00:16 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 1 sie 2015, o 19:20
Posty: 40
Lokalizacja: Stuttgart
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2013
Silnik: 1.8 Benzyna CVT
esgiee napisał(a):
ingenieur28 napisał(a):
esgiee napisał(a):
Kabelek kupiłem z tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/7412 ... 9248810986
Na Windows 10 nie dałem rady go odpalić, XHorse nie chciało się włączyć więc w Techstream'ie nie było jak go odpalić.
Na szybko postawiłem wirtualną maszynę z Windows Xp i już na tym zadziałało bez żadnego problemu. Jak by ktoś instalował to spokojnie można zainstalować wersję Techstream 10 zamiast 8 jak w instrukcji i też działa.


A czy moze ktos polecic jakis zestaw (kabel + program) ktory bedzie dzialal pod windows 10? Niestety nie mam innego kompa ze starzsym systemem, a tez chetnie bym sobie posprawdzal pare rzeczy?
Aktualnie mam ELM327 na kablu i pcmscan - program co prawda laczy sie z autem ale nie widac tam prawie nic.
Ma ktos jakas rade co zakupic by dzialalo pod win10 we wmiare rozsadnej cenie?
Czytalem cos ze w miare dobrze dziala elm327 na BT i jakis program na androida (teraz nie pamietam juz jaki)...
Jesli to ma jakies znaczenie to moje auto to avensis t27, 2011, benzyna 1.8, sedan.

Pozdro

ELM327 to zabawka do odczytu kodów błędu i w sumie tyle, można tam jeszcze pare rzeczy włączyć ale to dalej zabawka. W moim zacytowanym przez Ciebie poście masz dokładnie napisane co Ci potrzeba i nie patrz na to, ze mi się nie udało zainstalować tego na Win10 bo innemu się udało i działa bez problemu. Ja mam starego lapka dedykowanego pod windows vista ....
Jeżeli chcesz coś zrobić w kompie samochodu to potrzebujesz kabla takiego jak w linku i Techstream'a a nie gównianego ELM327 którego też mam i programu na androida.


ok dzieki za info. zakupie i podziele sie info jak dziala


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2016, o 21:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2016, o 20:44
Posty: 49
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Czy ten kabelek z aliexpress będzie chodził z techstream i win7? Testował ktoś? Jest ok? A może jest do kupienia w Polsce? Na allegro np?
http://www.aliexpress.com/snapshot/7412 ... 9248810986


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2016, o 16:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 29 mar 2015, o 01:03
Posty: 52
Lokalizacja: WLKP / IS
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2ZR-FAE
Prawdopodobnie tak :) Podobno każdy jeden jest testowany po złożeniu, ale jak jest naprawdę...Sam mam cos podobnego, tyle, że z polskiej dystrybucji i działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2016, o 20:19 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2016, o 20:44
Posty: 49
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Podajcie jakiś pewny link do Interfejsu ELM327 na BT. Tak chce sobie kupić oprócz kabla, do smartfona, mobilnie :-)
Czy poniższy link będzie ok do SDPROG ?
http://allegro.pl/elm-327-obd2-bluetoot ... 74536.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lip 2016, o 13:25 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 387
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
Ja dzisiaj zamawiam to:
http://pl.aliexpress.com/item/2013-Late ... 30805.html
na szybko do sprawdzenia w trasie na telefonie
Drugi interfejs od tego sprzedawcy mini vci do podłączenia pod kompa
http://pl.aliexpress.com/item/Newest-V9 ... 55854.html
Plus zestaw do tapicerki
http://pl.aliexpress.com/item/Full-Set- ... 19785.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2016, o 17:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 sty 2016, o 13:38
Posty: 29
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2011
Silnik: 1.8 Benzyna
Witajcie,
czy w Ave T27 przed liftem można ustawić centralny zamek tak, żeby drzwi otwierały się zaraz po wyłaczeniu silnika, a nie dopiero po otwarciu drzwi kierowcy?

Bo podłaczyłem techstreama i przejrzałem opcje i były dostepne tylko dwie.
Automatyczne blokowanie
I odblokowywanie wszystkich lub tylko drzwi kierowcy, jesli sie otworzy drzwi kierowcy w ciagu 10 sekund od zgaszenia auta.

Pozdrawiam
Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2016, o 13:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 31 maja 2015, o 23:05
Posty: 161
Pochwały: 18
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
Czy ktoś może próbował podłączać taki tester jak Vgate Icar 3 na WIFi ? chodzi mi głównie o to czy w T27, tester sam się wzbudza po uruchomieniu samochodu... bo nie którzy piszą że tak a w nie których nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2016, o 18:09 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 264
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 16
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Witam,
Z racji, że z autem chwilowo wszystko ok postanowiłem ponownie zająć się interfejsem mini-vci aby być przygotowanym na przyszłość.
Jednak mam problem bo nie mogę znaleźć płytki ze sterownikami, szukałem w internecie kompletu niezbędnych sterowników jednak to co znajdywałem nie pozwalało mi na użycie mojego interfejsu.
Wiem że w temacie jest cała wiedze ( wszystko przeczytałem) jednak pomimo że się ona tutaj znajduje to jest tak rozciągnięta na wiele postów że nie wszystko jestem w stanie ogarnąć.
Mam specjalnie kupionego netbooka z Windowsem 7 32bit który będzie przeznaczony tylko do podłączania do samochodu i tutaj moja prośba czy ktoś mógłby wysłać mi komplet sterowników i ewentualnie udzielić niezbędnych rad abym mógł wreszcie cieszyć się działającym sprzętem.
Z góry wielkie dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2016, o 19:10 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Sajmooon napisał(a):
Witam,
Z racji, że z autem chwilowo wszystko ok postanowiłem ponownie zająć się interfejsem mini-vci aby być przygotowanym na przyszłość.
Jednak mam problem bo nie mogę znaleźć płytki ze sterownikami, szukałem w internecie kompletu niezbędnych sterowników jednak to co znajdywałem nie pozwalało mi na użycie mojego interfejsu.
Wiem że w temacie jest cała wiedze ( wszystko przeczytałem) jednak pomimo że się ona tutaj znajduje to jest tak rozciągnięta na wiele postów że nie wszystko jestem w stanie ogarnąć.
Mam specjalnie kupionego netbooka z Windowsem 7 32bit który będzie przeznaczony tylko do podłączania do samochodu i tutaj moja prośba czy ktoś mógłby wysłać mi komplet sterowników i ewentualnie udzielić niezbędnych rad abym mógł wreszcie cieszyć się działającym sprzętem.
Z góry wielkie dzięki.

Ja korzystałem z tej strony ale jakoś mi teraz nie działa i nie wiem czy to wina telefonu czy strona nie działa.
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=73034

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 07:28 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 264
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 16
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Udało się :D dziękuje serdecznie koledze @mikijoe za pomoc i zaangażowanie :D
Teraz czas nauki obsługi dodatkowych funkcji :D po pierwszym udanym podłączeniu wyszło że korekcja wtrysków : 0; -0,2; 0; -0,2 :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 19:07 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 16:03
Posty: 1023
Lokalizacja: NGI
Pochwały: 63
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD+V-tech
na zimnym czy ciepłym silniku?

_________________
Moja Tojka:
viewtopic.php?f=63&t=17907


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2016, o 20:36 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 264
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 16
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
silnik był jeszcze w miarę ciepły ale jeszcze jutro sprawdzę na cieplutkim zaraz po powrocie z pracy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2016, o 16:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 264
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 16
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
Mam kolejne pytanie do osób zaznajomionych z Techstream w jaki sposób mogę wprowadzić jakiekolwiek zmiany w ustawieniach. Dokładnie chodzi mi o to że próbuję zmienić ustawienia blokady drzwi lub jakiejkolwiek innej opcji.
Wchodzę w system select=>body elecrtical=> body ( klikam zieloną strzałkę) => Utility=> Customize ( klikam zieloną strzałkę) => pojawia się okno Select Customize Function z całą listą i z niczym nie mogę się połączyć i proszę o podpowiedź co robię źle.
Z góry dzięki za podpowiedź ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2016, o 17:49 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Muszę Cie zmartwień ale w T25 nie zaszalejesz ze zmianami w ustawieniach bo prawie nie ma żadnych dostępnych opcji do zmiany:( trochę się zawiodłem na tym.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2016, o 22:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2016, o 00:15
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0
Panowie, co polecacie bardziej do
TOYOTA T27 2010 rok - 2.0 diselek

- ELM327 np http://allegro.pl/sdprog-pl-interfejs-o ... 51093.html
czy
- MINI - VCI http://allegro.pl/mini-vci-v10-interfej ... 46016.html

Co lepiej się sprawdza do przeglądu i kasowania błędów, adaptacji?

Dziś wyskoczył mi błąd
check parking brake i check vcs

Którym najlepiej przeanalizuje tego typu problemy ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 21:41 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
ELM327 to w sumie tylko do odczytywania błędów i ich kasowania. Nie wiem czy SDPROG jest warty tej kasy bo sam adapter jest duzo tańszy i torque na androidzie zrobi pewnie to samo czyli odczyta błędy a w necie można sobie ściągnąć ten program.
Mini to już zabawa z techstream, potrzebny komp itp...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 22:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 18 lip 2016, o 00:15
Posty: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0
To ktorym wiecej odczytam, skasuje i skonfiguruje ? ELM czy Mini ? :)
a może inny polecicie? używałem wersje VAG samochodów i VCDS robił swoje - a teraz przesiadłem się na Toyotke i musze wskoczyć w ten świat :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2016, o 22:39 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
saba255 napisał(a):
To ktorym wiecej odczytam, skasuje i skonfiguruje ? ELM czy Mini ? :)
a może inny polecicie? używałem wersje VAG samochodów i VCDS robił swoje - a teraz przesiadłem się na Toyotke i musze wskoczyć w ten świat :)

ELM zrobi wszystko ale nie konmfigurację.
Mini zrobi wszystko z techstream. Opis instalacji jest gzieś wcześniej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2016, o 21:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Witam,
Panowie, mam toyote avensis verso, 7 os, rok 2004, zakupiłem kabalek mini VCI, z techstreame 10. Chciałbym sobie wykasował błędy i zrobić testy, ale nie wiem jak. Poza tym, po podłączeniu się programem, miga mi kontrolka od ABS i świeci się check engine. A najgrosze jest to, że nie ma możliwości wyboru AVENSIS w modelach.

Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 09:54 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lewson napisał(a):
Witam,
Panowie, mam toyote avensis verso, 7 os, rok 2004, zakupiłem kabalek mini VCI, z techstreame 10. Chciałbym sobie wykasował błędy i zrobić testy, ale nie wiem jak. Poza tym, po podłączeniu się programem, miga mi kontrolka od ABS i świeci się check engine. A najgrosze jest to, że nie ma możliwości wyboru AVENSIS w modelach.

Z góry dzięki za pomoc.

A w ogóle się połączyłeś z samochodem ?
Obrazek

Czy chodzi Ci już o to okno po połączeniu
Obrazek

Na tym screenie masz Health check wciskasz i robisz test a później gdzieś na dole masz taki przycisk z gumką chyba i to czyści błędy(mówię z pamięci bo już tego nie pamiętam dokłądnie)
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2016, o 09:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Chodzi o okno po połączeniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 17:01 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 18 sty 2015, o 10:58
Posty: 118
Pochwały: 13
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2ZR-FAE
Na początek sprawdzasz, czy kable w ogóle jest poprawnie zainstalowany. To pierwsze zdjęcie z postu powyżej, i DeviceInfo. Powinieneś mieć "connected". Potem odpalasz TechStream (kabel oczywiście wpięty) i dajesz "Setup -> VIM select". Tam musisz wybrać "XHorse - MVCI" jako kabel. Sprawdź też czy masz wybrany rejon w "Setup -> Techstream Configuration" na "Europe". A potem to normalnie "connect to vehicle" i wybierasz z drugiego zdjęcia swoje auto (tzn. część tych parametrów program wybiera sam), tak jest w mojej AVE, muszę tylko wybrać Year, Engine, i czy z SmartKey czy bez i "Next". Łączy się z autem i masz ten 3 obrazek i tam dajesz "Health check" i wybierasz co ma zrobić. Czekasz i potem się pojawia okno z wynikami (czasem to trwa z 1-2min po sprawdzeniu). Od razu uprzedzę pytanie: kolumna po prawej stronie to informacje, a nie błędy (typu: firmware version, revison itp.).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 18:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 28 cze 2016, o 09:40
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Dzięki, to już opanowałem :-D
Ale powiedzcie, czy w techstream można sprawdzić kody skasowanych błędów?
I czy na przykład mogę zmienić czas świecenie lampki w środku. Szukałem, ale takiej opcji tam nie widzę :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 18:47 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lewson napisał(a):
Dzięki, to już opanowałem :-D
Ale powiedzcie, czy w techstream można sprawdzić kody skasowanych błędów?
I czy na przykład mogę zmienić czas świecenie lampki w środku. Szukałem, ale takiej opcji tam nie widzę :-D

Sprawdzić nie można chyba że je sobie wcześniej zapisałem to tak.
W T25 w sumie nic nie można jak już się przekonałem grzebiąc w ustawieniach custom czy coś w ten deseń.
Czujnik zmierzchu można ustawić i to chyba tyle jeżeli chodzi o jakieś światła :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 19:19 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 18:58
Posty: 264
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 16
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0 D4D - DPF
a podpowiesz kolego jak ten czujnik zmierzchu ustawić bo ja do tego dokopać się nie mogę ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2016, o 21:53 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
Sajmooon napisał(a):
a podpowiesz kolego jak ten czujnik zmierzchu ustawić bo ja do tego dokopać się nie mogę ;)

Na tel nie chce mi się szukać.
W wątku o światłach do jazdy dziennej się o tym rozpisałem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 14:33 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 713
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
mam takie pytanie.
Komputer z techstreme 8.00.034 pokazuje mi błąd pompy 78(8). Z tego co czytam taki błąd odczytywały pierwsze testery toyoty.
Później gdy wyszły nowe w wersji 2 pokazywały już tez sam błąd bardziej precyzyjnie p1228- zielony,p1229 - czerwony itp. Czy w moim wypadku komp + kabel jest to kwestia starszego oprogramowania, kabla , czy samego komputera w aucie.

Ps jeśli ktoś ma nowszą wersie + witkami to był bym wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 21:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 22:26
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 D4D 1cd-ftv
Czy ktoś wie czy komputerem z techstream i kabelkiem MINI-VCI J2534 wersja v10.00 można ustawić czujnik kąta skrętu kierownicy?. Niedawno nabyłem kabelek i jeszcze nie bardzo znam obsługę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 23:01 
Online
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 237
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
jacko25 napisał(a):
Czy ktoś wie czy komputerem z techstream i kabelkiem MINI-VCI J2534 wersja v10.00 można ustawić czujnik kąta skrętu kierownicy?. Niedawno nabyłem kabelek i jeszcze nie bardzo znam obsługę.

Nie wiem czy Ci to cos pomoze ale zawsze coś :)
http://blog.obd365.com/2015/02/20/do-08 ... eam-cable/
https://www.youtube.com/watch?v=UvtwFVT1Q10

W sumie to nie wiem czy to o to chodzi...no ale przynajmniiej poszukałem ;p

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda