TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 24 lut 2017, o 14:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 wrz 2016, o 08:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 30 lis 2010, o 17:18
Posty: 12
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 FL
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 D4D
witam mam pytanie typowo głupie, ale czym fizycznie zewrzeć pin 4 i 13 bo niestety nie wiem jak to zrobić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2016, o 15:58 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 703
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2016, o 18:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 11:15
Posty: 231
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 7
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2008
Silnik: 1.8 benzyna
lbn napisał(a):
witam mam pytanie typowo głupie, ale czym fizycznie zewrzeć pin 4 i 13 bo niestety nie wiem jak to zrobić

Przewód telefoniczny jedna żyła z niego wystarczy do w sadzenia w piny i pewnie jeszcze umożliwi wpiecie kostki, jak bez wpisania to spinacz ma chyba każdy w domu.
Robert_L napisał(a):
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.

Instalacja ver 8 jest identyczna z cer 10 więc zrób tak jak się to robi z 8ka tylko zainstaluj 10tke. Przynajmniej u mnie zadziałało.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2016, o 15:47 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 430
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
esgiee napisał(a):
Robert_L napisał(a):
Czy może ktoś ma nowszą wersie techstream niż 8, w raz z aktywatorem?.

Instalacja ver 8 jest identyczna z cer 10 więc zrób tak jak się to robi z 8ka tylko zainstaluj 10tke. Przynajmniej u mnie zadziałało.


Od pewnego numerka już nie działa i trzeba prosić na forach o wygenerowanie klucza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2016, o 20:28 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 703
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
dziękuje. szkoda.
PS Możesz podać stronki lub czy może sam siedzisz na takich forach i mógł byś poprosić w moim imieniu o wygenerowanie takiego kodu?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2016, o 23:37 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 paź 2016, o 18:46
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 D4D
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D
Panowie, czy którymś ze skanerów ELM327 w połączeniu z darmowym softem sprawdzę korekcję wtrysków w D4D ?
Nie chce nic w aucie zmieniać ( nie od tego jest chyba ten skaner).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2016, o 13:47 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 703
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
panowie!. ktoś tu kiedyś podawał sposób na zwiększenie szybkości odczytu danych(zmniejszenie opóźnień). Kojarze ze było to coś z regulowaniem priorytetów procesów w Windowsie. Może ktoś ma lepszą pamięć? i pomoże.
Mam też drugie pytanie, od czego zależy dokładność odczytywania błędów?. Mam 78(8). A wiem ze są oznaczenie błędów zielonego i czerwonego zaworka(1xxx). Soft mam 10xxxx. Czy też tak macie?, Sterowniki kabla chyba nie uległy zmianie w stosunku do tych z wersji 8xxxx techa.
Czy wyniki korekcji wtrysków mogą skakać w zależności od obrotów lub innych rzeczy?. Pytam bo często tu koledzy podajecie swoje wyniki odczytów korekcji porównujecie jak się poprawiły po różnych preparatach a u siebie widzę ze nie są to stałe wyniki tylko potrafią się różnic i skakać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 paź 2016, o 21:08 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 17 lut 2011, o 23:28
Posty: 48
Lokalizacja: Wrocław
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 2.0 D4D
Ja w swoim T22 miałem ten sam błąd (układ paliwowy).
Niestety nie było sprecyzowane który zaworek (błąd 78(8) )
Auto straciło moc i więcej niż 2000 obrotów nie poszło.
Wykręciłem jeden zaworek (chyba czerwony) ten lepiej dostępny.
Do drugiego miałem za długi imbus i zahaczał o rurki :).
Wykręcony zaworek wrzuciłem do nafty, potem potraktowałem napięciem 12V (zaworek nadal w nafcie).
Zamontowałem na nowo i auto odżyło.
Problem nie powrócił, a parę miesięcy już smigam.

Dodam jeszcze ze predkosc odczytu mozna polepszyc przez zmniejszenie ilosci wyswietlanych danych


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2016, o 14:34 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany

Dołączył(a): 25 paź 2010, o 20:21
Posty: 703
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis Verso
Rocznik: 2001
Silnik: D4D, 1995, 116Km
dziękuje za odpowiedz. Też tak kilka razy robiłem tyle ze z dodatkiem do baku LM. Pomagało na kilka miesięcy. Teraz jestem po Lm2666 z butelki. Jak na razie jest ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2016, o 21:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 1 paź 2016, o 18:46
Posty: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 D4D
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0 D4D
No i zakupiłem ELM327 iCar2.
Pytanko mam czy jakiś płatny program do toyoty jest w stanie wyświetlić korekcję wtrysków ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2016, o 23:55 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2012, o 17:27
Posty: 51
Marka: Toyota
Model: T25 CDT250L-AEMGYW
Rocznik: 2005
Silnik: D4D 1CD-FTV 116PS
Przeczytałem wątek i mam mały mętlik w głowie. Do mojej AVE T25 2005, 2.0 116 ps D4D 1CD-FTV będzie chodził kabelek mini-vci? Wszystkie, które przeglądałem na allegro mają zapisy, że działają z toyotoami i lexusami do 2002 lub 2003 roku i mają wtyczki 16 pin. Czy u mnie powinna być wtyczka 16 czy 22 pin i czy kabelek będzie chodził?

Generalnie kabelek musi czytać korekcje wtrysków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2016, o 17:46 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6742
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 778
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
przy pomocy miniVCI zrobisz w swojej T25 D4D 1CD-FTV wszystko

Zajrzyj do bezpieczników przed lewym kolanem, zobaczysz jak wygląda gniazdo złącza


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2016, o 11:24 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2012, o 17:27
Posty: 51
Marka: Toyota
Model: T25 CDT250L-AEMGYW
Rocznik: 2005
Silnik: D4D 1CD-FTV 116PS
Zanurkuje :)

Ale szukać kabelka mini vci z zapisami, że bangla z nowszymi toyotami czy wystarczy by kostka była kompatybilna? Tj. sa tez przejściówki. Na allegro jest dużo tych kabelków mini vci o rożnych kolorach itd. ale większość ma zapisy że działa z autami do 2003.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2016, o 21:42 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 18 sty 2015, o 10:58
Posty: 81
Pochwały: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2ZR-FAE
wkexe napisał(a):
Zanurkuje :)

Ale szukać kabelka mini vci z zapisami, że bangla z nowszymi toyotami czy wystarczy by kostka była kompatybilna? Tj. sa tez przejściówki. Na allegro jest dużo tych kabelków mini vci o rożnych kolorach itd. ale większość ma zapisy że działa z autami do 2003.


:wazup: Że kurde co ? Weź nie mieszaj ludziom. Pierwszy z brzegu Toyoty 1996-2013:
http://allegro.pl/mini-vci-toyota-diagnostyka-techstream-10-i6642544435.html
Sam mam dokładnie taki sam i działa z Techstream 10.30.029. Nawet 2015 zdiagnozujesz, jak zdobędziesz klucz aktywacyjny do Techstream 11 najnowszej wersji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2017, o 11:00 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 4 sie 2016, o 17:28
Posty: 43
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 1,8
Witam. Polecicie jakiś sprawdzony interfejs bluetooth do T25?? Chciałbym łączyć się z androidem z wykorzystaniem jakiejś aplikacji i mieć możliwość sprawdzenia aktualnych parametrów spalania i silnika oraz kasowanie błędów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2017, o 12:39 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 31 maja 2015, o 23:05
Posty: 126
Pochwały: 15
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2009
Silnik: 2.0 diesel
...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2017, o 18:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 430
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ja mam najprostszy taki niebieski przeźroczysty.
Do ogólnych paru parametrów jest ok. Kasować też kasuje. Ale jak to ELM za dużo nie widać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sty 2017, o 15:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 sty 2017, o 17:37
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Corolla
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2006
Silnik: 1,4 D4D MMT
MagicOl napisał(a):
jak zdobędziesz klucz aktywacyjny do Techstream 11 najnowszej wersji.

Jak i gdzie zdobyć klucz?

będę wdzięczny za info - może na priv?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sty 2017, o 18:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2016, o 22:19
Posty: 212
Pochwały: 12
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2010
Silnik: 2ZRFAE, 1.8
A musisz mieć wersję 11?
Ja mam stąd do wersji 10.30.029, wszystko działa.
http://www73.zippyshare.com/v/SjHWOuUP/file.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2017, o 10:02 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 126
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Panowie, czym się różnią poszczególne wersie ELM327 iCar2 jest bardzo duża rozpiętość cenowa, czy te droższe mają dołączone oprogramowanie, na co zwracać uwagę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2017, o 21:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lip 2011, o 11:06
Posty: 270
Lokalizacja: B-stok
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV
Wojteksw napisał(a):
Panowie, czym się różnią poszczególne wersie ELM327 iCar2 jest bardzo duża rozpiętość cenowa, czy te droższe mają dołączone oprogramowanie, na co zwracać uwagę.

iCar tanszy bluetooth, drozszy wifi (np pod iOS). Ogolnie nie warto w to inwestowac, chyba ze chcesz miec zabawke do odczytu podstawowych rzeczy plus ew kasowanie bledow. Toyota TIS wspolpracuje tylko z kablami

_________________
była Omega B
Jest Ave - zapraszam do oceny


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2017, o 21:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 430
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Dokładnie, szkoda kasy na droższy. Chcesz mieć jakiś tam podstawowy dostęp do odczytu parametrów silnika, to kupić jak najtańszy (ja wziełem z Bluetootch aby z telefonu będącego zawsze pod ręką coś tam zobaczyć).
A jak mi się teraz poducha zapaliła to i tak MiniVCI tylko pokazuje o co chodzi. 13 dolców z chin, nawet nie ma co się zastanawiać (a i działa mi to na tablecie z Windows 10 32 bit, rewelka)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2017, o 22:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 7 sie 2016, o 21:59
Posty: 126
Pochwały: 8
Marka: Toyota
Model: Avensis T25/T27
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 benzyna
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2017, o 23:57 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 20 cze 2016, o 20:59
Posty: 171
Pochwały: 12
Marka: Lexus
Model: IS220D
Rocznik: 2006
Silnik: 2ad
Irokez napisał(a):
Dokładnie, szkoda kasy na droższy. Chcesz mieć jakiś tam podstawowy dostęp do odczytu parametrów silnika, to kupić jak najtańszy (ja wziełem z Bluetootch aby z telefonu będącego zawsze pod ręką coś tam zobaczyć).
A jak mi się teraz poducha zapaliła to i tak MiniVCI tylko pokazuje o co chodzi. 13 dolców z chin, nawet nie ma co się zastanawiać (a i działa mi to na tablecie z Windows 10 32 bit, rewelka)


elm 327 tez czyta sterownik poduszek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2017, o 20:34 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 430
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
U mnie nie. Tak więc po co ryzykować kasę na drogiego ELM'a?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2017, o 21:21 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 sty 2017, o 20:30
Posty: 5
Lokalizacja: Tczew
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: 1AZ-FSE 2.0 benzyna
Na wstępie chciałbym się przywitać. Aby nie jeździć za każdym razem do ASO, by móc odczytywać błędy w Avce zakupiłem oto coś takiego SDPROG – program interfejs OBD II Icar 2 BT + SDPROG interfejs OBD II USB ELM 327. Chciałbym zapytać czy ktoś korzystał z tego programu, a mianowicie czy nie wpływa on negatywnie na wszelkie choćby adaptacje, protokoły, falujące obroty itp. przy samym podłączeniu biorąc pod uwagę jego cenę itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2017, o 21:38 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 3 lip 2011, o 16:02
Posty: 371
Lokalizacja: Radomsko
Pochwały: 10
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 D4D
witam. potrzebuję sterowniki potrzebne do odpalenia minivci na win10. moje gdzieś zostały na starym kompie a płytka niestety nie przetrwała transportu. montował ktoś na win10? proszę o kontakt na priv.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2017, o 21:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 430
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ja mam na Win10 ale 32 bitowym (tablet). Na 64 bit nie działają.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2017, o 23:51 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 paź 2010, o 23:51
Posty: 9
Lokalizacja: kuj-pom
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: T25,ZRE18
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV 2.0
Na Win10 64-bit ze sterownikami do mini vci jest problem. Standardowo nie daje się zainstalować. Mam typowy Mini VCI z Alle, na fotce miał pomarańczową opaskę, faktycznie dostałem z białym drucikiem. Konieczne są 2 sterowniki, jeden do komunikacji z USB na RS (na FTDI FT232), drugi z RS do właściwego interfejsu (XHorse i/lub Magnoose). Gdy walczyłem z instalacją, żeby kiedyś móc powtórzyć, zapisywałem sobie co robię. Robiłem tak:
===========
Źródło ze wsparciem:
http://blog.diyobd2.fr/2015/08/12/how-t ... -64bit-os/

Zainstaluj Techstream (mój 10.10.018_NDIS)
Zmień w pliku C:\Program Files (x86)\Toyota Diagnostics\Techstream\Env\IT3System.ini
TISFunction=1 na TISFunction=0

Wyczyść wpisy (instalowane wcześniej sterowniki MVCI) w rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\PassThruSupport.04.04\ i
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PassThruSupport.04.04\

Rozpakuj sterownik "MVCI Driver for TOYOTA.msi" (bezpośrednia instalacja na x64 nie zadziała, trzeba ręcznie):
Załóż katalog C:\Temp\MVCI, skopiuj sterownik do Temp, z DOS wykonaj:
msiexec /a "C:\Temp\MVCI Driver for TOYOTA.msi" /qb TARGETDIR=c:\Temp\MVCI

Załóż katalogi:
C:\Program Files (x86)\XHorse Electronics\MVCI Driver for TOYOTA TIS
Przenieś/skopiuj tam zawartość z C:\Temp\MVCI

Zainstaluj sterownik dla konwertera FTDI:
-podłącz interfejs do USB, w menadżerze urządzeń na "wykrzyknikach" z właściwości wybierz zainstaluj i "zainstaluj z ..." i wskaż C:\Program Files (x86)\XHorse Electronics\MVCI Driver for TOYOTA TIS

Uruchom mvci-x64.reg

Teraz powinno działać.

Sprawdź czy w programie, menu Setup/VIM select jest aktywny XHorse - MVCI.
Lampka interfejsu pali się na pomarańczowo, w czasie komunikacji zapala się na zielono. Po podłączeniu samochodu jest podobnie. Lampka na zielono świadczy o komunikacji z wejściem interfejsu poprzez chip FTDI, nie świadczy o komunikacji z wnętrzem interfejsu (poprzez XHorse), a tymbardziej z samochodem.

Można dodać sterownik MagnoosePro. Nie zauważylem różnic. Magnoose może troszkę szybciej czyta.
Tu podobnie, niezbędna jest instalacja ręczna, installer nie działa. Z archiwum MagnoosePro\driver skopiuj MVCI32.dll do
C:\Program Files (x86)\XHorse Electronics\Magnoose\MVCI32.dll
Przerobiłem plik all.reg aby ścieżka nowego klucza była nieco inna niż dla poprzedniego sterownika:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\PassThruSupport.04.04\XHorse - Magnoose
Przerobiłem ścieżkę położenia sterownika, gdzie skopiowałem MVCI32.dll:
"FunctionLibrary"="C:\\Program Files (x86)\\XHorse Electronics\\Magnoose\\MVCI32.dll"
Uruchom all_moj.reg
Teraz w TTS Setup/Select VIM do wyboru będą 2 sterowniki.
MVCI32.dll z MVCI Driver for TOYOTA - 1011712 kB
MVCI32.dll z MagnoosePro - 40960 kB


Pochwały przyznane za post: 2

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 paź 2010, o 23:51
Posty: 9
Lokalizacja: kuj-pom
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: T25,ZRE18
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD-FTV 2.0
Jeszcze do kompletu, poniżej podaję zawartość wyżej wymienionego pliku "all_moj.reg", który jest przeróbką na moje potrzeby pliku "all.reg". Poniższą zawartość wystarczy wkleić do Notatnika i zapisać z rozszerzeniem *.reg

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\PassThruSupport.04.04\XHorse - Magnoose]
"Name"="J2534 - Mangoose Pro"
"Vendor"="J2534 Technologies, Inc."
"ConfigApplication"="J2534_Mangoose.exe"
"FunctionLibrary"="C:\\Program Files (x86)\\XHorse Electronics\\Magnoose\\MVCI32.dll"
"DeviceId"=dword:000001f8
"APIVersion"="04.04"
"ProductVersion"="1.1.0"
"ProtocolsSupported"="J1850VPW:1, J1850PWM:1, CAN:1, ISO9141:1, ISO14230:1, ISO15765:1"
"J1850VPW"=dword:00000001
"J1850PWM"=dword:00000001
"ISO9141"=dword:00000001
"ISO14230"=dword:00000001
"CAN"=dword:00000001
"ISO15765"=dword:00000001
"SCI_A_ENGINE"=dword:00000000
"SCI_A_TRANS"=dword:00000000
"SCI_B_ENGINE"=dword:00000000
"SCI_B_TRANS"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\PassThruSupport.04.04\XHorse - Magnoose\Parameter]
"Baudrate"=dword:0001c200
"Comport"=dword:00000005
"Connect"=dword:00000000
"Interface"="AUTOMATIC"
"Firmware"="x"
"LE"=dword:00000000
"LN"=dword:00000001
"SN"=dword:00000000


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda