TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 18 paź 2017, o 16:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 cze 2017, o 11:42 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 lip 2015, o 13:30
Posty: 18
Lokalizacja: Podkarpackie
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2005
Silnik: 1ZZFE -1.8 VVT-i LPG
Witam ponownie,

Kolejny problem zauważyłem po wymianie tylnych tarcz z klockami. Niestety żona sobie nie wzięła do serca że przy hamowaniu, z tyłu zaczynało coś brzęczeć i tak sobie jeździła, co doprowadziło do przytarcia tarczy, więc trzeba było wymieniać oba komplety. Brzęczała oczywiście wpadająca blaszka przy klocku która ma informować o kończeniu się okładziny...
No ale wszystko wymienione...
Przy mocnym hamowaniu jest dziwny efekt, że samochód hamuje, a nagle tak jakby coś odpuszczało i żeby hamować tak samo, trzeba nagle wciskać mocniej pedał..
Po wymianie jest już ok. 10kkm... Na początku myślałem że to tył słabiej hamuje...ale już chyba się tam przytarło wszystko, co nie ?
Nie świecą się żadne TRC...tak jakby coś nagle popuszczało hamowanie..

Edit: proszę o przesunięcie pod Układ hamulcowy...na szybko robiłem posta i myślałem że jestem tu gdzie powinienem..


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda