TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 13 gru 2018, o 04:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 paź 2018, o 05:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 12 maja 2017, o 21:14
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Awensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 116km D4D DIESEL
Witam. W mojej Toyocie miesiąc temu wymieniłem rozrusznik na nowy za który zapłaciłem 400zl(dobrej jakości zamiennik). I przy okazji zregenerowalem alternator.Wczoraj zauważyłem dziwne zachowanie rozrusznika przy odpaleniu. Rano rozrusznik zakręcił super i auto odpaliło. Po przejechaniu około kilometra zgasiłem auto,i następnie kiedy chciałem odpalić rozrusznik ledwie kręcił. Przytrzymałem go tak z 5 sekund aż w końcu nagle szybko zakręcił i zapalił.Popracował tak około 2min i znów go zgasiłem. Chcąc znow go zapalić znów zakręcił szybko okolo sekundy i nagle zwolnił ledwie kręcąc i po chwili znów zaskoczył. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Rozrusznik jest nowy więc mało prawdopodobne że to jego wina.Czy te dziwne zachowania rozrusznika mogą być przyczyną padającego akumulatora? Choć jeśli aku by padał to raczej już wogule by nie przyspieszał rozrusznik.A tu właśnie rozrusznik ledwie kręcił a po chwili przyspiesza i potem nagle znów zwalnia. Czy ktoś miał podobny przypadek? Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda