TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 sie 2017, o 23:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2017, o 08:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 lut 2011, o 12:23
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Marka: toyota
Model: avensis
Rocznik: 2000
Silnik: 1.6 benzyna 4AFE
Witam.
W moim t22 1,6 pojawił się ostatnio problem. Otóż po przejechaniu kilku kilometrów od uruchomienie zimnego silnika nagle spadają obroty nie da się go przegazować, szarpie obroty skaczą traci moc aż w końcu zgaśnie silnik. Tak było dziś rano oczywiście silnik zgasł na środku skrzyżowania, odpalił dopiero za którymś razem i jakby nigdy nic silnik pracuje normalnie. Problem się pojawia w momencie lub tuż przed jak silnik ma osiągnąć normalna temperaturę. Gdybym wyłączył silnik w czasie kiedy wskazówka znajduje się np w 1/3 skali od dołu to trudno go uruchomić ponownie. Nie wiem czy w tym stanie dostaje za dużo paliwa czy za mało. Nie wiem czy zależy to od tego że jest po deszczu i wilgotno? Ostatni taki przypadek miałem jak były mrozy potem przez dłuższy czas był spokój, dzisiaj powtórka. Miał Ktoś z Was coś podobnego? Bo oczywiście jak pojechałem do swojego mechanika to silnik pracuje jak szwajcarski zegarek. Wczoraj zrobiłem prawie 200km autostradą i szedł jak burza.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda