TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 sie 2017, o 23:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 paź 2016, o 10:39 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 maja 2014, o 11:16
Posty: 20
Marka: toyota
Model: avensis t22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2,0 d4d
Witam. Mam Ave już 3 rok i mam takie pytanie odnośnie podgrzewacza elektrycznego płynu,w 1 zimę podgrzewacz spisywał się znakomicie ponieważ po nocy odpaliłem samochód przy -10 stopniowym mrozie i po 30 sekundach leciało już letnie powietrze z nawiewu, po 5 min. Już mogłem jechać w podróż bez skrobania szyb. W drugą zimę też działał ale już nie tak jak w pierwszą. Pomyślałem że swiece się już przepaliły, więc wymieniłem na [SQUARED NEW] denso. W tym tygodniu przymrozki były po -2 i miałem szyby zamarzniete. Więc odpaliłem samochód i czekam na efekty a tu z nawiewu gdzieś dopiero po 4 min. Zaczęło lecieć letnie powietrze. Więc nie chcę myśleć co będzie przy -20. Proszę o jakieś porady gdzie zajrzeć i co sprawdzić. Może ktoś ma schemat elektryczny tego podgrzewacza. Podkresle że obroty silnika wzrastają jak ustawię temp.na pokretle na maxxx.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda