TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 21 sie 2017, o 15:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sty 2011, o 21:48 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 cze 2010, o 12:56
Posty: 51
Lokalizacja: Ostrołęka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Witam od dosyć niedawna mam Cb radio nie mam zielonego pojęcia o tym poszedłem do sklepu i zamontowali mi takie coś, radio tti 550, antena quer first. Mam wrażenie że jak mam zgaszony samochód to radio działa poprawnie ale jak uruchomię silnik to są jakieś zakłócenia. Prosił bym o opinie na temat tego radia i anteny


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:15 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2008, o 17:01
Posty: 266
Lokalizacja: Pacanów
Marka: Ford
Model: Mondeo Mk4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 TDCi
chyba wcisneli Ci to co im zalegało :nuda:
jak nie masz pojęcia o radiach, to najpierw się tydzień szuka w necie opini co jest na topie i dopiero się idzie do sklepu :jezyk:
ja tak właśnie zrobiłem, bo też średnio miałem pojęcie o cb, czytałem, czytałem i w końcu znalazłem... tyle że w moim przypadku było tak, że jak poszedłem do sklepu to mi dokładnie polecili to radio jakiego szukałem :-D no i zadowolony jestem bardzo, bo radio i antenka odbiera świetnie a na dodatek nie wydałem na to dużo kasy :tak:

_________________
FORD MONDEO MK4 2.0 TDCI - moja nowa miłość...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:21 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 cze 2010, o 12:56
Posty: 51
Lokalizacja: Ostrołęka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Człowiek mądry po szkodzie ja dopiero teraz zajrzałem do działu cb, a wcześniej nie bo nie miałem to mnie to nie interesowało


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:32 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2008, o 17:01
Posty: 266
Lokalizacja: Pacanów
Marka: Ford
Model: Mondeo Mk4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 TDCi
a można wiedzieć za ile te "cuda" zakupiłeś?

_________________
FORD MONDEO MK4 2.0 TDCI - moja nowa miłość...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:35 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 03:48
Posty: 82
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 3S-FE, 2.0 benzyna
W ciągu chyba 2 tygodni możesz zwrócić towar bez podania przyczyny. Sprawdź dokładnie w internecie, czy jeszcze masz taką możliwość.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2008, o 18:36
Posty: 465
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Honda
Model: Accord
Rocznik: 2004
Silnik: K20A6
Scrobbi napisał(a):
W ciągu chyba 2 tygodni możesz zwrócić towar bez podania przyczyny. Sprawdź dokładnie w internecie, czy jeszcze masz taką możliwość.


tylko jezeli zakup poza siedzibą
a jak mu zamontowali to pewnie w siedzibie i "dobra wola sprzedawcy"

_________________
Obrazek

Toyota Avensis T22 kombi ->Honda Civic 5 Gen -> Subaru Justy 1.2 4WD -> Toyota Avensis T22 Sedan -> Honda Accord CL7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2008, o 17:01
Posty: 266
Lokalizacja: Pacanów
Marka: Ford
Model: Mondeo Mk4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 TDCi
Scrobbi napisał(a):
W ciągu chyba 2 tygodni możesz zwrócić towar bez podania przyczyny. Sprawdź dokładnie w internecie, czy jeszcze masz taką możliwość.

jak kupujesz przez neta to masz 10 dni na zwrot ale w sklepie to nie wiem czy tak sięda ???

_________________
FORD MONDEO MK4 2.0 TDCI - moja nowa miłość...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:40 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 03:48
Posty: 82
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 3S-FE, 2.0 benzyna
Właśnie sprawdziłem i macie rację. Tylko w przypadku kupna towaru poza siedzibą firmy jest takie prawo, a tak to zależy od sprzedawcy...

Sprawdź te linki, może znajdziesz coś co Ci pomoże:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/17853,kiedy_mozna_zwrocic_towar_i_odzyskac_pieniadze.html

http://www.uokik.gov.pl/faq4.php#faq580


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:40 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2008, o 17:01
Posty: 266
Lokalizacja: Pacanów
Marka: Ford
Model: Mondeo Mk4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 TDCi
adamsi napisał(a):
tylko jezeli zakup poza siedzibą
a jak mu zamontowali to pewnie w siedzibie i "dobra wola sprzedawcy"

tylko że jak mu kit wcisneli to wątpię żeby teraz chcieli to wymienić... chyba że na coś dużo droższego

_________________
FORD MONDEO MK4 2.0 TDCI - moja nowa miłość...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 22:57 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Niestety zakupiłeś straszny szumofon ale tu mogę Cię pocieszyć bo te radia często padają :jezyk: więc długo nie będziesz musiał go słuchać.
Antena też nadaje się na śmietnik bo to zwykły Sunker. Tu od razu kup Sirio AS100 albo ML145.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2011, o 23:13 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1803
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
ML z tym radiem to glupota. Kumpel ma taki zestaw i ze wzgledu na brak rf gaina trzeba mocno skrecac Squelch bo inaczej ciagly szum. Bardzo fajnie smiga z president florida, nawet na DSS. Podlaczalem tez pod moje AS100, ale tylko wieczorem pod blokiem wiec nie do konca wiem jak sie spisuje w jezdzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 00:14 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5753
Lokalizacja: Zambrów/Kopenhaga
Pochwały: 394
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
Pierwsza sprawa to bezpośredni wtrysk jaki posiadasz.....czytam w profilu,że tak jak ja masz D4.To zakłócenia z wtrysków......zgaszony silnik błoga cisza.......odpalony szum i "pierdzenie".Walczyłem z tym przez pół roku.......zmieniłem 4 radia i trafiłem na Yosana...niezależnie od tego czy to Yosan Turbo taki jak ja mam czy to Yosan Pro120....wymień i będziesz miał z bani te problemy.Ja dodatkowo podłączyłem się bezpośrednio do akumulatora.Idż za radą chłopaków i zmień też antenę na AS100 lub MLKę Sirio.Ja mam tą drugą i teraz trochę,żałuję bo przed wjazdem do garażu muszę zestawiać na bagażnik a pozatym w mieście dużo śmieci zbiera.A głupi AS 100 sprzedałem......chciałem polepszyć a i tak było już dobrze :glupek: MLKa na trasy jest dobra,których i tak mało robię.Jedyny minus Yosana to brak rfgaina ale skoro zaczynasz to narazie naucz się jedną gałką kręcić :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 01:54 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Nie głupota tylko jedyne wyjście na trasę. W mieście trzeba skręcić mocno squelch ale co z tego? Kogo obchodzi to co się dzieje na drugim końcu miasta, jak zanim tam dojedziesz to informacja będzie już nieaktualna. AS100 też będzie trzeba mocno skręcić, więc jeden pies w mieście.

Yosana pro120 kupiłem ostatnio i jestem zaskoczony jego modulacją i brakiem szumów.
Aha i ten model ma RF gain. Obawiałem się obsługi 1 pokrętłem ale po tygodniu zapoznawczym z radiem nie tęsknię za 6 gałkami Herberta.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 10:28 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 cze 2010, o 12:56
Posty: 51
Lokalizacja: Ostrołęka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 1AZ-FSE
Dzięki koledzy poczekam jeszcze do lata i wtedy se zmienię ten zestaw,


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 21:10 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5753
Lokalizacja: Zambrów/Kopenhaga
Pochwały: 394
Marka: Toyota
Model: T25
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
Schwefel napisał(a):
Aha i ten model ma RF gain

A ja tak sobie wczoraj myślę przed zasnięciem,że głupotę napisalem bo przecież ma sq i rfgaina w jednym pokrętle.....jak napisałeś :)

_________________
Obrazek
„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 21:53 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Nie ma tylko s-metera :-( Tego mi bardzo brakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2011, o 21:56 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2008, o 17:01
Posty: 266
Lokalizacja: Pacanów
Marka: Ford
Model: Mondeo Mk4
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0 TDCi
tak czy siak YOSANY górą :ok:

_________________
FORD MONDEO MK4 2.0 TDCI - moja nowa miłość...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda