TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 23 sie 2017, o 09:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 mar 2010, o 17:45 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 gru 2009, o 23:44
Posty: 46
Lokalizacja: Radom/Wawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 4A-FE +LPG BRC
Witam,
Tak jak w temacie, mam problem z SWR, który wynosi 3. Uchwyt SF zamontowany na klapie bagażnika po lewej stronie, w odległości 5cm od krawędzi ( tej wzdłuż szyby)
Antena w pełni sprawna (na magnesie postawionym na tej samej klapie SWR wynosi 1,5)
Uchwyt SF prawidłowo zamontowany, zmasowany, w instalacji nie ma żadnego zwarcia.

Byłem u faceta, który zajmuje się sprzedażą i serwisem CB i powiedział mi, że 1 na 10 samochodów nie da się zestroić. Podobno rutynowo jest tak w Fordach Mondeo.

Czy ktoś może słyszał o takim problemie, a co więcej wie czy jest jakaś opcja rozwiązania?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2010, o 19:23 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Avensis T22 sedan na pewno do takich nie należy. U mnie SWR uda się ustawić raz na 1,2 a raz na 1,3. Antena to Megawatt 3000 na SF-40 zamontowana po prawej stronie w połowie klapy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2010, o 22:15 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 gru 2009, o 23:44
Posty: 46
Lokalizacja: Radom/Wawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 4A-FE +LPG BRC
Tak się składa, że mam też Megawatta 3000, którego próbowałem mierzyć na tym uchwycie i SWR było w bardzo podobnych wartościach.
Może to indywidualna kwestia mojego egzemplarza T22?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2010, o 02:47 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
A zdarłeś lakier pod te 2 bolce mocujące?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2010, o 08:16 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 16 gru 2009, o 23:44
Posty: 46
Lokalizacja: Radom/Wawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2000
Silnik: 4A-FE +LPG BRC
Tak,
Wszystko zrobione jak trzeba, facet posprawdzał w serwisie i instalacja jest ok.
Na innym forum odezwał się kolega, który mówi, że też miał taki problem z uchwytem SF i Ave T22 sedan. Po zmianie uchwytu na Su 4 , podobno nie było najmniejszego problemu z SWR.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2010, o 15:18 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Jeżeli mówisz o tym http://sklep.avt.pl/p/pl/47250/uchwyt+d ... ablem.html to imho bardzo fajny uchwyt. Sam bym go założył gdyby nie fakt, że nie chce mi się na nowo kabla przeciągać pod tapicerką.
Dodatkowo on na blaszki, więc na karoserii nie będzie wybrzuszeń od bolców mocujących.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda