TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 17 sie 2017, o 09:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2010, o 20:45 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2008, o 10:23
Posty: 119
Lokalizacja: Pyrlandia
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 benzyna
KN napisał(a):
Jaki przycisk i w jakich modelach jest to montowane?

W CVT tego nie ma :jezyk: Przycisk powinien być między wyłącznikiem czujników parkowania a regulacją lusterek.[/quote]
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.

_________________
Syrena 105=>Fiat 125p (najgorszy samochód jaki miałem)=>Hyundai Pony (pierwsza nówka) =>Honda Civic=>Skoda Octavia=>Toyota Yaris=>Toyota Corolla=>Avensis T27


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2010, o 01:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2009, o 21:46
Posty: 483
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 25
Marka: Subaru
Model: Outback
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2015
Silnik: 2.5i boxer, CVT
toyman napisał(a):
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.


Tempomat oczywiście, ale ja się dopytywałem o ogranicznik prędkości.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2010, o 08:47 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 cze 2009, o 14:07
Posty: 970
Lokalizacja: Slaskie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 + BOX
KN napisał(a):
toyman napisał(a):
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.


Tempomat oczywiście, ale ja się dopytywałem o ogranicznik prędkości.

No dokladnie kolo wylacznika od czyjnikow parkowania (taki sam rozmiar).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 00:47 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 sty 2010, o 01:34
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
natterr napisał(a):
KN napisał(a):
toyman napisał(a):
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.


Tempomat oczywiście, ale ja się dopytywałem o ogranicznik prędkości.

No dokladnie kolo wylacznika od czyjnikow parkowania (taki sam rozmiar).


Ale przyznam, że ja naprawdę nie rozumiem tej funkcji. Oczywiście nie mam na myśli jak się ją używa, raczej jaka wartość dodana z niej płynie? Co ona mi daje...? Nie wiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 00:55 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 27 cze 2009, o 19:38
Posty: 136
Lokalizacja: KRK-IRL
Marka: Avensis
Model: T25
Rocznik: 2006
Silnik: 126KM
Eeeeee np.
- osoba ktora nie chce zlamac przepisow na autostradzie
- ktos kto zaslabnie i wcisnie gaz w podloge nie rozpedzi sie za bardzo

Sa kraje gdzie przekroczenie predkosci konczy sie bardzo zle/kosztownie i to jest generalnie wstyd lamac przepisy wiec pewnie dla tych osob sie przyda...

_________________
Avensis 2006 2.0 (126HP) - Wersja po-liftingowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 01:19 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
ArtiW napisał(a):
Co ona mi daje...? Nie wiem.

Załóżmy, że jesteś porywczy/nerwowy. Jakiś matoł cie zdenerwuje, normalnie byś go pogonił a później żałował mandatu a dzięki tej funkcji nie pogonisz i będziesz o te kilka stów do przodu.
Inna sytuacja, jest ślisko, pada śnieg, nie chcesz odrywać wzroku od drogi a jednocześnie nie chcesz przekroczyć 70km/h to sobie ustawiasz i zapominasz.

Takich sytuacji można mnożyć i mnożyć. Jak dla mnie to jedna z tych funkcji, które dobrze, że są choć nie są konieczne do normalnej jazdy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 02:09 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 cze 2009, o 14:07
Posty: 970
Lokalizacja: Slaskie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 + BOX
ArtiW napisał(a):
natterr napisał(a):
KN napisał(a):
toyman napisał(a):
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.


Tempomat oczywiście, ale ja się dopytywałem o ogranicznik prędkości.

No dokladnie kolo wylacznika od czyjnikow parkowania (taki sam rozmiar).


Ale przyznam, że ja naprawdę nie rozumiem tej funkcji. Oczywiście nie mam na myśli jak się ją używa, raczej jaka wartość dodana z niej płynie? Co ona mi daje...? Nie wiem.

Pozyczas komus auto - ktos jest malo rozgarniety i nie wie jak wylaczyc ograniczenie. A ty ustawiasz mu np 130km/h jako max:)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 12:08 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2007, o 22:22
Posty: 2543
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Skoda
Model: Superb Combi
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8TSI
ArtiW napisał(a):
Ale przyznam, że ja naprawdę nie rozumiem tej funkcji. Oczywiście nie mam na myśli jak się ją używa, raczej jaka wartość dodana z niej płynie? Co ona mi daje...? Nie wiem.

Możesz np. poczuć się jak w ciągniku siodłowym - ustawiając Vmax na 85km/h ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2010, o 13:48 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2009, o 13:34
Posty: 95
Lokalizacja: Kamieniec Ząbkowicki
Marka: TOYOTA
Model: ANENSIS T25 PRESTIGE
Rocznik: 2004
Silnik: D4D 2.0
tak czytam cały temat i zastanawiam się czy zdecydował bym się na T27 , mam T25 prestige i jest super w użytkowaniu , a te ogrzewanie przedniej szyby (czy wycieraczek? mówili mi że to szyby) u mnie działa ok a jak jest szyba zamarznięta daję nawiew na szybę i włączam pseudo webasto i moment i jest ok jeszcze nie skrobałem szyby w avensisie , więc ewentualna zmiana na T27 musiałbym dobrze się zastanowić, fakt że wygląda świeżo i awangardowo jest ok inny :) ale brakowało by mi pare patentów z T25, jak cos to tylko na wersję prestige , ale narazie jestem szczęśliwym posiadaczem T25

_________________
Toyota jak kobieta mankamenty ma ale innej sie nie chce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2010, o 22:27 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 sty 2010, o 01:34
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
natterr napisał(a):
ArtiW napisał(a):
natterr napisał(a):
KN napisał(a):
toyman napisał(a):
Jeżeli chodzi o tempomat, to w benzynie 2,0 prestige tempomat jest i ja go mam i używam.


Tempomat oczywiście, ale ja się dopytywałem o ogranicznik prędkości.

No dokladnie kolo wylacznika od czyjnikow parkowania (taki sam rozmiar).


Ale przyznam, że ja naprawdę nie rozumiem tej funkcji. Oczywiście nie mam na myśli jak się ją używa, raczej jaka wartość dodana z niej płynie? Co ona mi daje...? Nie wiem.

Pozyczas komus auto - ktos jest malo rozgarniety i nie wie jak wylaczyc ograniczenie. A ty ustawiasz mu np 130km/h jako max:)


Normalnie niebawem będę używał na potęgę tą funkcję... do czasu, gdy się nie obudzę :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2010, o 20:53 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2009, o 09:58
Posty: 268
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: benzyna 1.8 148 KM
Wkurza mnie rynienka na podszybiu (poniżej wycieraczek) pozbawiona odpływu wody.
Zauważyliście jak podczas jazdy po spryskaniu szyb zebrany płyn wraca z powrotem od dołu na szybę?

W funkcjach nawiewu brakuje mi nawiewu tylko na szybę. Jest szyba + nogi.
I o ile w zimie takie rozwiązanie jest OK, to w ciepłe dni już nie.
Wiadomo, że najbezpieczniejszym dla zdrowia sposobem nawiewu zimnego powietrza jest nawiew na szybę.
Natomiast najgorsze co można sobie zafundować, to chłodzenie klimą nóg.
A więc mamy górą samo zdrowie, a dołem bankowy reumatyzm.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2010, o 21:01 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 13:55
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
traumeel napisał(a):
W funkcjach nawiewu brakuje mi nawiewu tylko na szybę. Jest szyba + nogi.


Przecież jest nawiew na samą szybę, na panelu od nawiewu jest specjalny przycisk, który to włącza (górny rząd, chyba pierwszy od lewej strony), przynajmniej w wersji z manualną klimą...

Pzdr
M


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2010, o 23:18 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 cze 2009, o 14:07
Posty: 970
Lokalizacja: Slaskie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 + BOX
marcink137 napisał(a):
traumeel napisał(a):
W funkcjach nawiewu brakuje mi nawiewu tylko na szybę. Jest szyba + nogi.


Przecież jest nawiew na samą szybę, na panelu od nawiewu jest specjalny przycisk, który to włącza (górny rząd, chyba pierwszy od lewej strony), przynajmniej w wersji z manualną klimą...

Pzdr
M

Jest, ale to chyba glownie sluzy do szybkiego odparowania szyby. Przynajmniej z kilmą auto.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2010, o 13:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2009, o 09:58
Posty: 268
Lokalizacja: Lublin
Marka: Toyota
Model: Avensis T27
Rocznik: 2009
Silnik: benzyna 1.8 148 KM
natterr napisał(a):
Jest, ale to chyba glownie sluzy do szybkiego odparowania szyby. Przynajmniej z kilmą auto.

Właśnie!
Mi nie chodzi o "awaryjne" przedmuchanie szyby, tylko o normalny tryb pracy.


I trochę a propos:

Czy też tak macie, że przy zejściu pokrętłem regulacji temperatury do ok. 17 st. automatycznie załącza się Wam obieg zamknięty?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2010, o 14:04 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 7 maja 2009, o 21:21
Posty: 34
Lokalizacja: Oświęcim
natterr napisał(a):
marcink137 napisał(a):
traumeel napisał(a):
W funkcjach nawiewu brakuje mi nawiewu tylko na szybę. Jest szyba + nogi.


Przecież jest nawiew na samą szybę, na panelu od nawiewu jest specjalny przycisk, który to włącza (górny rząd, chyba pierwszy od lewej strony), przynajmniej w wersji z manualną klimą...

Pzdr
M

Jest, ale to chyba glownie sluzy do szybkiego odparowania szyby. Przynajmniej z kilmą auto.


NIe, włącz przyciskiem nawiew na przednią szybę zmniejsz obroty wentylatora i dmucha tak jak chcesz na przednią szybę.

_________________
Pozdrawiam
Gurdziol


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2010, o 20:07 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 26 gru 2009, o 13:55
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
NIe, włącz przyciskiem nawiew na przednią szybę zmniejsz obroty wentylatora i dmucha tak jak chcesz na przednią szybę.


No właśnie, po włączeniu go można normalnie regulować prędkość dmuchawy, tyle że nawiew jest na samą szybę (obrazek z kierunkiem nawiewu znika wtedy z wyświetlacza). Tak jest w manualu, w "auto" na zdrowy chłopski rozum powinno być podobnie...

Pzdr
M


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2010, o 01:15 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 cze 2009, o 14:07
Posty: 970
Lokalizacja: Slaskie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 + BOX
marcink137 napisał(a):
Cytuj:
NIe, włącz przyciskiem nawiew na przednią szybę zmniejsz obroty wentylatora i dmucha tak jak chcesz na przednią szybę.


No właśnie, po włączeniu go można normalnie regulować prędkość dmuchawy, tyle że nawiew jest na samą szybę (obrazek z kierunkiem nawiewu znika wtedy z wyświetlacza). Tak jest w manualu, w "auto" na zdrowy chłopski rozum powinno być podobnie...

Pzdr
M

Racja - dzisiaj to przetestowalem. Daje nadmuch na przednia szybe - ustawiam predkosc jak chce i dmucha tylko na przednia:) Wiec jest OK juz nie wali bezsensownie po nogach.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: hmm
PostNapisane: 25 lip 2010, o 12:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 19 cze 2009, o 20:12
Posty: 15
Lokalizacja: Poznań
wrok napisał(a):
bmw84 napisał(a):
Właśnie, mam pytanko, coś co mnie jeszcze wkurza to fakt, ze jak używam spryskiwaczy to płyn nie dolatuje(właściwie to coś tam dolatuje, ale zdecydowanie za mało) do obszarów lusterka wstecznego przez co szyba tam się zamazuje. Też tak macie ? Można te dysze jakoś regulować ??


akurat u mnie działa dobrze. Na pewno można to regulować, jak w każdym samochodzie. Weź coś małego (drucik, gwóźdź) i ustaw sobie, to 2 min roboty.



Spruskiwacze sa wymieniane w ASO na gwarancji na inny model - szału nie ma, ale jakby lepiej podają płyn


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2010, o 22:19 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 27 wrz 2009, o 08:33
Posty: 49
Lokalizacja: Kielce
Marka: Toyota
Model: vensis T27-combi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,2 D-cat
Czego brakuje???
-W Combi -uchylanej TYLNIEJ szyby!!!!
-Ledów do jazdy dziennej!
-Chłodzonego schowka na napoje!
-Sensownego miejsca na CB
-SIEDZEŃ które trzymają na boki w zakrętach!!!!!!!
-podgrzewanej przednie szyby!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2010, o 23:16 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 8 mar 2010, o 15:16
Posty: 174
Lokalizacja: Warszawa
Szyberdachu i 30 koni więcej. Jak by był twardszy też by źle nie było
ja bym tyle nie dał. Ale auto ładne

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2010, o 13:41 
Juz wczesniej wspomnialem ze brakuje mi numerycznego wskazania chwilowego zuzycia paliwa. Dodam jeszcze wkurza mnie troche to, ze wlaczajac sobie klime na auto wali mi zimne powietrze prosto w oczy. Jezeli sobie zmienie na nogi albo na szybe to mi sie automat wylacza :wow: No wlasnie... jak zrozumiec goscia ktory to zaprojektowal. Poza tym brakuje swiatel do jazdy dziennej. Niekoniecznie ledow. A takich jak maja te poprzednie A6 albo nowy golf 6. Jedyna rzecz jaka jest naprawde fajna w pancerwagenach. Swiatelka takie fajne, lekko zoltawe nie za mocne. No szkoda ze toyota zawsze czeka z takimi fajnymi bajerami i je wprowadza trzy generacje pozniej. :nuda: No a szczytem marzen byloby jakies audio Boose, albo nie daj boze Bang & Olufsen. Dlaczego nie ma takich rzeczy, no dlaczego ???


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2010, o 16:16 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Visitor1230 napisał(a):
Jezeli sobie zmienie na nogi albo na szybe to mi sie automat wylacza :wow: No wlasnie... jak zrozumiec goscia ktory to zaprojektowal.

Prosto zrozumieć, automat to automat sam wszystkim steruje a jak chcesz wprowadzać manualne modyfikacje to już nie byłby automat ;-)

Visitor1230 napisał(a):
No a szczytem marzen byloby jakies audio Boose, albo nie daj boze Bang & Olufsen. Dlaczego nie ma takich rzeczy, no dlaczego ???

Bose się pisze :jezyk: Toyota ma romans z JBLem ale nie chciałbyś słuchać jak to beznadziejnie gra. Słuchałem w RAVce i to jest tragedia, droga tragedia. Z resztą dla mnie nie ma sensu taka instalacja bo głównie opiera się na papierowych głośnikach sygnowanych znanymi markami. Jak ktoś jest audiofilem to sam sobie skroi lepszą instalkę często za mniejsze pieniądze. Np zestaw Infiniti w Insigni gra tylko trochę lepiej niż w naszych T27 a kosztuje niemało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2010, o 19:13 
Pomijajac kwestie tego co jak sie pisze... ok no masz racje. Ale jezeli chodzi o audio to nie jestem jakims przesadnym amatoorem. U kumpla w starym A4 klekocie ma fabrycznie Bose i powiem tylko tyle, ze jak wsiadam do swojego to porownanie jest takie jakbym wyszedl z filharmoni i na rynku posluchal sobie Fila ( tez moze sie nie tak pisze) z glosnikow na straganie. A jezeli chodzi o klime to trzymam sie twardo swojego. Ma byc automat i ma mi w nozdrza nie dmuchac :) a w T27 zyczenia te mi sie nie spelniaja. A ztym JBL to calkiem mozliwe.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2010, o 22:51 
Offline
Guru
Guru

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 00:18
Posty: 2744
Marka: Toyota
Model: T22 & T27
Rocznik: 2009
Silnik: 4A-FE & 3ZR-FAE
Visitor1230 napisał(a):
Ma byc automat i ma mi w nozdrza nie dmuchac :) a w T27 zyczenia te mi sie nie spelniaja.

A tak ciężko kratki przestawić do góry? W końcu po coś jest ta regulacja "nuda:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2010, o 23:25 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 cze 2009, o 14:07
Posty: 970
Lokalizacja: Slaskie
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: T27
Rocznik: 2009
Silnik: 2.2 + BOX
Schwefel napisał(a):
Visitor1230 napisał(a):
Ma byc automat i ma mi w nozdrza nie dmuchac :) a w T27 zyczenia te mi sie nie spelniaja.

A tak ciężko kratki przestawić do góry? W końcu po coś jest ta regulacja "nuda:

No moze i nie ciezko, ale - jak chcesz zeby ci klime regulowalo na AUTO to jednak musisz te kratki podnosic.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 01:23 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 23 paź 2009, o 01:12
Posty: 31
Lokalizacja: Pn. Polska
Mocnego silnika benzynowego ok.200KM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 09:30 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 25 cze 2010, o 13:20
Posty: 40
Lokalizacja: Wlkp
Przejechałem dopiero 1000km ale doprowadza mnie do pasji:
- AFS mógł by byc taki jak w innych samochodach - dodatkowa żarówka i działanie po włączeniu kierunkowaskazu przy określonej prędkości.
-tempomat (dodatkowa dźwigienka) - wygląda jakby ktoś w ostatniej chwili pomyślał a dołożymy sobie takie coś a mogło być w lewej dżwigni

_________________
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 09:33 
Offline
Guru
Guru
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2007, o 22:22
Posty: 2543
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Skoda
Model: Superb Combi
Rocznik: 2010
Silnik: 1.8TSI
berti111 napisał(a):
-tempomat (dodatkowa dźwigienka) - wygląda jakby ktoś w ostatniej chwili pomyślał a dołożymy sobie takie coś a mogło być w lewej dżwigni

a nie byłoby tego trochę za dużo w lewej dźwigni? Sam włącznik świateł już utrudniłby skutecznie zmieszczenie tam jeszcze sterowania tempomatem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 09:39 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 25 cze 2010, o 13:20
Posty: 40
Lokalizacja: Wlkp
Może to trochę przyzwyczajenie - miałem tak w 3 kolejnych samochodach i teraz szukam :-)

_________________
czasem razem czasem osobno-VW Golf II->Opel Kadett II-> VW Passat ->VW Passat-> MB W124->Peugot 605->Nissan Maxima->Opel Corsa->Oldsmobile Aurora->Opel Vectra C---->Toyota Avensis T27


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2010, o 10:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 29 cze 2010, o 12:26
Posty: 13
Lokalizacja: Płock
[quote="j123"]Mocnego silnika benzynowego ok.200KM[/quote]

- i to arabskich :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda